Πιστοποίηση Αγγλικών LTE GOLEARN - ΑΣΕΠ
gel samothrakis
Σημαντικά κενά εκπαιδευτικών - Η ανάρτηση της προέδρου του 15μελους και η επιστολή του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων στην υπουργό Παιδείας

Με μία οργισμένη ανάρτηση στο facebook η πρόεδρος του 15μελους του ΓΕΛ Σαμοθράκης, Αναστασία Γλήνια,  διαμαρτύρεται για το γεγονός ότι οι μαθητές της Γ' Λυκείου, ένα μήνα μετά την έναρξη της σχολικής χρονιάς, δεν έχουν ξεκινήσει ακόμη να διδάσκονται μαθήματα κατεύθυνσης, λόγω έλλειψης καθηγητών.

Μάλιστα η μαθήτρια αναφέρεται και στην συνολική κατάσταση που επικρατεί στο σχολείο, με τους καθηγητές να δυσκολεύονται να βγάλουν πρόγραμμα, λόγω των εκπαιδευτικών κενών.

Η ανάρτηση της μαθήτριας στην ομάδα «Σαμοθράκης Ενημέρωση»:

«Ένας μήνας μετά από την έναρξη της φετινής σχολικής χρονιάς. Ένας χρόνος δύσκολος, με πολλές αλλαγές.
Αγαπητοί μου φίλοι ή καλύτερα άγνωστοι του Facebook, για όσους δε γνωρίζουν, η Σαμοθράκη είναι ένα ακριτικό νησί που αντιμετωπίζει πραγματικά πολλά προβλήματα καθημερινά.

Οφείλω να ομολογήσω πως στα 5 χρόνια της φοίτησης μου στο ΓΕΛ ΣΑΜΟΘΡΑΚΗΣ δεν αντιμετώπισα ως μαθήτρια κανένα πρόβλημα όσον αφορά την εκπαίδευση προφανώς.

Όπως προανέφερα, βρισκόμαστε έναν μήνα μετά του αγιασμού , και εγώ με τους συμμαθητές ως μαθητές της Γ’ Λυκείου δε διδασκόμαστε μαθήματα ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΕΩΝ τα οποία καλώς ή κακώς στο εκπαιδευτικό σύστημα της χώρας μας θα καθορίσουν το μέλλον μας.

Σε συλλογικό επίπεδο, είναι ευνόητο θεωρώ πως όλο το Λύκειο αντιμετωπίζει τρομερό πρόβλημα εφόσον οι μόνιμοι καθηγητές μας πλέον δυσκολεύονται ακόμη και στο να μας βγάλουν ημερήσιο πρόγραμμα.

Δεν γίνεται σε ένα μέρος που τα παιδιά βασίζονται καθαρά στη δημόσια εκπαίδευση -εφόσον δεν υπάρχουν φροντιστηριακές δομές- να μην υπάρχουν καθηγητές βασικών μαθημάτων(φιλόλογος, πληροφορικάριος, οικονομολόγος,καθηγητής αγγλικής φιλολογίας) για τις τάξεις του λυκείου.

«ΦΩΝΑΖΟΥΜΕ» λοιπόν, με κάθε μέσο, με κάθε ευκαιρία, και ζητάμε τα ΑΥΤΟΝΟΗΤΑ από το Υπουργείο . Είμαστε και εμείς παιδιά αυτού του κράτους και έχουμε τα ίδια δικαιώματα στην εκπαίδευση .

Τώρα θα μου πείτε, γιατί να κάνω μια τέτοια ανάρτηση…;

Η απάντηση είναι απλή ,διότι κάθε μέσο καθημερινό και οικείο στον μέσο άνθρωπο θα μας βοηθήσει να ακουστούμε. Μια κοινοποίηση για εμάς θα ήταν αρκετή.

Έχει περάσει 1 μήνας και σε 10 ημέρες χοντρικά θα εκπληρωθεί η Τρίτη φάση πρόσληψης αναπληρωτών, άγνωστο το εάν θα ικανοποιηθούν τα αιτήματα μας. Αλλά εάν όχι, θα προβούμε σε άλλου είδους ενέργειες οι οποίες δεν είναι τόσο τιμητικές για καμία από τις 2 πλευρές.

Προσπάθησα η αλήθεια είναι το κείμενο να φανεί αντικειμενικό…αλλά λυπάμαι, είμαι μια απελπισμένη και εξοργισμένη μαθήτρια της Γ’ Λυκείου που έχει στόχους και όνειρα, όπως και όλοι οι μαθητές του σχολείου μου που εκπροσωπώ ως πρόεδρος του δεκαπενταμελούς».

Για το ίδια θέμα επιστολή διαμαρτυρίας συνέταξε και ο Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων ΓΕΛ Σαμοθράκης, απευθυνόμενος στην Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων κυρία Νίκη Κεραμέως με κοινοποίηση σε αρμόδιους φορείς.

Ακολουθεί αναλυτικά η επιστολή:

samothraki 1
samothraki 2

 Πληροφορίες από irineossamothraki.blogspot.com

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΕΦΚΑ: Έρχονται 700 νέες μόνιμες προσλήψεις με 7.000 ευρώ το μήνα

Νέο ΜΗΤΡΩΟ επιμελητών Βρεφών, Νηπίων, Παιδιών - Χιλιάδες οι προσλήψεις

Πανεπιστήμιο Πατρών: Ξεκινάει η 1η ΕΤΗΣΙΑ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΣΗ Εκπαιδευτικών στον ΑΥΤΙΣΜΟ στην Ελλάδα

ΑΣΕΠ 13Κ/2021 - Δήμοι: Το ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΟ Lower - Proficiency (90 μόρια) σε 2 ημέρες Μόνο 111 ευρώ για 90 μόρια

Προσλήψεις Εκπαιδευτικών: Το κορυφαίο 9ΜΗΝΟ σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ στην Ελλάδα

ECDL | Πιστοποίηση Υπολογιστών για ΑΣΕΠ μόνο 95 ευρώ μέσα σε 2 ημέρες

σχετικά άρθρα

Επίδομα θέρμανσης
Επίδομα θέρμανσης: Άνοιξε η ηλεκτρονική πλατφόρμα-Έως τις 15 Φεβρουαρίου η προθεσμία
ΑΑΔΕ: Άνοιξε η ηλεκτρονική πλατφόρμα myΘέρμανση για την εκ νέου υποβολή αιτήσεων για την χορήγηση επιδόματος θέρμανσης
Επίδομα θέρμανσης: Άνοιξε η ηλεκτρονική πλατφόρμα-Έως τις 15 Φεβρουαρίου η προθεσμία
ΣΕΠΕ: Δεκάδες καταγγελίες για παραβίαση της εργατικής νομοθεσίας
Πάνω από 80 κλήσεις για καταγγελίες για μη τήρηση των κανόνων της εργατικής νομοθεσίας δέχθηκε το Σώμα Επιθεωρητών Εργασίας
ΣΕΠΕ: Δεκάδες καταγγελίες για παραβίαση της εργατικής νομοθεσίας
Κλειστά σχολεία στην Ξάνθη: «Ακριβοί στα πίτουρα και φτηνοί στ’ αλεύρι»
Ερωτήματα των εκπαιδευτικών Ξάνθης για το κλείσιμο των σχολείων και την ασφάλεια των μαθητών και των εκπαιδευτικών
Κλειστά σχολεία στην Ξάνθη: «Ακριβοί στα πίτουρα και φτηνοί στ’ αλεύρι»