Σχετικά με την γ' φάση προσλήψεων αναπληρωτών
Ο αιρετός του ΚΥΣΔΕ Νεκτάριος Κορδής σε σχετική ανακοίνωση που δημοσιεύεται στο alfavita.gr μεταξύ άλλων αναφέρεται στις προσλήψεις των αναπληρωτών.

Σχετικά με τη γ΄φάση αναπληρωτών επισημαίνει πως αναμένονται 700 πιστώσεις και θα ζητηθούν άλλες 1.600 πιστώσεις.
Το σχετικό απόσπασμα του αιρετού Νεκτάριου Κορδή (διαβάστε εδώ το πλήρες κείμενο του αιρετού):

 Σχετικά με την αναγκαιότητα Γ΄ φάσης προσλήψεων αναπληρωτών τα δεδομένα έχουν ως εξής: Αναμένονται 700 περίπου πιστώσεις από άδειες άνευ αποδοχών εκπαιδευτικών που θα χρησιμοποιηθούν για προσλήψεις αναπληρωτών. Παράλληλα αναμένεται να ζητηθούν και 1600 νέες πιστώσεις από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων για να καλυφθούν τα υφιστάμενα κενά. 

Θεωρούμε ότι οι πιστώσεις αυτές δεν επαρκούν για να καλύψουν ούτε τα κενά της Γενικής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και των Μουσικών Σχολείων, τα οποία ως γνωστόν χρηματοδοτούνται αποκλειστικά από τον Τακτικό Προϋπολογισμό και το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων! Το χρονικό σημείο για την πραγματοποίηση της επόμενης φάσης προσλήψεων αναπληρωτών, δεν μπορεί να προσδιοριστεί με ακρίβεια. 

Είναι προφανές ότι επειδή τα κενά παραμένουν πρέπει να πραγματοποιηθεί το ταχύτερο δυνατόν!

   Ένα σημαντικό στοιχείο που αφορά τους αναπληρωτές/τριες είναι -για άλλη μια φορά- το γεγονός ότι αντί για μια μεγάλη φάση προσλήψεων είχαμε δύο μικρότερες με αποτέλεσμα να δημιουργούνται προβλήματα στην κατανομή των θέσεων και πιθανές αδικίες, αφού στην πρώτη φάση καλύπτονται συνήθως τα δυσκολότερα και πιο απομακρυσμένα κενά!

Νεκτάριος Κορδής,

αιρετό τακτ. μέλος του ΚΥΣΔΕ

(τηλ.: 6977513534, 6984517453

ηλ. δ/νση:  [email protected])

 

σχετικά άρθρα