παρέλαση
2ο Εσπερινό ΕΠΑΛ Αγ. Δημητρίου

Είναι γνωστό πως, ο έρωτας χρόνια δεν κοιτά, όμως, φαίνεται πως και η επιθυμία για μάθηση δεν έχει χρονικούς περιορισμούς και το αποδεικνύουν αυτό, με τον πλέον χαρακτηριστικό τρόπο, δύο μαθητές του 2ου Εσπερινού ΕΠΑΛ Αγίου Δημητρίου.

Πρόκειται για τους Ανάργυρο Ανδριανό, 93 ετών σήμερα και Φώτιο Αναστασιάδη, 81 ετών, οι οποίοι φοιτούν για τρίτη χρονιά στο 2ο Εσπερινό ΕΠΑΛ του Δήμου Αγίου Δημητρίου, και σπουδάζουν στο τμήμα της πληροφορικής.Όπως μας δήλωσε δε, και η Διευθύντρια του σχολείου, κυρία Ιωάννα Κανελλάκη, πρόκειται για δύο πολύ επιμελείς μαθητές που, εκτός της συνεπούς παρακολούθησης των μαθημάτων στα τρία χρόνια φοίτησής τους, συμμετέχουν ενεργά στις διάφορες εκδηλώσεις και δραστηριότητες του σχολείου, πάντα με τον ίδιο ζήλο. Μας τους χαρακτήρισε μάλιστα, ως «Έφηβους του σχολείου».

Κατά την κα Κανελλάκη, ίσως και να είναι οι μεγαλύτεροι σε ηλικία μαθητές σε ολόκληρη τη χώρα και, γιατί όχι, πολύ πιθανόν, σε ολοκληρη την Ευρώπη.

Ο Ανδριανός Ανάργυρος, είναι πτυχιούχος της ΑΣΟΕΕ, κατά την διάρκεια του εργασιακού του βίου διετέλεσε ανώτατο διευθυντικό στέλεχος σε τράπεζες της Ελλάδος και των ΗΠΑ, έλαβε μέρος στον πόλεμο της Κορέας το 1950 – 1952 και ορίστηκε Πρεσβευτής στον ΟΗΕ.

 «Σήμερα, ως μαθητής του 2ου Εσπερινού ΕΠΑΛ, αισθάνομαι ότι έχω κάνει την καλύτερη επιλογή στα εννενήντα τρία μου χρόνια, και ευχαριστώ τον Θεό που με δέχτηκαν στο σχολείο, προκειμένου να συνεχίσω να μαθαίνω για τις εξελίξεις στις νέες τεχνολογίες, που με τόση ταχύτητα μπαίνουν στη ζωή μας καθημερινά», μας ανέφερε χαρακτηριστικά. 

Εκτός όλων των παραπάνω όπως είπε η κυρία Κανελλάκη, ο κος Ανδριανός, είναι και γνώστης της βυζαντινής μουσικής.

Ο δεύτερος μαθητής, ο ογδονταενός ετών, Αναστασιάδης Φώτιος, διέκοψε τις σπουδές του μικρός, όταν ήταν στην 4η τάξη του Γυμνασίου και έφυγε μετανάστης στην μακρινή Αυστραλία, όπου και δραστηριοποιήθηκε σε διάφορες εργασίες, προκειμένου να ζήσει την οικογένειά του.

Όταν συνταξιοδοτήθηκε, αποφάσισε στην ηλικία που βρίσκεται σήμερα, να ολοκληρώσει αυτό που είχε αφήσει στη μέση τότε, κι έτσι έγινε μαθητής στο 2ο Εσπερινό ΕΠΑΛ Αγίου Δημητρίου και αυτός, παρακολουθώντας τα μαθήματα της πληροφορικής, κατά προτροπή και της κόρης του, η οποία υπήρξε καθηγήτρια της Αγγλικής γλώσσας στο εν λόγω σχολείο.

Κλείνοντας αξίζει να πούμε πως, και φέτος, οι δύο αυτοί υπέροχοι άνθρωποι και μαθητές, ήταν για μία ακόμη χρονιά παραστάτες στην παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου, εισπράττοντας το παρατεταμένο θερμό χειροκρότημα και τον θαυμασμό όλου του κόσμου.

Παρέλαση
παρέλαση

ΠΗΓΗ: school.vapostolopoulos.eu

.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

2ος Πανελλήνιος γραπτός διαγωνισμός: Βγήκε η προκήρυξη - Αιτήσεις από 29/4 έως 14/5

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 2/05

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Όλγα Δάλλα - Ζωή Κωνσταντοπούλου
Βολές Δάλλα κατά Κωνσταντοπούλου: «Με έβγαλαν για να βάλουν τον Μπιμπίλα – Η κοινωνία δεν τρώει κουτόχορτο»
Η Όλγα Δάλλα, που κόπηκε από βουλευτής από τη Ζωή Κωνσταντοπούλου για χάρη του Μπιμπίλα...επιστρέφει δριμύτερη
Βολές Δάλλα κατά Κωνσταντοπούλου: «Με έβγαλαν για να βάλουν τον Μπιμπίλα – Η κοινωνία δεν τρώει κουτόχορτο»
τεμπη
Τέμπη: Συγκλονιστικό ηχητικό από τη νύχτα του δυστυχήματος – «Κάντε κάτι, σας παρακαλώ»
Ηχητικό ντοκουμέντο αποκαλύπτει τις αγωνιώδεις εκκλήσεις για βοήθεια λίγα λεπτά μετά τη σύγκρουση των τρένων
Τέμπη: Συγκλονιστικό ηχητικό από τη νύχτα του δυστυχήματος – «Κάντε κάτι, σας παρακαλώ»
PAIDEIAS
Υπουργείο Παιδείας: Σε απευθείας μετάδοση η κλήρωση για τα Πειραματικά Σχολεία του 2025-2026
Απευθείας μετάδοση της κλήρωσης για την εισαγωγή μαθητών και μαθητριών σε Πειραματικά Σχολεία για το 2025-2026
Υπουργείο Παιδείας: Σε απευθείας μετάδοση η κλήρωση για τα Πειραματικά Σχολεία του 2025-2026
aselgeia_7.jpg
Ένοχος κρίθηκε καθηγητής για ασέλγεια σε ανήλικες μαθήτριές του – Συγκλονίζει ένα από τα θύματά του
Καταδίκη καθηγητή για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας ανηλίκων στους Παξούς – Η φωνή των θυμάτων σπάει τη σιωπή
Ένοχος κρίθηκε καθηγητής για ασέλγεια σε ανήλικες μαθήτριές του – Συγκλονίζει ένα από τα θύματά του