Ανέγερση «φαραωνικής» ξενοδοχειακής μονάδας στη Μύκονο - «Άστεγοι» εκπαιδευτικοί και εργαζόμενοι
Ανακοίνωση της Α ΕΛΜΕ Κυκλάδων

Με έκπληξη και έντονη δυσαρέσκεια παράλληλα, πληροφορηθήκαμε πριν από λίγες μέρες ότι η Περιφέρεια Ν.Αιγαίου ενέκρινε την ανέγερση άλλης μιας “φαραωνικής” τουριστικής μονάδες στο νησί της Μυκόνου, σε άλλη μια περιοχή ξεχωριστού “φυσικού” κάλλους, από τις ελάχιστες που έχουν μείνει πλέον στο νησί. Και όλα αυτά παρά την αντίθετη γνωμοδότηση της ευρύτατης πλειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου του νησιού απέναντι στο συγκεκριμένο ζήτημα. Με απλά λόγια η Περιφέρεια αγνοεί την βούληση και την “άποψη” της τοπικής κοινωνίας.

Δυστυχώς αντί να είναι μέριμνα της κάθε πολιτικής αρχής στην περιοχή των Κυκλάδων και συγκεκριμένα και της Περιφέρειας Ν.Αιγαίου, η ανέγερση εστιών και δωματίων στέγασης για τους εργαζόμενους στο δημόσιο τομέα (εκπαιδευτικούς, γιατρούς, εργαζόμενους στην τοπική αυτοδιοίκηση κ.α.), φαίνεται ότι το προβάδισμα τη δεδομένη στιγμή έχουν τα μεγάλα οικονομικά συμφέροντα που κρύβονται πίσω από τη νέα μεγάλη επένδυση της AGC Equity Partners, που προβλέπει την ανέγερση ενός μεγάλου ξενοδοχειακού συγκροτήματος (95 υπερπολυτελών κατοικιών) σε μια έκταση 60 στρεμμάτων στη νότια πλευρά του νησιού.

Την ίδια στιγμή βέβαια όλοι συνάδελφοί μας, μόνιμοι και αναπληρωτές, που υπηρετούν στα νησιά των Κυκλάδων με μεγάλο ψυχικό και οικονομικό κόστος, πολλοί από αυτούς μακριά από τα σπίτια και τις οικογένειές τους, συνεχίζουν να βιώνουν με το παραπάνω όχι μόνο όλες τις επιπτώσεις των μνημονιακών και αντιλαϊκών μέτρων που ψηφίστηκαν και ψηφίζονται όλα τα τελευταία χρόνια, αλλά και ένα συνεχώς αυξανόμενο κόστος διαβίωσης εξαιτίας μιας “υδροκέφαλης” τουριστικής βιομηχανίας που εκτινάσσει στα ύψη τα ενοίκια μέσω της πλατφόρμας βραχυχρόνιας μίσθωσης Airbnb η οποία τελικά κάνει την εύρεση κατοικίας στα περισσότερα νησιά από δύσκολη έως αδύνατη υπόθεση.

Σε μια εποχή τόσο κρίσιμη για την επιβίωση της ανθρωπότητας από την απειλή της κλιματικής αλλαγής το τουριστικό κεφάλαιο επενδύει σε ενεργοβόρες ξενοδοχειακές μονάδες σε ένα φρενήρες αυτοκαταστροφικό κυνήγι των κερδών.   

Απέναντι σε όλα αυτά τα σωματεία μας θα συνεχίσουν να αγωνίζονται με όλες τους τις δυνάμεις στην κατεύθυνση υπεράσπισης των δικαιωμάτων, της ζωής και της δουλειάς των εργαζομένων που κάτω από όλες αυτές τις δυσχερείς συνθήκες συνεχίζουν να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους για τη μόρφωση, την υγεία και τις καλύτερες συνθήκες ζωής σε όλα τα νησιά των Κυκλάδων. Θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε ενάντια στα ορυκτά καύσιμα, ενάντια στις εξορύξεις στο Αιγαίο, ενάντια στην αλόγιστη επιδίωξη του κέρδους σε βάρος της ίδιας της ζωής στον πλανήτη.

