ΑΣΕ Αρκαδίας - Κινητοποίηση για την προάσπιση αποφάσεων της γενικής συνέλευσης
Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών

Με το καλημέρα της νέας συνδικαλιστικής χρονιάς φάνηκαν οι προθέσεις του νέου προεδρείου και της πλειοψηφίας (ΔΑΚΕ) που προέκυψαν από τις εκλογές στην ΕΛΜΕ Αρκαδίας. Ζήλεψαν, φαίνεται, τη δόξα του Βρούτση που ως άλλος Τσάρος θα καθορίζει τις λειτουργίες των σωματείων.

Όχι μόνο δεν έχουν δημοσιοποιήσει  τις αποφάσεις της Γενικής Συνέλευσης (Γ.Σ.), αλλά με πρόταση του προέδρου της ΕΛΜΕ που συντάχθηκαν μαζί του και τα υπόλοιπα μέλη της ΔΑΚΕ αρνούνται να υλοποιήσουν όποια απόφαση της Γενικής Συνέλευσης δεν τους είναι αρεστή!!! Όπως κάνουν με την απόφαση για την παράσταση διαμαρτυρίας στην ΠΔΕ Πελοποννήσου, που ψηφίστηκε με συντριπτική πλειοψηφία, και αφορούσε τις αδιαφανείς, αυθαίρετες ενέργειες και «καραμπινάτες» αδικίες της ΔΔΕ Αρκαδίας σε βάρος συναδέλφων.

Η στάση αυτή πέρα από καταδικαστέα είναι και αντικαταστατική διότι οι αποφάσεις των Γ.Σ. είναι δεσμευτικές για το ΔΣ και μπορούν να αλλάξουν ΜΟΝΟ με νέα απόφαση ΓΣ. Το Δ.Σ. οφείλει να σέβεται και να δρομολογεί προς υλοποίηση τις αποφάσεις αυτές.

Τίποτα όμως δεν γίνεται τυχαία. Είναι γνωστός ο σφιχτός εναγκαλισμός και οι όροι συνδιοίκησης ΔΑΚΕ-ΔΔΕ Αρκαδίας. Άλλωστε πως μπορεί να εξηγηθεί η εμμονή τους να μην υπάρχει διαφάνεια και ισονομία στις αποφάσεις του ΠΥΣΔΕ, να αναρτώνται τα λειτουργικά κενά και τα μόρια των συναδέλφων, να υλοποιείται η διαδικασία τοποθετήσεων σύμφωνα με τις διατάξεις των ΠΔ 50/96 και 100/97, να αναρτώνται οι αποφάσεις του ΠΥΣΔΕ στην ιστοσελίδα της ΔΔΕ Αρκαδίας;

Η κοπτοραπτική, τα δυο μέτρα και τα δυο σταθμά που χαρακτηρίζουν αυτές τις αποφάσεις προωθούν επί της ουσίας την αντιλαϊκή πολιτική στον κλάδο της εκπαίδευσης. Καταστρατηγούν εργασιακά δικαιώματα, μετατρέπουν τους συναδέλφους σε εργαζόμενους-λάστιχο «έρμαια» στις διαθέσεις του εκάστοτε προϊσταμένου. Αυτό το μαύρο μέτωπο ΔΔΕ-ΔΑΚΕ-Προεδρείου ΕΛΜΕ πρέπει να βρει τείχος από την πλειοψηφία των συναδέλφων.

Καλούμε τον κάθε καλοπροαίρετο να πάρει την υπόθεση στα δικά του χέρια και ξεκινώντας από την Τετάρτη 6 Νοέμβρη να παραβρεθεί σε παράσταση διαμαρτυρίας στις 2μμ στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Πελοποννήσου. ΝΑ ΥΛΟΠΟΙΗΘΕΙ Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ όπως αυτή υπερψηφίστηκε στις 16/10/2019 για αυτά που συμβαίνουν και περιγράψαμε παραπάνω.

 

Υ.Γ. Είναι γνωστό ότι η συμπόρευση ΔΑΚΕ-ΠΕΚ/ΠΑΣΚ στην ΕΛΜΕ Αρκαδίας εκδηλώθηκε δημόσια πέρσι στη συγκρότηση του προεδρείου. Φέτος η συμπόρευση αυτή εκδηλώθηκε απροκάλυπτα με την στήριξη της ΔΑΚΕ στις εκλογές από στελέχη της ΠΕΚ/ΠΑΣΚ. Με αυτή την στήριξη οριακά (για 3 μόλις ψήφους) η ΔΑΚΕ εξασφάλισε απόλυτη πλειοψηφία στο ΔΣ της ΕΛΜΕ. Αξιοποιώντας αυτή την δυνατότητα η ΔΑΚΕ πιο ξεδιάντροπα στηρίζει την κυβερνητική πολιτική και τις επιλογές της διοίκησης.

σχετικά άρθρα