παιδιά υδρόγειος τάξη
Α ΕΛΜΕ Κορινθίας

Το Υπουργείο Παιδείας δεν έχει υπολογίσει ακόμα τα τμήματα ένταξης της Δ/θμιας Εκπ/σης στον υπολογισμό των οργανικών κενών για διορισμούς στην Ειδική Αγωγή.

            Όπως ορίζει η νομοθεσία, διορισμοί μπορεί να γίνουν μόνο εάν έχουμε κενές οργανικές θέσεις, οι οποίες πρώτα δίνονται για μεταθέσεις του μόνιμου προσωπικού και έπειτα για διορισμό, σύμφωνα με το άρθρο 21 του Νόμου 3699/2008 3. Στις απομένουσες μετά τις μεταθέσεις κενές οργανικές θέσεις διορίζονται οι περιλαμβανόμενοι στους πίνακες διοριστέων του ΑΣΕΠ εκπαιδευτικοί ΕΑΕ της παραγράφου 1 του άρθρου 16, σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις.

            Αν δεν υπάρχουν οργανικές για τα 550+ τμήματα ένταξης της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, τα οποία μπορούν να δώσουν 1300-1500 οργανικές θέσεις, καταλαβαίνουμε ότι η Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση θα πάρει από την κατανομή των 4500 τα ελάχιστα οργανικά κενά, που απομένουν σε ΣΜΕΑΕ και ΚΕΣΥ, προς όφελος προφανώς της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

            Επειδή δεν θέλουμε να πιστέψουμε ότι μια τέτοια άδικη  μεθόδευση είναι στον σχεδιασμό του Υπουργείου, το καλούμε:

α) να ζητήσει ΑΜΕΣΑ από τις υπηρεσίες του να υπολογίσουν τα οργανικά κενά και  τα Τμήματα Ένταξης της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης,

β) να δώσει επίσημα το πλήθος των οργανικών κενών στην ειδική αγωγή και των δύο βαθμίδων

γ) να προχωρήσει σε ισομερή και δίκαιη κατανομή των 4500 θέσεων και

δ) να γίνουν διορισμοί στην Ειδική Αγωγή με κριτήριο τις πραγματικές ανάγκες των σχολείων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας, όπως αυτές έχουν αναγνωριστεί από τις χιλιάδες προσλήψεις αναπληρωτών  εκπαιδευτικών τη φετινή χρονιά.

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Αποκάλυψη alfavita.gr: Τροχαίο σοκ με ΚΤΕΛ γεμάτο φοιτητές - «Αποκοιμήθηκε ο οδηγός»

Μόνιμοι διορισμοί εκπαιδευτικών 2026: Τις επόμενες εβδομάδες η ανακοίνωση - Πώς διαμορφώνεται ο αριθμός

Αλλαγές κορυφής στην εκπαίδευση της Αττικής: Χηρεύουν 3 θέσεις "κλειδιά"

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

χαρτζουλάκης
Συνέντευξη του διωκόμενου καθηγητή Δημήτρη Χαρτζουλάκη: "Μας περνάνε πειθαρχικό για να επιβάλλουν σιωπή στα σχολεία σε ένα φόντο φτώχειας και πολέμου"
«Η συμμετοχή στις συλλογικές αποφάσεις βαφτίζεται «παράβαση καθήκοντος».  Ενώ ανοίγει η συζήτηση της άρσης της μονιμότητας στο Δημόσιο, δηλαδή...
Συνέντευξη του διωκόμενου καθηγητή Δημήτρη Χαρτζουλάκη: "Μας περνάνε πειθαρχικό για να επιβάλλουν σιωπή στα σχολεία σε ένα φόντο φτώχειας και πολέμου"