Με ελάχιστους εκπαιδευτικούς ένα ακόμα σχολείο της Κρήτης
Δεκάδες οι χαμένες ώρες μαθημάτων - Μαθήματα με μόλις έναν καθηγητή Φυσικής, μία γυμνάστρια και έναν καθηγητή Πληροφορικής

Ανακοίνωση για τις σοβαρές ελλείψεις εκπαιδευτικού προσωπικού στο Γυμνάσιο Βαγιωνιάς εξέδωσαν η δημοτική αρχή Γόρτυνας, ο διευθυντής και το εκπαιδευτικό προσωπικό του Γυμνασίου Βαγιωνιάς.

Γονείς και μαθητές εκφράζουν την αγωνία τους για το γεγονός ότι σχεδόν 30 ημέρες από την έναρξη της σχολικής χρονιάς το Γυμνάσιο υπολειτουργεί, καθώς διαθέτει μόλις έναν καθηγητή Φυσικής, μία γυμνάστρια (2 ημέρες την εβδομάδα) και έναν καθηγητή Πληροφορικής (1 ημέρα την εβδομάδα).

Με βάση τις απαιτήσεις του σχολικού προγράμματος για τους περίπου 30 μαθητές του Γυμνασίου Βαγιωνιάς, αυτή την στιγμή δεν καλύπτονται:

-33 ώρες Φιλολογικών Μαθημάτων

-6 ώρες Αγγλικών

-6 ώρες Γαλλικών

-3 ώρες Τεχνολογίας

-3 ώρες Μουσικής

«Διεκδικούμε το αυτονόητο. Να έχουν τα παιδιά μας ίση μεταχείριση με τους μαθητές των μεγάλων αστικών κέντρων, ώστε να μην χάνουν πολύτιμες διδακτικές ώρες, οι οποίες είναι αμφίβολο αν θα αναπληρωθούν. Ζητάμε από το υπουργείο Παιδείας και από την Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ηρακλείου Κρήτης να προχωρήσουν άμεσα οι απαραίτητες διαδικασίες, ώστε να καλυφθούν οι κενές θέσεις εκπαιδευτικών στο Γυμνάσιο Βαγιωνιάς» τονίζει η αρμόδια για θέματα Παιδείας αντιδήμαρχος, Σοφία Χατζάκη – Σφακιανάκη.

Σημειώνεται ότι την Πέμπτη 10 Οκτωβρίου, στις 10:00, γονείς και εκπαιδευτικοί θα πραγματοποιήσουν παράσταση διαμαρτυρίας στα γραφεία της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στο Ηράκλειο.

Υπενθυμίζεται ότι αντίστοιχα κενά παρουσιάζουν και άλλα σχολεία του νησιού. Χθες οι μαθητές του Γενικού Λυκείου Σφακίων συνέταξαν ανοιχτή επιστολή, με την οποία γνωστοποιούν τις μεγάλες ελλείψεις του σχολείου τους σε εκπαιδευτικούς, καθώς από την αρχή της σχολικής χρονιάς πραγματοποιήθηκε μόλις μία τοποθέτηση εκπαιδευτικού (Περισσότερα Εδώ).

σχετικά άρθρα

«Αν ξυπνήσεις μονομιάς, θα 'ρθει ανάποδα ο ντουνιάς» - Σαν σήμερα φεύγει από τη ζωή ο Κώστας Βάρναλης
«Αν ξυπνήσεις μονομιάς, θα 'ρθει ανάποδα ο ντουνιάς» - Σαν σήμερα φεύγει από τη ζωή ο Κώστας Βάρναλης
Ποιητής, πεζογράφος, κριτικός, μεταφραστής με ιδεολογική στράτευση στην Αριστερά - Πολλά ποιήματά του μελοποιήθηκαν, ενώ μνημειώδες παραμένει το έργο...
«Αν ξυπνήσεις μονομιάς, θα 'ρθει ανάποδα ο ντουνιάς» - Σαν σήμερα φεύγει από τη ζωή ο Κώστας Βάρναλης