Εκπαιδευτικοί Σαλαμίνας: πέρα από κάθε λογική το πώς ένα νησί βρέθηκε στην ίδια περιοχή μετάθεσης με τους άλλους δήμους του Πειραιά
Ζητούν να επανακαθοριστούν οι περιοχές μετάθεσης για τον Πειραιά, σύμφωνα με την προηγούμενη οριοθέτηση.

Με την αρ. πρωτ. 147801/Δ1/23-11-2012 απόφαση του Υφυπουργού Παιδείας Θ. Παπαθεοδώρου, επανακαθορίστηκαν οι περιοχές μετάθεσης και καταργήθηκαν όλες οι προγενέστερες αποφάσεις καθορισμού περιοχών μετάθεσης των εκπαιδευτικών Α/θμιας Εκπαίδευσης. Με βάση αυτόν τον επανακαθορισμό, ανά Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης και Διεύθυνση Π.Ε., επανακαθορίστηκαν κι οι περιοχές για τις αιτήσεις των αναπληρωτών της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.    

    Ενώ για πάνω από μια δεκαετία η Σαλαμίνα ανήκε στη Β Πειραιά, βρέθηκε με τη νέα αυτή Υπουργική Απόφαση στην Α Πειραιά -αν και νησί-, μαζί με τα σχολεία του Πειραιά, του Περάματος, του Κορυδαλλού, της Νίκαιας, του Ρέντη, του Κερατσινίου- Δραπετσώνας. Μέχρι εκείνη τη στιγμή ήταν σε ισχύ η Φ.361.23/5/Δ1/763/20-1-89 (ΦΕΚ 61/Β’/31-1-1989) υπουργική απόφαση «Διαχωρισμός Δημοτικών Σχολείων και Νηπιαγωγείων της χώρας σε περιοχές μετάθεσης», η οποία λαμβάνοντας υπόψη τις συγκοινωνιακές συνθήκες και τα φυσικά εμπόδια- θάλασσα- είχε καθορίσει ως «Β περιοχή μετάθεσης» τη Σαλαμίνα και ως «Γ» τα νησιά του Αργοσαρωνικού και τα Κύθηρα.

   Μετά από τρία χρόνια εφαρμογής της απόφασης αυτής έχει διαπιστωθεί σοβαρό πρόβλημα,  το οποίο και θα πρέπει να διορθωθεί άμεσα. Πρώτον, είναι ακατανόητο και παράλογο να μην λαμβάνονται στη διαδικασία καθορισμού των περιοχών μετάθεσης οι γεωγραφικές συνθήκες. Είναι πέρα από κάθε λογική το πώς ένα νησί βρέθηκε στην ίδια περιοχή μετάθεσης με τους άλλους δήμους του Πειραιά. Δεύτερον, υπάρχουν πολλά ζητήματα σε σχέση με τη λειτουργία και τη στελέχωση των σχολείων της Σαλαμίνας, μιας και αυτά στελεχώνονται πάντα τελευταία, ενίοτε και χωρίς δήλωση προτίμησης, αφού αρκετοί αναπληρωτές δεν γνωρίζουν καν ότι η Σαλαμίνα ανήκει πια στην ΄Α Πειραιά και δεν την επιθυμούν. Τρίτον, μέσα στην ίδια περιοχή μετάθεσης υπάρχει ανισότητα στο κόστος των αναπληρωτών, μιας και κάποιοι από αυτούς επωμίζονται καθημερινά το κόστος της θαλάσσιας συγκοινωνίας.

  Για τους παραπάνω λόγους ζητάμε άμεσα στην καινούρια εγκύκλιο των μεταθέσεων, στην οποία θα στηριχτεί και η επόμενη εγκύκλιος πρόσληψης αναπληρωτών, να  επανακαθοριστούν οι  περιοχές μετάθεσης για τον Πειραιά, σύμφωνα με την προηγούμενη οριοθέτηση.

σχετικά άρθρα

Διεθνής Αμνηστία: Η ΕΛΑΣ να δώσει απαντήσεις για τα βασανιστήρια στον Λάμπρο Γούλα
Διεθνής Αμνηστία: Η ΕΛΑΣ να δώσει απαντήσεις για τα βασανιστήρια στον Λάμπρο Γούλα
Ο Λάμπρος Γούλας πραγματοποίησε επώνυμη καταγγελία για ανηλεή ξυλοδαρμό από άνδρες των ΜΑΤ
Διεθνής Αμνηστία: Η ΕΛΑΣ να δώσει απαντήσεις για τα βασανιστήρια στον Λάμπρο Γούλα
Ν. Φίλης: Άτολμη η πρόταση ΣΥΡΙΖΑ για τις σχέσεις Κράτους - Εκκλησίας
Ν. Φίλης: Άτολμη η πρόταση ΣΥΡΙΖΑ για τις σχέσεις Κράτους - Εκκλησίας
Ομιλία του Νίκου Φίλη στην Ολομέλεια της Βουλής - Προσέθεσε ότι θα ψηφίσει την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ ελλείψει άλλης εναλλακτικής
Ν. Φίλης: Άτολμη η πρόταση ΣΥΡΙΖΑ για τις σχέσεις Κράτους - Εκκλησίας