Σε αναβρασμό ο εκπαιδευτικός κόσμος - Απεργιακά καλέσματα από ΔΟΕ-ΟΛΜΕ
24ωρη απεργία, την Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου, εξήγγειλε η ΑΔΕΔΥ - Καλέσματα από δεκάδες ΣΕΠΕ και ΕΛΜΕ

Στην 24ωρη απεργία που προκήρυξε η ΑΔΕΔΥ για την Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου συμμετέχουν και καλούν ΔΟΕ και ΟΛΜΕ. Την ίδια ώρα, δεκάδες Σύλλογοι εκπαιδευτικών ΠΕ, ΕΛΜΕ και τοπικά τμήματα της ΑΔΕΔΥ απευθύνουν δικά τους καλέσματα για συμμετοχή στην απεργία.

Το alfavita.gr λαμβάνει δεκάδες ανακοινώσεις συμμετοχής των εκπαιδευτικών στις κινητοποιήσεις που εξήγγειλε ο κλάδος των δημοσίων υπαλλήλων, αντιδρώντας στο αναπτυξιακό νομοσχέδιο που προωθεί η κυβέρνηση, επισημαίνοντας ότι προωθεί περικοπές στα συνδικαλιστικά δικαιώματα και άλλα εκπαιδευτικά μέτρα.

Στην ανακοίνωσή της η ΔΟΕ επισημαίνει: 

«Η κυβέρνηση της Ν.Δ., πατώντας στην τροπολογία Αχτσιόγλου/ΣΥΡΙΖΑ που έφερε το 2018, για τον περιορισμό του απεργιακού δικαιώματος (στις πρωτοβάθμιες επιχειρησιακές οργανώσεις) βαθαίνει την επίθεση ενάντια στην οργανωμένη δράση των εργαζομένων, με στόχο τον έλεγχο των σωματείων και της δράσης τους. Το νομοσχέδιο δημοσιοποιήθηκε με τον τίτλο του «Αναπτυξιακού πολυνομοσχεδίου. Η παρέμβαση του κράτους στον συνδικαλιστικό νόμο, προφανώς θεωρείται από την κυβέρνηση …αναπτυξιακό μέτρο».

Παράλληλα, αναφέρει:

«Οι αλλαγές που σχεδιάζονται στόχο έχουν να νομιμοποιήσουν και να επεκτείνουν την κρατική και την εργοδοτική παρέμβαση μέσα στα συνδικάτα, να παρακάμψουν τα καταστατικά των σωματείων, με εξουσιοδότηση στον Υπουργό Εργασίας να το αποφασίσει, καθιστώντας τον τοποτηρητή της συνδικαλιστικής δράσης (μέσω του ηλεκτρονικού μητρώου μελών κλπ.), να αποδυναμώσουν τις συλλογικές διαδικασίες για τη λήψη αγωνιστικών κινητοποιήσεων (γενικές συνελεύσεις)».

Από την πλευρά της η ΟΛΜΕ σημειώνει:

«Στόχος είναι ο κυβερνητικός εργοδοτικός έλεγχος των σωματείων, η φαλκίδευση του απεργιακού δικαιώματος και η καταστρατήγηση των ΣΣΕ.

Το πολυνομοσχέδιο ορίζει ως ανώτατη αρχή τον Υπουργό Εργασίας, ώστε να καθορίζει με Υπουργικές Αποφάσεις το συνδικαλιστικό νόμο και τα καταστατικά των Σωματείων, να τα υπερβαίνει, καθώς θα ορίζει και τον τρόπο λήψης αποφάσεών τους».

Η ΑΔΕΔΥ επισημαίνει μεταξύ άλλων:

«Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. καλεί όλους τους εργαζόμενους στο Δημόσιο να μην ανεχθούν νέα μέτρα σε βάρος τους και να κόψουν το βήχα και τη φόρα που πήρε η κυβέρνηση της Ν.Δ. Το δικαίωμα της απεργίας αποτελεί το ύστατο όπλο των εργαζομένων και οφείλουμε να το υπερασπίσουμε με όλες μας τις δυνάμεις. Το δικαίωμα όλων στη δημόσια ασφάλιση είναι αναφαίρετο και αγωνιζόμαστε για να μην τολμήσει η κυβέρνηση να φέρει νομοσχέδιο ιδιωτικοποίησης της επικουρικής ασφάλισης».

ΔΟΕ και ΟΛΜΕ καλούν την Τρίτη 24/9 σε συγκέντρωση στην πλατεία Κλαυθμώνος στις 11 π.μ.

Υπενθυμίζεται ότι την ίδια ημέρα σε απεργία καλεί και από το ΠΑΜΕ.

Διαβάστε Επίσης:

Εκτοξεύεται η ζήτηση για το ετήσιο σεμινάριο του Παν.Αιγαίου στη Σχολική Ψυχολογία

googlenews4
Ακολουθήστε το alfavita.gr στο GOOGLE NEWS 
viber67
Ακολουθήστε το alfavita.gr στο VIBER

 

σχετικά άρθρα

ΝΤ Κεφαλονιάς Ιθάκης της ΑΔΕΔΥ: Νίκη για την προστασία της μητρότητας!
ΝΤ Κεφαλονιάς Ιθάκης της ΑΔΕΔΥ: Νίκη για την προστασία της μητρότητας!
Συνεχίζουμε για να κατοχυρωθεί νομοθετικά πως θα σταματήσουν οι διακρίσεις σε βάρος των γυναικών, λόγω επαπειλούμενων κυήσεων!
ΝΤ Κεφαλονιάς Ιθάκης της ΑΔΕΔΥ: Νίκη για την προστασία της μητρότητας!