ΠΑΜΑΚ: Ημερίδα για την Ηθική και Δεοντολογία στην Έρευνα

 Η Επιτροπή Ηθικής και Δεοντολογίας της Έρευνας του Πανεπιστημίου Μακεδονίας (Ε.Η.Δ.Ε.), με την υποστήριξη της Επιτροπής Ερευνών και Διαχείρισης του ΕΛΚΕ του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, διοργανώνει Ημερίδα Ενημέρωσης - Info Day για την Ηθική και Δεοντολογία στην Έρευνα και για τα προγράμματα ERC (European Research Council – Frontier Research Grants), αύριο, Παρασκευή 11 Οκτωβρίου 2019, στις 10 το πρωί, στην Αίθουσα Συνεδρίων του Ιδρύματος.

Η ημερίδα αφιερώνεται στη μνήμη της Προέδρου της Επιτροπής Ηθικής και Δεοντολογίας της Έρευνας του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, Καθηγήτριας Βασιλικής Καραβάκου.Το πρώτο μέρος του Προγράμματος της Ημερίδας (https://tinyurl.com/uom-imerida-erc) περιλαμβάνει τον χαιρετισμό των Πρυτανικών Αρχών του Ιδρύματος, ενώ στη συνέχεια, αντί της ομιλίας της εκλιπούσης Καθηγήτριας και Προέδρου της Επιτροπής, Βασιλικής Καραβάκου, θα γίνει παρουσίαση της Επιτροπής Ηθικής και Δεοντολογίας της Έρευνας του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, από τακτικά μέλη της Ε.Η.Δ.Ε.

Θα ακολουθήσει ομιλία του επίσημου καλεσμένου της εκδήλωσης, Ισίδωρου Καρατζά, Επικεφαλής του Τομέα Ηθικής και Ερευνητικής Ακεραιότητας στη Γενική Διεύθυνση Έρευνας και Καινοτομίας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, με τίτλο Ερευνητική Ηθική και Ερευνητική Ακεραιότητα στο  Horizon 2020 και Horizon Europe.

Στο δεύτερο μέρος της Ημερίδας, έχουν συμπεριληφθεί μία σειρά από ομιλίες για το Πρόγραμμα ERC και συγκεκριμένα, της Γεωργίας Μαζιώτη, στελέχους του Εθνικού Κέντρου Τεκμηρίωσης (ΕΚΤ) με τίτλο Δομή υποβαλλόμενης πρότασης, κριτήρια αξιολόγησης, συχνά λάθη και αδυναμίες και του Καθηγητή του Πανεπιστημίου Μακεδονίας και Αξιολογητή θεμάτων Ηθικής στα Ευρωπαϊκά Προγράμματα, Ευθύμιου Ταμπούρη, για τη Διαχείριση θεμάτων ηθικής σε ερευνητικές προτάσεις.

Οι εργασίες της Ημερίδας θα ολοκληρωθούν με τις ομιλίες των Επιστημονικά Υπευθύνων / Κύριων Ερευνητών (P.I.) δύο ήδη εγκεκριμένων ερευνητικών προτάσεων ERC, της Καθηγήτριας Τάνιας Βαλαμώτη (Project: Identifying the food cultures of ancient Europe: an interdisciplinary investigation of plant ingredients, culinary transformation and evolution through time – PLANTCULT) και του Επίκουρου Καθηγητή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, Αλεξάνδρου  Κιουπκιολή (Project: Refiguring the Common and the Political -  HETEROPOLITICS).

 

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με το:

Πανεπιστήμιο Μακεδονίας (Γραφείο Ε-110, 1ος όροφος)

Εγνατία 156, Τ.Κ. 546 36, Θεσσαλονίκη

Τηλέφωνα επικοινωνίας: 2310-891.437/362

Ε-mail: [email protected]. gr

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Το απλό βήμα που πρέπει να κάνετε πάντα στο μπρόκολο πριν το μαγείρεμα

«Κάλτσα»: Πώς λέγεται στα ελληνικά;

Γιατί δεν πρέπει να ξεφορτώνεστε τα γρατζουνισμένα πιάτα σας

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Γυναίκα κοιτάει πανοραμικά τα σπίτια στην Αθήνα από λόφο
Ποιοι πρέπει να εκδώσουν Ηλεκτρονικό πιστοποιητικό φορολογικής κατοικίας
Η σημασία του γίνεται ιδιαίτερα εμφανής σε διεθνείς συναλλαγές, όπου λειτουργεί ως κρίσιμο στοιχείο για την εφαρμογή των Συμβάσεων Αποφυγής Διπλής...
Ποιοι πρέπει να εκδώσουν Ηλεκτρονικό πιστοποιητικό φορολογικής κατοικίας
Εκπαιδευτικοί της ΕΛΜΕ Πειραιά κρατούν πανό ενάντια στις διώξεις
Συμμέτοχη της ΕΛΜΕ Πειραιά στην κινητοποίηση στην Τρίπολη για πειθαρχικές διώξεις εκπαιδευτικών
Για τη διευκόλυνση της συμμετοχής, προκηρύσσεται συμπληρωματική στάση εργασίας 10:00-11:00, παράλληλα με την 3ωρη στάση εργασίας της ΟΛΜΕ 11:00-14:00
Συμμέτοχη της ΕΛΜΕ Πειραιά στην κινητοποίηση στην Τρίπολη για πειθαρχικές διώξεις εκπαιδευτικών