Thumbnail
Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Άτομα «κάρφωσαν» μέσα στις κλειδαριές οδοντογλυφίδες καθιστώντας αδύνατο οι πόρτες να ξεκλειδώσουν

Κλειδαρά αναγκάστηκαν το πρωί να κινητοποιήσουν η διεύθυνση και οι εκπαιδευτικοί του 1ου Δημοτικού Σχολείου Γαζίου, προκειμένου τα παιδιά να μπουν να κάνουν μάθημα στις αίθουσες.

Όπως προέκυψε, μέσα στο σχολείο πιθανότατα μέσα στο Σαββατοκύριακο εισέβαλαν άτομα που «κάρφωσαν» μέσα στις κλειδαριές οδοντογλυφίδες, καθιστώντας αδύνατο οι πόρτες να ξεκλειδώσουν και τα παιδιά να μπούνε στις αίθουσες για μάθημα. Επιπλέον το κτίριο είχε υποστεί και βανδαλισμούς (ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΔΩ).

Από τη Διεύθυνση του Σχολείου ενημερώθηκε και η Αστυνομία που έσπευσε στο χώρο για να κάνει τη σχετική έρευνα και να πάρει αποτυπώματα.

Σε δηλώσεις του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο προϊστάμενος Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ηρακλείου, Κώστας Θεοφάνους, ανέφερε:

«Σίγουρα πρόκειται για ένα θλιβερό περιστατικό που ευτυχώς χαρακτηρίζεται μεμονωμένο. Δεν χρειάζεται καν να αναφέρουμε ότι τα σχολεία δεν είναι χώροι για τέτοιες επιθέσεις, θεωρούμε ότι είναι αυτονόητο. Ίσως με τη συμβολή του Δήμου και τη συνδρομή της Αστυνομίας να μπορούσαν εκ περιτροπής να γίνονται κάποιοι έλεγχοι σε σχολεία, ωστόσο το σημαντικότερο είναι να καταλάβουν όλοι ότι στα σχολεία δεν θα έπρεπε σε καμία των περιπτώσεων να καταγράφονται βανδαλισμοί και να υπάρχει τέτοια αναστάτωση. Λυπάμαι πολύ και εύχομαι να μην υπάρξει ξανά τέτοιο περιστατικό».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Αναδρομικά έως 3.500 ευρώ και αυξήσεις συντάξεων: Ποιοι πληρώνονται

Πανελλήνιες 2026: Θέματα, Λύσεις, Αποτελέσματα και Bάσεις στο google

Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Πανελλαδικές - πανελλήνιες εξετάσεις
Πανελλαδικές 2026: Αντίστροφη μέτρηση για τις βαθμολογίες - Πότε θα ανακοινωθούν
Στα τέλη Ιουνίου οι βαθμοί των υποψηφίων, ακολουθούν ΕΒΕ, μηχανογραφικό και η τελική «μάχη» για μια θέση στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση
Πανελλαδικές 2026: Αντίστροφη μέτρηση για τις βαθμολογίες - Πότε θα ανακοινωθούν
Παιδί με τάμπλετ στο κρεβάτι
«Μίλα μου, σε ακούω»: Η τεχνητή νοημοσύνη κερδίζει τα παιδιά και προβληματίζει τους ειδικούς
Chatbots αντί για φίλους; Οι αθέατες παγίδες της Τεχνητής Νοημοσύνης για τα παιδιά
«Μίλα μου, σε ακούω»: Η τεχνητή νοημοσύνη κερδίζει τα παιδιά και προβληματίζει τους ειδικούς