ΣΥΡΙΖΑ: Σε πανικό ΝΔ και Κεραμέως - Απαντούν με άτυπες ενημερώσεις αργά το βράδυ
Κόντρα υπουργείου Παιδείας - ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή την επιλογή σημαιοφόρων

Απάντηση στα όσα αναφέρουν πηγές του υπουργείου Παιδείας, αναφορικά με την πρωινή ανακοίνωση της ΕΠΕΚΕ Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ, δίνει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Υπενθυμίζεται ότι η Επιτροπή Ελέγχου Κοινοβουλευτικού Έργου του ΣΥΡΙΖΑ έκανε λόγο για εξοντωτικό ανταγωνισμό και διακρίσεις μεταξύ μαθητών, με αφορμή την κατάργηση της κλήρωσης στο δημοτικό για τον ορισμό του σημαιοφόρου.

Από την άλλη, πηγές του ΥΠΑΙΘ απαντούν ότι η απόφαση του ΣτΕ δεν επιβάλλει τον τρόπο επιλογής των σημαιοφόρων, με την κυβέρνηση «να επιλέγει ως κριτήριο τη σχολική επίδοση και όχι την κλήρωση».

Πιο αναλυτικά, αναφέρεται:

«Όπως προβλέψαμε με την πρωινή μας ανακοίνωση, σχετικά με την επιλογή σημαιοφόρων και την κατάργηση της κλήρωσης με τη συμμετοχή όλων των μαθητών, η Νέα Δημοκρατία και η Υπουργός Παιδείας & Θρησκευμάτων Νίκη Κεραμέως είναι αμετανόητοι. Συμπεριφέρονται ως άλλοι Βουρβόνοι· δεν έμαθαν τίποτα, δεν κατάλαβαν τίποτα.

Παράλληλα, δεν αποτολμούν να σχολιάσουν την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας και να τοποθετηθούν με επίσημη ανακοίνωση, αλλά επιλέγουν να απαντήσουν στην Αξιωματική Αντιπολίτευση με non-paper και άτυπες ενημερώσεις, αργά το βράδυ.

Αυτό είναι δηλωτικό του πανικού τους και της δύσκολης θέσης στην οποία έχουν περιέλθει. Τα υπόλοιπα στη Βουλή». 

σχετικά άρθρα