«Τα κενά αποδεικνύουν την ανάγκη μόνιμων διορισμών» - Κοντά στις 40.000 οι πιστώσεις φέτος για τους αναπληρωτές
«Δεν υπάρχει καμία προετοιμασία από το υπουργείο, ούτε οργανικές θέσεις έχουν ιδρυθεί, ούτε έχει γίνει η κατανομή» ανέφερε ο Νίκος Φίλης σχετικά με τους μόνιμους διορισμούς - Μειωμένες κατά 0,1% οι κρατικές δαπάνες για την εκπαίδευση το 2020

Τα χιλιάδες κενά στα σχολεία αποδεικνύουν την ανάγκη υλοποίησης μόνιμων διορισμών στην εκπαίδευση τόνισε ο τομεάρχης Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ μετά από τη συνάντηση που πραγματοποίησε το μεσημέρι της Τρίτης με την ηγεσία του υπουργείου Παιδείας. Επί τάπητος τέθηκε το πλαίσιο των επερχόμενων αλλαγών και στις τρεις βαθμίδες της εκπαίδευσης.

Σύμφωνα με τον Νίκο Φίλη, η προηγούμενη ηγεσία του υπουργείου εξασφάλισε 34.000 πιστώσεις για τους αναπληρωτές, ενώ με τις πιστώσεις που εξασφάλισε η νέα ηγεσία ο αριθμός αναμένεται να φτάσει στις 40.000.

Παράλληλα άφησε αιχμές για την ολιγωρία της κυβέρνησης στο ζήτημα της πραγματοποιήσεις των 4.500 μόνιμων διορισμών στην Ειδική Αγωγή. «Θα δούμε αν θα γίνουν εντός του 2019. Δεν υπάρχει καμία προετοιμασία από το υπουργείο, ούτε οργανικές θέσεις έχουν ιδρυθεί, ούτε έχει γίνει η κατανομή» ανέφερε, προσθέτοντας ότι υπάρχει μια επιφύλαξη από την πλευρά της κυβέρνησης και για την πραγματοποίηση των 10.500 διορισμών στη γενική εκπαίδευση.

Μείωση προϋπολογισμού

Κατά 0,1% μειώνονται οι κρατικές δαπάνες για την εκπαίδευση το επόμενο έτος. Σύμφωνα με το Νίκο Φίλη στο σχέδιο του προϋπολογισμού που κατατέθηκε στη Βουλή υπάρχει πρόβλεψη για μείωση των κρατικών δαπανών κατά 0,1% για το 2020.

«Προσλήψεις, διορισμοί ή ανάπτυξη της εκπαίδευσης με στασιμότητα ή μείωση των κρατικών κονδυλίων δεν μπορεί να υπάρξει» είπε, προσθέτοντας ότι αυτό σηματοδοτεί την υποβάθμιση της δημόσιας εκπαίδευσης και την ενίσχυση της ιδιωτικής.

σχετικά άρθρα

Λαμία: Στα «κάγκελα» οι μαθητές του 5ου Λυκείου Λαμίας για τις φήμες συστέγασης
Λαμία: Στα «κάγκελα» οι μαθητές του 5ου Λυκείου Λαμίας για τις φήμες συστέγασης
Κατάληψη με αποχή από τις δύο πρώτες ώρες των μαθημάτων τους, έκαναν το πρωί της Παρασκευής 24 Ιανουαρίου 2020, οι μαθητές του 5ου Γενικού Λυκείου...
Λαμία: Στα «κάγκελα» οι μαθητές του 5ου Λυκείου Λαμίας για τις φήμες συστέγασης