ΠΑΜΑΚ: Ημερίδα για την Ηθική και Δεοντολογία στην Έρευνα

 Η Επιτροπή Ηθικής και Δεοντολογίας της Έρευνας του Πανεπιστημίου Μακεδονίας (Ε.Η.Δ.Ε.), με την υποστήριξη της Επιτροπής Ερευνών και Διαχείρισης του ΕΛΚΕ του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, διοργανώνει Ημερίδα Ενημέρωσης - Info Day για την Ηθική και Δεοντολογία στην Έρευνα και για τα προγράμματα ERC (European Research Council – Frontier Research Grants), αύριο, Παρασκευή 11 Οκτωβρίου 2019, στις 10 το πρωί, στην Αίθουσα Συνεδρίων του Ιδρύματος.

Η ημερίδα αφιερώνεται στη μνήμη της Προέδρου της Επιτροπής Ηθικής και Δεοντολογίας της Έρευνας του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, Καθηγήτριας Βασιλικής Καραβάκου.Το πρώτο μέρος του Προγράμματος της Ημερίδας (https://tinyurl.com/uom-imerida-erc) περιλαμβάνει τον χαιρετισμό των Πρυτανικών Αρχών του Ιδρύματος, ενώ στη συνέχεια, αντί της ομιλίας της εκλιπούσης Καθηγήτριας και Προέδρου της Επιτροπής, Βασιλικής Καραβάκου, θα γίνει παρουσίαση της Επιτροπής Ηθικής και Δεοντολογίας της Έρευνας του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, από τακτικά μέλη της Ε.Η.Δ.Ε.

Θα ακολουθήσει ομιλία του επίσημου καλεσμένου της εκδήλωσης, Ισίδωρου Καρατζά, Επικεφαλής του Τομέα Ηθικής και Ερευνητικής Ακεραιότητας στη Γενική Διεύθυνση Έρευνας και Καινοτομίας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, με τίτλο Ερευνητική Ηθική και Ερευνητική Ακεραιότητα στο  Horizon 2020 και Horizon Europe.

Στο δεύτερο μέρος της Ημερίδας, έχουν συμπεριληφθεί μία σειρά από ομιλίες για το Πρόγραμμα ERC και συγκεκριμένα, της Γεωργίας Μαζιώτη, στελέχους του Εθνικού Κέντρου Τεκμηρίωσης (ΕΚΤ) με τίτλο Δομή υποβαλλόμενης πρότασης, κριτήρια αξιολόγησης, συχνά λάθη και αδυναμίες και του Καθηγητή του Πανεπιστημίου Μακεδονίας και Αξιολογητή θεμάτων Ηθικής στα Ευρωπαϊκά Προγράμματα, Ευθύμιου Ταμπούρη, για τη Διαχείριση θεμάτων ηθικής σε ερευνητικές προτάσεις.

Οι εργασίες της Ημερίδας θα ολοκληρωθούν με τις ομιλίες των Επιστημονικά Υπευθύνων / Κύριων Ερευνητών (P.I.) δύο ήδη εγκεκριμένων ερευνητικών προτάσεων ERC, της Καθηγήτριας Τάνιας Βαλαμώτη (Project: Identifying the food cultures of ancient Europe: an interdisciplinary investigation of plant ingredients, culinary transformation and evolution through time – PLANTCULT) και του Επίκουρου Καθηγητή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, Αλεξάνδρου  Κιουπκιολή (Project: Refiguring the Common and the Political -  HETEROPOLITICS).

 

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με το:

Πανεπιστήμιο Μακεδονίας (Γραφείο Ε-110, 1ος όροφος)

Εγνατία 156, Τ.Κ. 546 36, Θεσσαλονίκη

Τηλέφωνα επικοινωνίας: 2310-891.437/362

Ε-mail: [email protected] gr

σχετικά άρθρα

Προς συμφωνία για το ΒΡΕΧΙΤ
Προς συμφωνία για το ΒΡΕΧΙΤ

Έχουμε μια δίκαιη και ισορροπημένη συμφωνία για το Brexit, δήλωσε σήμερα ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ.

Έχουμε...

Προς συμφωνία για το ΒΡΕΧΙΤ
Εθελοντική αιμοδοσία 20 και 21 Οκτωβρίου, στο μετρό Συντάγματος
Εθελοντική αιμοδοσία 20 και 21 Οκτωβρίου, στο μετρό Συντάγματος
Εθελοντική αιμοδοσία διοργανώνει την Κυριακή και τη Δευτέρα 20 και 21 Οκτωβρίου, από τις 9.00 πμ. έως τις 8.00 μμ, στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων...
Εθελοντική αιμοδοσία 20 και 21 Οκτωβρίου, στο μετρό Συντάγματος
Παράσταση διαμαρτυρίας για την έγκριση ολιγομελών τμημάτων των ΓΕΛ Θεσ\νίκης
Παράσταση διαμαρτυρίας για την έγκριση ολιγομελών τμημάτων των ΓΕΛ Θεσ\νίκης
ΑΥΤΟΝΟΜΗ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ Δ΄ΕΛΜΕΘ – ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ: Επειδή υπάρχει χαρακτηριστική αργοπορία, για την οποία δεν ευθυνόμαστε εμείς, στην...
Παράσταση διαμαρτυρίας για την έγκριση ολιγομελών τμημάτων των ΓΕΛ Θεσ\νίκης