Θράκη: Αδικαιολόγητη καθυστέρηση πρόσληψης αναπληρωτών δασκάλων ΠΕ73 στα μειονοτικά σχολεία
Του Μπιλιάλ Μπερμπάτ, Αιρετού Α.Π.Υ.Σ.Π.Ε. Δασκάλων κλάδου ΠΕ 73 Μειονοτικού Προγράμματος Μειονοτικών Σχολείων Θράκης

Αδικαιολόγητη η καθυστέρηση της διαδικασίας πρόσληψης των αναπληρωτών δασκάλων του κλάδου ΠΕ 73 του μειονοτικού προγράμματος μειονοτικών σχολείων πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Θράκης.

Λίγες μέρες πέρασαν από τη μέρα που χτύπησε το πρώτο κουδούνι για τη νέα σχολική χρονιά σε όλη τη χώρα και είναι γεγονός πώς η έναρξη των μαθημάτων για το σχολικό έτος 2019-2020 σε αρκετά από τα μειονοτικά σχολεία της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Θράκης  διεξήχθη με ελλείψεις εκπαιδευτικού προσωπικού και δεκάδες λειτουργικά κενά στο μειονοτικό πρόγραμμα, αφού καθυστερεί η διαδικασία πρόσληψης των αναπληρωτών και εκκρεμεί ακόμη και μέχρι σήμερα η υπογραφή της πρόσκλησης για τη δήλωση περιοχών προτίμησης στην ηλεκτρονική πλατφόρμα Ο.Π.Σ.Υ.Δ. για τους αναπληρωτές δασκάλους του κλάδου ΠΕ 73 του μειονοτικού προγράμματος μειονοτικών σχολείων.

Ενώ το ΦΕΚ για την παράταση ισχύος πινάκων κατάταξης υποψηφίων αναπληρωτών εκπαιδευτικών μειονοτικού προγράμματος Μειονοτικών Σχολείων κλάδου ΠΕ 73 διδακτικού έτους 2018-2019 δημοσιεύτηκε την Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου 2019 με υπογραφή της Υπουργού Παιδείας κκ. Νίκης Κεραμέως, άξιον απορίας όλων ημών είναι το γεγονός πώς διανύθηκε χρόνος δέκα ημερών από τότε και ακόμη δεν έχει υπογραφεί η πρόσκληση για τη δήλωση περιοχών προτίμησης για πρόσληψη αναπληρωτών εκπαιδευτικών ΠΕ 73 κατά το σχολικό έτος 2019-2020.

Σύμφωνα με τις επίσημες ανακοινώσεις που δημοσιεύτηκαν στις ιστοσελίδες των Διευθύνσεων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ξάνθης, Ροδόπης και Έβρου τα λειτουργικά κενά ΠΕ 73 στο μειονοτικό πρόγραμμα ανέρχονται συνολικά στα 37(Ξάνθη 26, Ροδόπη 6 και Έβρος 5 κενά) ενώ δεν αποκλείεται τις επόμενες ημέρες αυτός ο αριθμός να αγγίξει ακόμα και το 40 . Η καθυστέρηση της διαδικασίας πρόσληψης των αναπληρωτών εκπαιδευτικών επηρεάζει αρνητικά την ομαλή εφαρμογή των ωρολογίων προγραμμάτων σε αρκετά μειονοτικά σχολεία όπου υφίστανται λειτουργικά κενά αλλά  υποβαθμίζει και την ποιότητα της παρεχόμενης εκπαίδευσης. Παράλληλα παρακωλύεται και η εύρυθμη λειτουργία του ελληνόγλωσσου και του μειονοτικού προγράμματος.

Για τους προαναφερόμενους λόγους, παρακαλούμε την άμεση παρέμβαση όλων των αρμόδιων υπηρεσιών του Υπουργείου Παιδείας για την διευθέτηση του παραπάνω προβλήματος, ώστε να ανοίξει ο  Ο.Π.Σ.Υ.Δ. για τη δήλωση προτίμησης περιοχών και να ολοκληρωθεί το ταχύτερο δυνατόν η διαδικασία πρόσληψης των αναπληρωτών  ΠΕ 73.

logo alfavita

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις έγκυρα και έγκαιρα από το alfavita.gr

Αυτά είναι τα σενάρια για το άνοιγμα των σχολείων - Πότε ανοίγουν τα δημοτικά

Tο περιζήτητο σεμινάριο ΔΙΑΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ του Παν.Αιγαίου για μόρια - Γιατί εκτοξεύτηκε η ζήτησή του

Αυτό είναι το κορυφαίο σεμινάριο για διορισμούς στην ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ και μοριοδότηση στον ΑΣΕΠ

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ Η/Υ για τον ΑΣΕΠ σε 10 ημέρες εξ αποστάσεως με ΔΩΡΕΑΝ ΕΠΑΝΕΞΕΤΑΣΕΙΣ

Πανελλήνιες 2021: Μόνο οι μαθητές υποβάλλουν το Νοέμβριο αίτηση συμμετοχής

 


 

σχετικά άρθρα

Κορονοϊός Ζέρβας: Τα δημοτικά σχολεία δεν πρέπει να ανοίξουν μέσα στο Δεκέμβριο
Κορονοϊός Ζέρβας: Τα δημοτικά σχολεία δεν πρέπει να ανοίξουν μέσα στο Δεκέμβριο
Ζέρβας: "Από την επεξεργασία των λυμάτων φαίνεται ότι η περιφερειακή ενότητα Θεσσαλονίκης βρίσκεται τώρα, εκεί που ήταν στις αρχές Νοεμβρίου, όταν...
Κορονοϊός Ζέρβας: Τα δημοτικά σχολεία δεν πρέπει να ανοίξουν μέσα στο Δεκέμβριο
Καπραβέλος: Στη Θεσσαλονίκη την πατήσαμε - Δεν πρέπει να ανοίξουμε
Καπραβέλος: Στη Θεσσαλονίκη την πατήσαμε - Δεν πρέπει να ανοίξουμε
«Αν δε ληφθούν μέτρα θα είναι εθνική τραγωδία. Στις 25 Νοεμβρίου η Θεσσαλονίκη κατέγραψε πρωτιά με μεγαλύτερο αριθμό θανάτων ανά 1 εκατ. πληθυσμό σε...
Καπραβέλος: Στη Θεσσαλονίκη την πατήσαμε - Δεν πρέπει να ανοίξουμε