Εκπαιδευτικοί Σαλαμίνας: πέρα από κάθε λογική το πώς ένα νησί βρέθηκε στην ίδια περιοχή μετάθεσης με τους άλλους δήμους του Πειραιά
Ζητούν να επανακαθοριστούν οι περιοχές μετάθεσης για τον Πειραιά, σύμφωνα με την προηγούμενη οριοθέτηση.

Με την αρ. πρωτ. 147801/Δ1/23-11-2012 απόφαση του Υφυπουργού Παιδείας Θ. Παπαθεοδώρου, επανακαθορίστηκαν οι περιοχές μετάθεσης και καταργήθηκαν όλες οι προγενέστερες αποφάσεις καθορισμού περιοχών μετάθεσης των εκπαιδευτικών Α/θμιας Εκπαίδευσης. Με βάση αυτόν τον επανακαθορισμό, ανά Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης και Διεύθυνση Π.Ε., επανακαθορίστηκαν κι οι περιοχές για τις αιτήσεις των αναπληρωτών της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.    

    Ενώ για πάνω από μια δεκαετία η Σαλαμίνα ανήκε στη Β Πειραιά, βρέθηκε με τη νέα αυτή Υπουργική Απόφαση στην Α Πειραιά -αν και νησί-, μαζί με τα σχολεία του Πειραιά, του Περάματος, του Κορυδαλλού, της Νίκαιας, του Ρέντη, του Κερατσινίου- Δραπετσώνας. Μέχρι εκείνη τη στιγμή ήταν σε ισχύ η Φ.361.23/5/Δ1/763/20-1-89 (ΦΕΚ 61/Β’/31-1-1989) υπουργική απόφαση «Διαχωρισμός Δημοτικών Σχολείων και Νηπιαγωγείων της χώρας σε περιοχές μετάθεσης», η οποία λαμβάνοντας υπόψη τις συγκοινωνιακές συνθήκες και τα φυσικά εμπόδια- θάλασσα- είχε καθορίσει ως «Β περιοχή μετάθεσης» τη Σαλαμίνα και ως «Γ» τα νησιά του Αργοσαρωνικού και τα Κύθηρα.

   Μετά από τρία χρόνια εφαρμογής της απόφασης αυτής έχει διαπιστωθεί σοβαρό πρόβλημα,  το οποίο και θα πρέπει να διορθωθεί άμεσα. Πρώτον, είναι ακατανόητο και παράλογο να μην λαμβάνονται στη διαδικασία καθορισμού των περιοχών μετάθεσης οι γεωγραφικές συνθήκες. Είναι πέρα από κάθε λογική το πώς ένα νησί βρέθηκε στην ίδια περιοχή μετάθεσης με τους άλλους δήμους του Πειραιά. Δεύτερον, υπάρχουν πολλά ζητήματα σε σχέση με τη λειτουργία και τη στελέχωση των σχολείων της Σαλαμίνας, μιας και αυτά στελεχώνονται πάντα τελευταία, ενίοτε και χωρίς δήλωση προτίμησης, αφού αρκετοί αναπληρωτές δεν γνωρίζουν καν ότι η Σαλαμίνα ανήκει πια στην ΄Α Πειραιά και δεν την επιθυμούν. Τρίτον, μέσα στην ίδια περιοχή μετάθεσης υπάρχει ανισότητα στο κόστος των αναπληρωτών, μιας και κάποιοι από αυτούς επωμίζονται καθημερινά το κόστος της θαλάσσιας συγκοινωνίας.

  Για τους παραπάνω λόγους ζητάμε άμεσα στην καινούρια εγκύκλιο των μεταθέσεων, στην οποία θα στηριχτεί και η επόμενη εγκύκλιος πρόσληψης αναπληρωτών, να  επανακαθοριστούν οι  περιοχές μετάθεσης για τον Πειραιά, σύμφωνα με την προηγούμενη οριοθέτηση.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Ρεβεγιόν με χιόνια στην Αττική - Προβλέψεις από Καλλιάνο και Κολυδά

Παν.Αιγαίου: Νέα Μοριοδοτούμενα σεμινάρια για Εκπαιδευτικούς με Υποτροφίες έως 31/12

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ωνάσεια
Ωνάσεια – Πρότυπα - Πειραματικά σχολεία: Από την «αριστεία» στην ιδιωτικοποίηση της δημόσιας εκπαίδευσης
«Εντείνονται οι κινητοποιήσεις της εκπαιδευτικής κοινότητας εναντίον της μετατροπής σχολείων της γειτονιάς σε Ωνάσεια ή – κατά περίπτωση –...
Ωνάσεια – Πρότυπα - Πειραματικά σχολεία: Από την «αριστεία» στην ιδιωτικοποίηση της δημόσιας εκπαίδευσης
Δημόσιο γραφείο
Διορισμοί στο Δημόσιο μέσω ΑΣΕΠ: Ποιοι πρέπει να μείνουν στην ίδια θέση 5 ή 10 έτη;
Εγκύκλιος του υπουργείου Εσωτερικών για το κώλυμα 5ετίας ή 10ετίας που αντιμετωπίζουν παλιοί και νέοι διορισμένοι δημόσιοι υπάλληλοι
Διορισμοί στο Δημόσιο μέσω ΑΣΕΠ: Ποιοι πρέπει να μείνουν στην ίδια θέση 5 ή 10 έτη;
πανεπιστήμιο κρήτης
Πανεπ. Κρήτης: Συγχαρητήρια για το μέλος του Συμβουλίου Διοίκησης του Ιδρύματος, κ. Κουμεντάκη
Συγχαρητήρια ανακοίνωση της Πρυτανείας του Πανεπιστημίου Κρήτης
Πανεπ. Κρήτης: Συγχαρητήρια για το μέλος του Συμβουλίου Διοίκησης του Ιδρύματος, κ. Κουμεντάκη