ΕΛΜΕ Καβάλας: Καταδικάζει στοχοποίηση καθηγήτριας απο ακροδεξιούς για ομιλία της την 28η Οκτωβρίου
"Η ομιλία της συναδέλφου εκτιμούμε ότι υπηρετούσε αυτή της την υποχρέωση στην επιστήμη της Ιστορίας που υπηρετεί, καθώς, ως όφειλε, χρησιμοποίησε αδιαμφισβήτητα ιστορικά δεδομένα"

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ Καβάλας καταδικάζει απερίφραστα τη στοχοποίηση συναδέλφου από ακροδεξιά διαδικτυακά μέσα, σχετικά με την ομιλία που εκφώνησε κατά τον εορτασμό της 28ης Οκτωβρίου στο Δήμο Νέστου.

Θεωρούμε αναμφισβήτητο ότι η εκπαίδευση εξ ορισμού υπηρετεί την επιστήμη. Συνεπώς και οι εκπαιδευτικοί έχουν υποχρέωση με υπευθυνότητα και συνέπεια να παρέχουν αντικειμενική, ασφαλή και συστηματοποιημένη γνώση στους νεαρούς πολίτες, ώστε αυτοί να κατανοούν πληρέστερα τον κόσμο, την κοινωνία και την εποχή τους. Έτσι εκπληρώνουν και την παιδαγωγική ευθύνη με την οποία είναι επιφορτισμένοι.

Η ομιλία της συναδέλφου εκτιμούμε ότι υπηρετούσε αυτή της την υποχρέωση στην επιστήμη της Ιστορίας που υπηρετεί, καθώς, ως όφειλε, χρησιμοποίησε αδιαμφισβήτητα ιστορικά δεδομένα.

Επιπλέον, με την ομιλία της εκπλήρωσε και την παιδαγωγική της ευθύνη να προσφέρει γνώση,  αποφεύγοντας τη μονολιθικότητα, την πεπατημένη και το δογματισμό.

Και για όσους σε μια επιστημονικά και παιδαγωγικά ορθή ομιλία ανακαλύπτουν κινδύνους για την εθνική συνείδηση, δεν έχουμε παρά να παραθέσουμε το στοχασμό του Διονυσίου Σολωμού :

«Το έθνος πρέπει να μάθει να θεωρεί εθνικόν ό,τι είναι Αληθές[1].»

[1] Στοχασμός του Διονυσίου Σολωμού. Προλεγόμενα Ιάκωβου Πολυλά, XVI. Ποιήματα. Ίκαρος, 1961. 39.

 

[1] Στοχασμός του Διονυσίου Σολωμού. Προλεγόμενα Ιάκωβου Πολυλά, XVI. Ποιήματα. Ίκαρος, 1961. 39.

Διαβάστε Επίσης:

Εκτοξεύεται η ζήτηση για το ετήσιο σεμινάριο του Παν.Αιγαίου στη Σχολική Ψυχολογία

 

Αυτό είναι το κορυφαίο μοριοδοτούμενο σεμινάριο στην Ειδική Αγωγή με ανοικτές αιτήσεις

 

Διαπολιτισμική Εκπαίδευση: Μοριοδότηση Προσλήψεων αναπληρωτών με ετήσιο εξ αποστάσεως σεμινάριο
 

googlenews4
Ακολουθήστε το alfavita.gr στο GOOGLE NEWS 
viber67
Ακολουθήστε το alfavita.gr στο VIBER

 

σχετικά άρθρα