ΣΕΠΕ Σητείας: Η λειτουργία των σχολείων παρακωλύεται από την ολιγωρία των αρμόδιων φορέων
Η ευθύνη παραπέμπεται από τον Άννα στον Καϊάφα, αλλά τα σχολεία 2 μήνες από την έναρξη λειτουργίας  τους αδυνατούν να ανταποκριθούν στις πάγιες ανάγκες τους.

Θέμα 1ο : «Χαρακτηριστική  ολιγωρία του Δήμου Σητείας αφήνει τα ολιγοθέσια δημοτικά σχολεία  και νηπιαγωγεία να λειτουργούν χωρίς χρήματα»

Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών ΠΕ Σητείας «ο Μύσων» εκφράζει την αγανάκτησή του  καθώς έχει παρέλθει διάστημα σχεδόν δύο μηνών  από την ημερομηνία ορισμού προσωρινών  προϊσταμένων, σε 1/θ, 2/θ και 3/θ  Νηπιαγωγεία και Δημοτικά Σχολεία,  από το ΠΥΣΠΕ και οι εκπαιδευτικοί δεν έχουν οριστεί με ευθύνη του Δήμου Σητείας ως εκπρόσωποι στην τράπεζα,  με αποτέλεσμα τα σχολεία να έχουν μείνει χωρίς χρήματα και να αδυνατούν να καλύψουν τις διαρκείς ανάγκες τους. Να τονίσουμε ότι τα ολιγοθέσια Νηπιαγωγεία και  Δημοτικά Σχολεία  έχουν τρέχοντα έξοδα τα οποία θα πρέπει να καλύψουν άμεσα και αυτό δεν μπορεί να γίνει με προσωπικά κεφάλαια ούτε με μακροχρόνιες  πιστώσεις. Είναι η πρώτη φορά που απασχολεί τον  Σύλλογό μας τέτοιο θέμα. Σε έγγραφο με αρ.πρωτ. 27/25-10-2019 που καταθέσαμε,  ζητούσαμε να γίνουν άμεσα οι ενέργειες από πλευράς του Δήμου Σητείας αλλά δε λάβαμε απάντηση.  Σε προφορική  ενημέρωση παρέπεμψαν την ευθύνη στην αποκεντρωμένη διοίκηση. Σε επικοινωνία του Συλλόγου Εκπαιδευτικών ΠΕ Σητείας με το Τμήμα Τοπικής Αυτοδιοίκησης και Ν.Π. στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση, η ευθύνη της  καθυστέρησης παραπέμφθηκε στον Δήμο Σητείας ο οποίος θα έπρεπε να έχει ορίσει ήδη τους προϊσταμένους ως εκπροσώπους στην Τράπεζα.  Όπως καταλαβαίνουμε η ευθύνη παραπέμπεται από τον Άννα στον Καϊάφα, αλλά τα σχολεία 2 μήνες από την έναρξη λειτουργίας  τους αδυνατούν να ανταποκριθούν στις πάγιες ανάγκες τους.

Θέμα 2ο : «Σοβαρές ελλείψεις σε προσωπικό καθαριότητας σε σχολικές μονάδες του Δήμου Σητείας.»

Το δεύτερο ζήτημα αφορά την έλλειψη καθαρίστριας στο Δημοτικό Σχολείο του Γούδουρα, ύστερα από άδεια της καθαρίστριας του σχολείου,   καθώς και στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Σητείας, το προσωπικό καθαριότητας  του οποίου έχει προσληφθεί με σύμβαση έργου για 4 ώρες μόνο μετά τη λειτουργία του σχολειού.  Είναι άκρως επικίνδυνο για την υγεία των μαθητών μας και των εκπαιδευτικών η μακροχρόνια έλλειψη προσωπικού καθαριότητας  στο Δημοτικό Σχολείο  του Γούδουρα. Την καθαριότητα του σχολείου την  έχουν επωμιστεί οι γονείς  οι οποίοι με δικά τους έξοδα και ευθύνη παρεμβαίνουν στο μέτρο των δυνατοτήτων τους αφημένοι από την πολιτεία και τον  Δήμο να διαχειρίζονται ένα ζήτημα που θα έπρεπε οι αρμόδιοι να έχουν λύσει.  Συνεχίζει να ταλαιπωρεί το 2ο Δημοτικό Σχολείο Σητείας  η  ανεπαρκής   σύμβαση του προσωπικού καθαριότητας. Οι ώρες καθαρισμού είναι ελλιπείς και δεν υπάρχει προσωπικό καθαριότητας κατά τη διάρκεια λειτουργίας του σχολείου, πράγμα που δημιουργεί σοβαρά υγειονομικά προβλήματα και βάζει σε κίνδυνο την υγεία των μαθητών και των εκπαιδευτικών.

 Ζητούμε από τον Δήμο Σητείας και τους αρμόδιους φορείς  να επιληφθούν άμεσα των  θεμάτων  

Καλούμε να αναλάβουν την ευθύνη ώστε

  1. Να γίνει άμεσα  ο ορισμός των εκπροσώπων στην Τράπεζα καθώς έχουν  παρέλθει δύο μήνες σχεδόν από τον ορισμό του  ΠΥΣΠΕ με την  Αριθμ.Πρωτ.: Φ.2.1/7795 πράξη από 18/09/2019 πράξη
  2. Να δοθεί λύση στο ζήτημα καθαριότητας σχολικών μονάδων με πρόσληψη σταθερού μόνιμου προσωπικού καθώς και προσωπικού που θα λειτουργεί επικουρικά στην περίπτωση που προκύπτουν ανάγκες.

Διαβάστε Επίσης:

Εκτοξεύεται η ζήτηση για το ετήσιο σεμινάριο του Παν.Αιγαίου στη Σχολική Ψυχολογία

googlenews4
Ακολουθήστε το alfavita.gr στο GOOGLE NEWS 
viber67
Ακολουθήστε το alfavita.gr στο VIBER

 

σχετικά άρθρα

«Οι "άριστοι" του Μπακογιάννη δεν βρήκαν ούτε ένα ευρώ για τη δίχρονη υποχρεωτική προσχολική αγωγή»
«Οι "άριστοι" του Μπακογιάννη δεν βρήκαν ούτε ένα ευρώ για τη δίχρονη υποχρεωτική προσχολική αγωγή»
«Η δημαρχία Μπακογιάννη που έδωσε μέσα σε μια συνεδρίαση 2.000.000 ευρώ για την πιλοτική εφαρμογή του "μεγάλου περίπατου", δε βρήκε να δώσει ούτε ένα...
«Οι "άριστοι" του Μπακογιάννη δεν βρήκαν ούτε ένα ευρώ για τη δίχρονη υποχρεωτική προσχολική αγωγή»
Δέκα μαθητές μιλούν για την αφαίρεση των καλλιτεχνικών και των κοινωνικών επιστημών από τα σχολεία
Δέκα μαθητές μιλούν για την αφαίρεση των καλλιτεχνικών και των κοινωνικών επιστημών από τα σχολεία
Το alfavita.gr δημοσιεύει την άποψη δέκα μαθητών για τα νέα ωρολόγια προγράμματα της Δευτεροβάθμιας
Δέκα μαθητές μιλούν για την αφαίρεση των καλλιτεχνικών και των κοινωνικών επιστημών από τα σχολεία