Σαμοθράκη: Χωρίς διδασκαλία μαθημάτων κατεύθυνσης η Γ' Λυκείου ένα μήνα μετά το άνοιγμα των σχολείων
Σημαντικά κενά εκπαιδευτικών - Η ανάρτηση της προέδρου του 15μελους και η επιστολή του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων στην υπουργό Παιδείας

Με μία οργισμένη ανάρτηση στο facebook η πρόεδρος του 15μελους του ΓΕΛ Σαμοθράκης, Αναστασία Γλήνια,  διαμαρτύρεται για το γεγονός ότι οι μαθητές της Γ' Λυκείου, ένα μήνα μετά την έναρξη της σχολικής χρονιάς, δεν έχουν ξεκινήσει ακόμη να διδάσκονται μαθήματα κατεύθυνσης, λόγω έλλειψης καθηγητών.

Μάλιστα η μαθήτρια αναφέρεται και στην συνολική κατάσταση που επικρατεί στο σχολείο, με τους καθηγητές να δυσκολεύονται να βγάλουν πρόγραμμα, λόγω των εκπαιδευτικών κενών.

Η ανάρτηση της μαθήτριας στην ομάδα «Σαμοθράκης Ενημέρωση»:

«Ένας μήνας μετά από την έναρξη της φετινής σχολικής χρονιάς. Ένας χρόνος δύσκολος, με πολλές αλλαγές.
Αγαπητοί μου φίλοι ή καλύτερα άγνωστοι του Facebook, για όσους δε γνωρίζουν, η Σαμοθράκη είναι ένα ακριτικό νησί που αντιμετωπίζει πραγματικά πολλά προβλήματα καθημερινά.

Οφείλω να ομολογήσω πως στα 5 χρόνια της φοίτησης μου στο ΓΕΛ ΣΑΜΟΘΡΑΚΗΣ δεν αντιμετώπισα ως μαθήτρια κανένα πρόβλημα όσον αφορά την εκπαίδευση προφανώς.

Όπως προανέφερα, βρισκόμαστε έναν μήνα μετά του αγιασμού , και εγώ με τους συμμαθητές ως μαθητές της Γ’ Λυκείου δε διδασκόμαστε μαθήματα ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΕΩΝ τα οποία καλώς ή κακώς στο εκπαιδευτικό σύστημα της χώρας μας θα καθορίσουν το μέλλον μας.

Σε συλλογικό επίπεδο, είναι ευνόητο θεωρώ πως όλο το Λύκειο αντιμετωπίζει τρομερό πρόβλημα εφόσον οι μόνιμοι καθηγητές μας πλέον δυσκολεύονται ακόμη και στο να μας βγάλουν ημερήσιο πρόγραμμα.

Δεν γίνεται σε ένα μέρος που τα παιδιά βασίζονται καθαρά στη δημόσια εκπαίδευση -εφόσον δεν υπάρχουν φροντιστηριακές δομές- να μην υπάρχουν καθηγητές βασικών μαθημάτων(φιλόλογος, πληροφορικάριος, οικονομολόγος,καθηγητής αγγλικής φιλολογίας) για τις τάξεις του λυκείου.

«ΦΩΝΑΖΟΥΜΕ» λοιπόν, με κάθε μέσο, με κάθε ευκαιρία, και ζητάμε τα ΑΥΤΟΝΟΗΤΑ από το Υπουργείο . Είμαστε και εμείς παιδιά αυτού του κράτους και έχουμε τα ίδια δικαιώματα στην εκπαίδευση .

Τώρα θα μου πείτε, γιατί να κάνω μια τέτοια ανάρτηση…;

Η απάντηση είναι απλή ,διότι κάθε μέσο καθημερινό και οικείο στον μέσο άνθρωπο θα μας βοηθήσει να ακουστούμε. Μια κοινοποίηση για εμάς θα ήταν αρκετή.

Έχει περάσει 1 μήνας και σε 10 ημέρες χοντρικά θα εκπληρωθεί η Τρίτη φάση πρόσληψης αναπληρωτών, άγνωστο το εάν θα ικανοποιηθούν τα αιτήματα μας. Αλλά εάν όχι, θα προβούμε σε άλλου είδους ενέργειες οι οποίες δεν είναι τόσο τιμητικές για καμία από τις 2 πλευρές.

Προσπάθησα η αλήθεια είναι το κείμενο να φανεί αντικειμενικό…αλλά λυπάμαι, είμαι μια απελπισμένη και εξοργισμένη μαθήτρια της Γ’ Λυκείου που έχει στόχους και όνειρα, όπως και όλοι οι μαθητές του σχολείου μου που εκπροσωπώ ως πρόεδρος του δεκαπενταμελούς».

Για το ίδια θέμα επιστολή διαμαρτυρίας συνέταξε και ο Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων ΓΕΛ Σαμοθράκης, απευθυνόμενος στην Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων κυρία Νίκη Κεραμέως με κοινοποίηση σε αρμόδιους φορείς.

Ακολουθεί αναλυτικά η επιστολή:

samothraki 1
samothraki 2

 Πληροφορίες από irineossamothraki.blogspot.com

Διαβάστε Επίσης:
 

ΑΣΕΠ: Tο ΚΟΡΥΦΑΙΟ Σεμινάριο στην ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ με ανοικτές αιτήσεις

 

Παν.Αιγαίου: Έκπτωση σε σεμινάρια Σχολική Ψυχολογίας ή Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης

 

ΒΡΕΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΓΙΑ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΜΕΣΑ ΣΕ ΛΙΓΕΣ ΗΜΕΡΕΣ

 

 

 

σχετικά άρθρα

«Δε θα γίνουμε ο πολιορκητικός κριός της κυβέρνησης ενάντια στους μαθητές»
«Δε θα γίνουμε ο πολιορκητικός κριός της κυβέρνησης ενάντια στους μαθητές»
Απορρίπτει την «εξ αποστάσεως εκπαίδευσης» σε υπό κατάληψη σχολεία η ΕΛΜΕ Κέρκυρας και καλεί στην κινητοποίηση των μαθητών το μεσημέρι της Πέμπτη 1/10
«Δε θα γίνουμε ο πολιορκητικός κριός της κυβέρνησης ενάντια στους μαθητές»
Υπουργείο Εργασίας σε εργαζόμενους από Θήβα και Χαλκίδα: Μην πάτε αύριο στη δουλειά
Υπουργείο Εργασίας σε εργαζόμενους από Θήβα και Χαλκίδα: Μην πάτε αύριο στη δουλειά
Αυστηρή σύσταση στους εργαζόμενους οικισμών του δήμου Θηβαίων και οικισμού της Ευβοίας να μην προσέλθουν στις εργασίες τους αύριο, λόγω κινδύνου...
Υπουργείο Εργασίας σε εργαζόμενους από Θήβα και Χαλκίδα: Μην πάτε αύριο στη δουλειά