Νίκη των κινητοποιήσεων - έγκριση «ολιγομελών» τμημάτων στα ΕΠΑΛ
ΕΛΜΕ Χανίων

Tην Παρασκευή 20/9/2019 η ΕΛΜΕ Χανίων, σε συνεργασία με τους εκπαιδευτικούς των ΕΠΑΛ, έκανε παράσταση διαμαρτυρίας στην ΔΔΕ Χανίων με αφορμή τη μη έγκριση από το Υπουργείο, 11 τμημάτων ΕΠΑΛ . Εκεί εκθέσαμε τις απόψεις μας στον προϊστάμενο και τους λόγους για τους οποίους θεωρούσαμε απαράδεκτη τη στάση του Υπουργείου απέναντι σε ένα τόσο ευαίσθητο θέμα.

Δηλώσαμε ότι οι θέσεις μας, όσον αφορά την επαναλειτουργία των τμημάτων αυτών είναι αδιαπραγμάτευτες. Εκτίμηση μας ήταν, ότι η κατάργηση των τμημάτων αυτών, θα έθιγε τόσο τα μαθησιακές ανάγκες των μαθητών όσο και τα εργασιακά δικαιώματα των συναδέλφων, ενώ παράλληλα θα δημιουργούσε ένα τεράστιο κοινωνικό κόστος το οποίο θα επιβάρυνε τις οικογένειες των μαθητών που θα εξαναγκάζονται σε μετακίνηση. Αυτό το κοινωνικό κόστος θα είχε αντίκτυπο και την τοπική κοινωνία, καθώς τομείς και ειδικότητες που θα προσέφεραν εξειδικευμένη γνώση στους νέους της περιοχής (και άρα κριτήριο για να παραμείνουν εκεί), θα καταργούνταν.

Ο προϊστάμενος αποδέχθηκε τις θέσεις της ΕΛΜΕ και των συναδέλφων και συμφωνήθηκε από κοινού, να γίνει νέα παρέμβαση προς το Υπουργείο.

Ως αποτέλεσμα αυτής αλλά και των προηγούμενων κινητοποιήσεων που λειτούργησαν ως μοχλός πίεσης, έχουμε την τελική έγκριση όλων των τμημάτων που είχαν «καταργηθεί» από το Υπουργείο.

Ως ΕΛΜΕ Χανιών θέλουμε να ευχαριστήσουμε όλους τους συναδέλφους που συμμετείχαν σε αυτή αλλά και στις προηγούμενες παραστάσεις διαμαρτυρίας και απέδειξαν με τη στάση τους, ότι ο μόνος χαμένος αγώνας είναι αυτός που δεν δόθηκε.

Εκ μέρους τους ΔΣ της ΕΛΜΕ Χανίων

ο  Πρόεδρος                            ο  Γ. Γραμματέας
Β. Λιόντος                                 Μ. Γιακουμάκης

 

Διαβάστε Επίσης:

Εκτοξεύεται η ζήτηση για το ετήσιο σεμινάριο του Παν.Αιγαίου στη Σχολική Ψυχολογία

googlenews4
Ακολουθήστε το alfavita.gr στο GOOGLE NEWS 
viber67
Ακολουθήστε το alfavita.gr στο VIBER

 

σχετικά άρθρα

Μοριοδοτούμενη Επιμόρφωση στη Διαπολιτισμική Εκπαίδευση του Παν.Αιγαίου
Μοριοδοτούμενη Επιμόρφωση στη Διαπολιτισμική Εκπαίδευση του Παν.Αιγαίου
Η κορυφαία μοριοδοτούμενη εξ αποστάσεως και ασύγχρονη επιμόρφωση από το Πανεπιστήμιο Αιγαίου πάνω στη Διαπολιτισμική Εκπαίδευση ξεκίνησε στις 29...
Μοριοδοτούμενη Επιμόρφωση στη Διαπολιτισμική Εκπαίδευση του Παν.Αιγαίου