Thumbnail
Το νέο «παιχνίδι» έχει γίνει «μόδα», όμως θέτει σε σοβαρό κίνδυνο τη ζωή των παιδιών

Στο νοσοκομείο κατέληξε ένας 12χρονος μαθητής Γυμνασίου από το Λουτράκι, μετά από «παιχνίδι αναπνοής» που έπαιζε με φίλους του στο σχολείο.

Σύμφωνα με το korinthostv.gr, το αγόρι μεταφέρθηκε αρχικά με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Νοσοκομείο Κορίνθου, όπου οι γιατροί παρείχαν τις πρώτες βοήθειες και το μετέφεραν εσπευσμένα στο Παίδων Αθηνών, όπου νοσηλεύεται, χωρίς η ζωή του να διατρέχει κίνδυνο.

Η οικογένεια ενός 12χρονου μαθητή πέρασε ώρες αγωνίας. Όπως αναφέρει ο θείος του αγοριού, το νέο «παιχνίδι» έχει γίνει «μόδα» στα παιδιά.

Μια επικίνδυνη διαδικτυακή «μόδα» που σκοτώνει

Τους τελευταίους μήνες μια άκρως επικίνδυνη «μόδα» έχει κάνει την επανεμφάνισή της στο Διαδίκτυο. Αρκετοί άνθρωποι, κυρίως νεαροί, ανεβάζουν στο Διαδίκτυο βίντεο που έχουν τραβήξει οι ίδιοι και στα οποία φαίνεται να πνίγουν/στραγγαλίζουν τους ίδιους τους εαυτούς τους ή ο ένας τον άλλο, προκειμένου να νιώσουν για μερικά δευτερόλεπτα μια αίσθηση «ευφορίας», προτού λιποθυμήσουν.

Το ονομάζουν «Παιχνίδι του πνιγμού» (The Choking Game) και, σύμφωνα με πληροφορίες, την τελευταία 10ετία περίπου 900 άτομα έχουν πεθάνει από αυτό, με την συντριπτική πλειονότητα να είναι άτομα από τις ΗΠΑ.

Σύμφωνα με το αμερικανικό Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΠΝ), στα πρώτα τρία λεπτά στραγγαλισμού βασικές λειτουργίες του εγκεφάλου, όπως η μνήμη, η ισορροπία και το κεντρικό νευρικό σύστημα παραλύουν. Λίγα δευτερόλεπτα πιο μετά το άτομο πεθαίνει.

Για όσους επιζούν, η παρατεταμένη στέρηση του οξυγόνου στον εγκέφαλο είναι γνωστό ότι προκαλεί κώμα, επιληπτικές κρίσεις, διασείσεις και αιμορραγία στα μάτια.

Σύμφωνα με το αμερικανικό ΚΕΠΝ, το 87% των ατόμων που επιδίδονται σε αυτό το επικίνδυνο εν δυνάμει θανατηφόρο «παιχνίδι» είναι άντρες και έφηβοι.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Ρεβεγιόν με χιόνια στην Αττική - Προβλέψεις από Καλλιάνο και Κολυδά

Παν.Αιγαίου: Νέα Μοριοδοτούμενα σεμινάρια για Εκπαιδευτικούς με Υποτροφίες έως 31/12

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

αγροτικά μπλόκα
ΕΛΑΣ για μπλόκα αγροτών: Δεν κλείσαμε εμείς τον δρόμο, προστατεύουμε ζωές
Απορρίπτει τις καταγγελίες για «τεχνητό αποκλεισμό» και ταλαιπωρία χιλιάδων οδηγών η Ελληνική Αστυνομία
ΕΛΑΣ για μπλόκα αγροτών: Δεν κλείσαμε εμείς τον δρόμο, προστατεύουμε ζωές
agori-nosokomeio
3χρονο παιδί στη Λάρισα υπέστη εγκεφαλίτιδα από τη γρίπη – Νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση
Σε κρίσιμη νοσηλεία 3χρονο παιδί μετά από σοβαρή επιπλοκή της γρίπης
3χρονο παιδί στη Λάρισα υπέστη εγκεφαλίτιδα από τη γρίπη – Νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση
78901-dhmosio_ok.jpg
Δημόσιο: Τέλος η «διπλοθεσία» για τους υπαλλήλους – Τι αλλάζει στον δεύτερο διορισμό
Νέα εγκύκλιος-οδικός χάρτης για το κώλυμα διορισμού: Πότε η αποδοχή νέας θέσης λύνει αυτόματα την παλιά σύμβαση
Δημόσιο: Τέλος η «διπλοθεσία» για τους υπαλλήλους – Τι αλλάζει στον δεύτερο διορισμό
Ακίνητα, σπίτια στην Αθήνα
Τάσεις, προκλήσεις και προοπτικές της ελληνικής αγοράς ακινήτων στην αυγή του 2026
Η ελληνική αγορά ακινήτων βρίσκεται σε κομβικό σημείο. Η ισορροπία ανάμεσα στην ανάπτυξη, την κοινωνική συνοχή και τη θεσμική σταθερότητα θα...
Τάσεις, προκλήσεις και προοπτικές της ελληνικής αγοράς ακινήτων στην αυγή του 2026