Οι 306 της Κεραμέως
Γράφει ο Αθανάσιος Χ. Βάλλας, Αιρετός Π.Υ.Σ.Δ.Ε  Δράμας

Χθες  Παρασκευή 11 Οκτωβρίου, βιώσαμε άλλη μία σκηνή-σίγουρα όχι την τελευταία- της φαρσοκωμωδίας με τον τίτλο: Κάλυψη κενών της Β/θμιας εκπαίδευσης με αναπληρωτές.

Χθες λοιπόν από τo Υπουργείο ανακοινώθηκε η πρόσληψη του αστρονομικού αριθμού των 306 –ναι καλά ακούσατε- συναδέλφων αναπληρωτών.

Συγκεκριμένα προσελήφθησαν 50 στη Β/θμια Ε.Α.Ε, 246 στη Β/θμια Γενική εκπαίδευση και 10 συνάδελφοι σε Μουσικά σχολεία.

Οι 246 λοιπόν δεν αρκούν για να καλύψουν ούτε καν τα κενά Κυκλάδων και Δωδεκανήσων. Στις Κυκλάδες υπάρχουν 140 κενά και στα Δωδεκάνησα 150. Στα Χανιά 85 κενά στη Γενική, στη Δράμα πάνω από 20.

Έστω και από αυτήν την ενδεικτική παράθεση κενών καταλαβαίνει κανείς τις μεγάλες ανάγκες που υπάρχουν σε όλη τη χώρα.

Και φυσικά αντιλαμβάνεται κανείς και την ανεπάρκεια της νέας ηγεσίας του Υπουργείου και κατ’ επέκταση της νέας κυβέρνησης ,να ανταποκριθεί στα προβλήματα του χώρου της Εκπαίδευσης.

Οι 306 προσλήψεις που έγιναν, έγιναν με τις πιστώσεις εκείνων που δεν παρουσιάστηκαν. Τόσο τραγική είναι η κατάσταση. Για να προσλάβουν νέους αναπληρωτές έπρεπε να περιμένουν για να δουν πόσοι δε θα παρουσιαστούν στις κατά τόπους Δ.Δ.Ε.

Κι ενώ πολλές σχολικές μονάδες δυσλειτουργούν, ενώ εκατοντάδες ώρες μαθημάτων χάνονται καθημερινά και ήδη σε κάποια σχολεία οι μαθητές αρχίζουν διαμαρτυρόμενοι τις καταλήψεις, κανείς δεν αναλαμβάνει την ευθύνη για αυτό τη χαοτική κατάσταση.

Η ηγεσία του Υπουργείου, λέει πως προσπαθεί, υπονοώντας  ότι παρέλαβε καμένη γη από την προηγούμενη ηγεσία.

Αξιοσημείωτη είναι όμως και η αδράνεια εκ μέρους της Ο.Λ.Μ.Ε.

Τo Δ.Σ. της Ο.Λ.Μ.Ε. αποφάσισε την πραγματοποίηση συγκέντρωσης διαμαρτυρίας την Παρασκευή, 4 Οκτωβρίου 2019 στις 13:00 στο Υπουργείο Παιδείας .

Με τόσα προβλήματα μια τουφεκιά στον αέρα. Αυτό ήταν. Προφανώς η πλειοψηφούσα παράταξη της Δ.Α.Κ.Ε., δε θέλει να ζορίσει τα δικά της παιδιά στο Υπουργείο και οι ΣΥΝΕΚ ΚΑΙ ΠΕΚ συναινούν.

Όσο για τους συνδικαλιστές της Δημοκρατικής Ανεξάρτητης Κίνησης Εκπαιδευτικών, φαίνεται ότι αναπαύονται στις δάφνες της εκλογικής επιτυχίας του Ιουλίου και δεν αντιλαμβάνονται το μέγεθος του προβλήματος.

Ή για να το θέσω καλύτερα, η παράταξη τους δεν είναι τόσο ανεξάρτητη όσο επαίρεται, ώστε να αρθρώσει λόγο υπέρ του κλάδου και ενάντια στο κόμμα!! 

Οι λεονταρισμοί και οι κορώνες, η αλαζονεία και η έπαρση έδωσαν τη θέση τους στην αμηχανία.

Λοιπόν αγαπητοί συνάδελφοι της Δ.Α.Κ.Ε, ο κλάδος τώρα σας χρειάζεται. Θα υψώσετε ανάστημα, θα αγωνιστείτε για να λύσετε τα προβλήματα που ταλανίζουν το χώρο της εκπαίδευσης, ή θα σκύψετε το κεφάλι και θα υποκριθείτε πως όλα είναι καλώς καμωμένα;

Κάποιος ας αναλάβει  επιτέλους την ευθύνη για το χάος που ζούμε στα σχολεία μας για άλλη μια χρονιά.

Οι 306 ή οι 1306 αναπληρωτές  δε λύνουν το πρόβλημα! Ο κλάδος μας, ένας από τους πιο γερασμένους της Ευρώπης, δε χρειάζεται ημίμετρα, αλλά μόνιμες λύσεις, διορισμούς!!

Καλή δύναμη στο έργο μας που φέτος είναι ακόμη πιο δύσκολο!

Αθανάσιος. Χ. Βάλλας

Αιρετός Π.Υ.Σ.Δ.Ε  Δράμας

Εκλεγμένος με την Αυτόνομη Αγωνιστική Παρέμβαση

Κινητό: 6938025818

e-mail: [email protected]

σχετικά άρθρα