 Ως εκ τούτου απαιτούμε:

  • Να παύσει άμεσα κάθε διαδικασία έγκρισης ανέγερσης των νέων “φαραωνικών” τουριστικών μονάδων στα νησιά μας.
  • Ανέγερση εστιών στέγασης για όλους τους εκπαιδευτικούς που υπηρετούν στα νησιά των Κυκλάδων με προτεραιότητα στα «υπερτουριστικά».
  • Επίδομα στέγασης και σίτισης για όλους τους εκπαιδευτικούς στις Κυκλάδες.
  • 50% έκπτωση στις ακτοπλοϊκές μετακινήσεις για όλους τους εκπαιδευτικούς που ζουν και εργάζονται στις Κυκλάδες.

Για το ΔΣ τη ΕΛΜΕ 

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις σήμερα

Διέρρευσαν πρακτικά της επιτροπής λοιμωξιολόγων

Σχολεία- Νίκη Κεραμέως: Ενδεχομένως να παραταθεί το σχολικό έτος

Ενδοσχολικές εξετάσεις: Πρός ματαίωση και προαγωγή με βαθμούς τετραμήνων

Διορισμοί Εκπαιδευτικών: Πότε θα γίνουν προσλήψεις, πόσες αναμένονται

ΑΣΕΠ: ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΑΓΓΛΙΚΩΝ ΕΩΣ C2 με ΤΗΛΕΞΕΤΑΣΗ ΜΟΝΟ σε Reading - Listening (Ούτε προφορικά - ούτε έκθεση!) - ΓΙΑ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ, ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ, ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ

ΜΟΡΙΟΔΟΤΟΥΜΕΝΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ στην ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ του Παν.Αιγαίου ΧΩΡΙΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ!

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ για ΑΣΕΠ σε 10 ημέρες εξ αποστάσεως με ΔΩΡΕΑΝ ΕΠΑΝΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ 97% ΕΠΙΤΥΧΙΑ

σχετικά άρθρα

ΟΑΕΔ: Κλειστές εκπαιδευτικές δομές και βρεφονηπιακοί σταθμοί
ΟΑΕΔ: Κλειστές εκπαιδευτικές δομές και βρεφονηπιακοί σταθμοί
Παρατείνεται η αναστολή της δια ζώσης εκπαιδευτικής λειτουργίας των εκπαιδευτικών δομών και των βρεφονηπιακών σταθμών του ΟΑΕΔ έως τις 26 Απριλίου
ΟΑΕΔ: Κλειστές εκπαιδευτικές δομές και βρεφονηπιακοί σταθμοί
ΕΠΑΛ: Χωρίς βιβλία οι μαθητές των Ναυτιλιακών Επαγγελμάτων
ΕΠΑΛ: Χωρίς βιβλία οι μαθητές των Ναυτιλιακών Επαγγελμάτων
Μία εβδομάδα πριν το Πάσχα και ακόμα να πάρουν βιβλία οι μαθητές του τομέα Ναυτιλιακών Επαγγελμάτων των ΕΠΑΛ, επισημαίνει η ΕΛΜΕ Πειραιά
ΕΠΑΛ: Χωρίς βιβλία οι μαθητές των Ναυτιλιακών Επαγγελμάτων
1ο ΓΕΛ Καλύμνου:Διαπολιτισμική συνάντηση με μαθητές από την Ινδονησία & την Ινδία
1ο ΓΕΛ Καλύμνου:Διαπολιτισμική συνάντηση με μαθητές από την Ινδονησία & την Ινδία
«Με τις συναντήσεις πιστεύουμε πως δίνουμε τη δυνατότητα στους μαθητές και τις μαθήτριες μας να ξεφύγουν από τη ρουτίνα της τηλεκπαίδευσης, να...
1ο ΓΕΛ Καλύμνου:Διαπολιτισμική συνάντηση με μαθητές από την Ινδονησία & την Ινδία