Καταγγελία: Ρίψη δακρυγόνων μέσα στην ΑΣΟΕΕ - Διακόπηκαν μαθήματα
Η επιχείρηση της ΕΛΑΣ κοντά στο ΟΠΑ οδήγησε σε αψιμαχίες με άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου - Οι αστυνομικές δυνάμεις έριξαν δακρυγόνα μέσα στο κτίριο αλλά και στο προαύλιο του Πανεπιστημίου -

Ρίψη δακρυγόνων εντός του κτιρίου και του προαύλιου χώρου της ΑΣΟΕΕ, το μεσημέρι της Παρασκευής, καταγγέλλουν φοιτητές της σχολής. Λόγω του περιστατικού διακόπηκαν τα μαθήματα.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει το topontiki.gr, το περιστατικό έλαβε χώρα γύρω στις 14:30, όταν η επιχείρηση της ΕΛΑΣ κοντά στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο οδήγησε σε αψιμαχίες με άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου.

Δείχνοντας «υπερβάλλοντα ζήλο», άνδρες της αστυνομίας πέταξαν δακρυγόνο μέσα στο κτήριο της ΑΣΟΕΕ, από την είσοδο επί της οδού Αντωνιάδου, με αποτέλεσμα η ατμόσφαιρα να γίνει ασφυκτική, να ηχήσει ο συναγερμός της πυρασφάλειας και να διακοπούν τα μαθήματα που βρίσκονταν σε εξέλιξη.

Οι φοιτητές βγήκαν στο προαύλιο της σχολής, όπου όμως η ρίψη δεύτερου δακρυγόνου χειροτέρευσε την κατάσταση, αναγκάζοντας πολλούς να βρουν διέξοδο στην οδό Πατησίων. Όταν η ατμόσφαιρα καθάρισε τα μαθήματα συνεχίστηκαν κανονικά.

Σύμφωνα με όσα καταγγέλλουν φοιτητές, το τελευταίο διάστημα η παρουσία της αστυνομίας είναι συχνή όχι μόνο στον χώρο πέριξ αλλά και στο εσωτερικό της σχολής.

Τις τελευταίες ημέρες μάλιστα -σύμφωνα πάντα με τους φοιτητές- αστυνομικοί της Ασφάλειας φέρονται να βρίσκονταν εντός του Πανεπιστημίου, που πλέον δεν καλύπτεται από το Άσυλο, ακόμα και κατά τη διεξαγωγή Γενικής Συνέλευσης των φοιτητών.

σχετικά άρθρα

Τέλος το χύμα τσίπουρο στα φημισμένα τσιπουράδικα του Βόλου
Τέλος το χύμα τσίπουρο στα φημισμένα τσιπουράδικα του Βόλου
Το τσιπουράκι, το ταπεινό ποτό των κάποτε φτωχών Βολιωτών και όχι μόνο, θα συνεχίσει να προσφέρεται, αλλά σύμφωνα με τις σύγχρονες μεθόδους που...
Τέλος το χύμα τσίπουρο στα φημισμένα τσιπουράδικα του Βόλου