Επίσκεψη Κεραμέως και Διγαλάκη σε Πανεπιστημιακά Νοσοκομεία
Η Υπουργός και ο Υφυπουργός συζήτησαν με τη Διοίκηση τις εκπαιδευτικές και λειτουργικές ανάγκες των δυο Πανεπιστημιακών Νοσοκομείων (έλλειψη προσωπικού, υποχρηματοδότηση κ.α.)

Την Τετάρτη 30/10/2019 η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, κα Νίκη Κεραμέως, και ο Υφυπουργός, κ. Βασίλης Διγαλάκης, επισκέφθηκαν τα Πανεπιστημιακά Νοσοκομεία Αρεταίειο και Αιγινήτειο, κατόπιν προσκλήσεως του Προέδρου των δύο Νοσοκομείων, Αν. Καθηγητή Γεράσιμου Σιάσου.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου, συνοδευόμενη από τον Πρύτανη του ΕΚΠΑ, Καθ. Μ.Α. Δημόπουλο, τον Πρόεδρο της Ιατρικής Σχολής, Καθ. Π. Σφηκάκη και τον Πρόεδρο των δύο Νοσοκομείων, Αν. Καθηγητή Γεράσιμο Σιάσο, συνομίλησε με το προσωπικό αλλά και με τους φοιτητές Ιατρικής που εκπαιδεύονται στις Πανεπιστημιακές Κλινικές και Εργαστήρια. 

Όπως δήλωσε η Υπουργός : «Το Αρεταίειο και το Αιγινήτειο Νοσοκομείο είναι τα μοναδικά αμιγώς Πανεπιστημιακά Νοσοκομεία της Χώρας. Λειτουργούν για περισσότερο από έναν αιώνα και έχουν συμβάλει καθοριστικά στην Ιατρική Πανεπιστημιακή Εκπαίδευση στη χώρα μας. Χιλιάδες φοιτητές της Ιατρικής, μετέπειτα γιατροί που άσκησαν το λειτούργημά τους στην Ελλάδα ή στο εξωτερικό, εκπαιδεύτηκαν και μυήθηκαν στην Ιατρική Επιστήμη στα δύο Πανεπιστημιακά Νοσοκομεία. Η Πολιτική Ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων στηρίζει τη λειτουργία και την περαιτέρω ανάπτυξη των δύο αυτών Πανεπιστημιακών Νοσοκομείων

Ο Πρόεδρος των δύο Πανεπιστημιακών Νοσοκομείων, Αν. Καθηγητής Γεράσιμος Σιάσος, ευχαριστώντας την ηγεσία του Υπουργείου για το άμεσο ενδιαφέρον που έδειξε, δήλωσε: «Τα δύο ιστορικά Νοσοκομεία, τα οποία λειτουργούν από το 1898 (Αρεταίειο Νοσοκομείο) και το 1904 (Αιγινήτειο Νοσοκομείο), εξακολουθούν να βρίσκονται στην πρώτη γραμμή, αποτελώντας έναν από τους σημαντικότερους πόλους εκπαίδευσης και έρευνας της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ. Παράλληλα προσφέρουν αδιαλείπτως εξαιρετικά υψηλής ποιότητας υπηρεσίες υγείας σε διακεκριμένες κλινικές και εργαστήρια. Αποτελεί καθήκον της Πολιτείας να στηρίξει την ανάπτυξη των δύο Νοσοκομείων επ’ ωφελεία των φοιτητών αλλά και των ασθενών. Η σημερινή επίσκεψη σύσσωμης της Πολιτικής Ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων μας γεμίζει ελπίδα για το ουσιαστικό ενδιαφέρον της Κυβέρνησης για τα δύο μοναδικά αμιγώς Πανεπιστημιακά Νοσοκομεία σε όλη τη Χώρα.»

Η Υπουργός και ο Υφυπουργός συζήτησαν με τη Διοίκηση τις εκπαιδευτικές και λειτουργικές ανάγκες των δυο Πανεπιστημιακών Νοσοκομείων (έλλειψη προσωπικού, υποχρηματοδότηση κ.α.), ενώ  άκουσαν με προσοχή και τις πρωτοβουλίες για την περαιτέρω ανάπτυξή τους.

Ο  Πρόεδρος

Γεράσιμος Σιάσος, Aν. Καθηγητής

Αναπληρωτής Πρόεδρος Ιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Μήνυση Διευθυντή σε 4 εκπαιδευτικούς: Το σχολείο μπροστά σε ένα επικίνδυνο μονοπάτι!

Επίδομα 300 ευρώ: Διευρύνονται οι δικαιούχοι – Πότε πληρώνεται και ποιοι το λαμβάνουν

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

apple-education_ekpaideusi.jpg
ΑΣΕΠ εκπαιδευτικών: Πώς να υπολογίσετε εύκολα τα μόριά σας για τις προκηρύξεις 1ΓΕ και 2ΓΕ/2026
Νέο ψηφιακό εργαλείο δίνει στους υποψηφίους τη δυνατότητα να εκτιμήσουν τη θέση τους στους πίνακες πριν την έναρξη των αιτήσεων
ΑΣΕΠ εκπαιδευτικών: Πώς να υπολογίσετε εύκολα τα μόριά σας για τις προκηρύξεις 1ΓΕ και 2ΓΕ/2026
pencils-education_foto.jpg
Αναπληρωτής σήμερα, μόνιμος αύριο: Τι ισχύει όταν έρθει ο διορισμός μέσα στη χρονιά
Το θεσμικό πλαίσιο ξεκαθαρίζει: Υποχρεωτική παραμονή στη θέση έως το τέλος του σχολικού έτους – Πώς υπολογίζονται τα μόρια
Αναπληρωτής σήμερα, μόνιμος αύριο: Τι ισχύει όταν έρθει ο διορισμός μέσα στη χρονιά