Thumbnail
Θεσσαλονίκη

Δόθηκε το “πράσινο φως” για τη λειτουργία της Σχολής Ξεναγών Θεσσαλονίκης, καθώς ο υφυπουργός Τουρισμού, Μάνος Κόνσολας, υπέγραψε την προκήρυξη για την εισαγωγή 40 σπουδαστών. Η Σχολή Ξεναγών Θεσσαλονίκης είναι διετούς διάρκειας και οι υποψήφιοι με ελληνική υπηκοότητα πρέπει να έχουν αποφοιτήσει αποδεδειγμένα από ελληνικό λύκειο ή από ελληνικό ίδρυμα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.

Οι θέσεις που προκηρύσσονται για εισαγωγή σπουδαστών σε κάθε σχολή καλύπτονται σε ποσοστό 70% από αποφοίτους Γενικού ή Επαγγελματικού Λυκείου και σε ποσοστό 30% από πτυχιούχους τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.

Όλοι οι υποψήφιοι, ανεξαρτήτως του τίτλου σπουδών που κατέχουν, πρέπει να έχουν πιστοποιημένη άριστη γνώση επιπέδου Γ2/C2, τουλάχιστον μιας (πέραν της ελληνικής) ξένης γλώσσας.

"Η Θεσσαλονίκη μετά από 10 χρόνια, αποκτά και πάλι μια αναβαθμισμένη Σχολή Ξεναγών, που θα αναδείξει ικανά και εξειδικευμένα επαγγελματικά στελέχη”, δήλωσε ο κ.Κόνσολας και πρόσθεσε: "Αυτό είναι μόνο η αρχή, αφού ο στόχος μας είναι να αλλάξουμε τον χάρτη της τουριστικής εκπαίδευσης σε όλες τις βαθμίδες".

Σημειώνεται ότι τα δικαιολογητικά των υποψηφίων θα πρέπει να υποβληθούν από την Δευτέρα 14/10/2019 έως και την Παρασκευή 18/10/2019.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Ποιοι οδηγούν τα «ΑΟ» αυτοκίνητα στην Ελλάδα - Τι σημαίνουν οι μυστηριώδεις πινακίδες

Voucher 2250 ευρώ σε ανέργους με ΚΑΥΑΣ DYPAHS - ΞΕΚΙΝΗΣΤΕ ΑΜΕΣΑ ΣΤΟ ΕΚΕΚ ΕΔΩ

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 1/8

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

tiri
Μια απροσδόκητη πηγή μικροπλαστικών στην καθημερινή μας διατροφή
Σύμφωνα με πρόσφατη μελέτη που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό περιοδικό npj Science of Food, τα ώριμα τυριά περιέχουν κατά μέσο όρο 1.857 σωματίδια...
Μια απροσδόκητη πηγή μικροπλαστικών στην καθημερινή μας διατροφή