Θράκη: Αδικαιολόγητη καθυστέρηση πρόσληψης αναπληρωτών δασκάλων ΠΕ73 στα μειονοτικά σχολεία
Του Μπιλιάλ Μπερμπάτ, Αιρετού Α.Π.Υ.Σ.Π.Ε. Δασκάλων κλάδου ΠΕ 73 Μειονοτικού Προγράμματος Μειονοτικών Σχολείων Θράκης

Αδικαιολόγητη η καθυστέρηση της διαδικασίας πρόσληψης των αναπληρωτών δασκάλων του κλάδου ΠΕ 73 του μειονοτικού προγράμματος μειονοτικών σχολείων πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Θράκης.

Λίγες μέρες πέρασαν από τη μέρα που χτύπησε το πρώτο κουδούνι για τη νέα σχολική χρονιά σε όλη τη χώρα και είναι γεγονός πώς η έναρξη των μαθημάτων για το σχολικό έτος 2019-2020 σε αρκετά από τα μειονοτικά σχολεία της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Θράκης  διεξήχθη με ελλείψεις εκπαιδευτικού προσωπικού και δεκάδες λειτουργικά κενά στο μειονοτικό πρόγραμμα, αφού καθυστερεί η διαδικασία πρόσληψης των αναπληρωτών και εκκρεμεί ακόμη και μέχρι σήμερα η υπογραφή της πρόσκλησης για τη δήλωση περιοχών προτίμησης στην ηλεκτρονική πλατφόρμα Ο.Π.Σ.Υ.Δ. για τους αναπληρωτές δασκάλους του κλάδου ΠΕ 73 του μειονοτικού προγράμματος μειονοτικών σχολείων.

Ενώ το ΦΕΚ για την παράταση ισχύος πινάκων κατάταξης υποψηφίων αναπληρωτών εκπαιδευτικών μειονοτικού προγράμματος Μειονοτικών Σχολείων κλάδου ΠΕ 73 διδακτικού έτους 2018-2019 δημοσιεύτηκε την Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου 2019 με υπογραφή της Υπουργού Παιδείας κκ. Νίκης Κεραμέως, άξιον απορίας όλων ημών είναι το γεγονός πώς διανύθηκε χρόνος δέκα ημερών από τότε και ακόμη δεν έχει υπογραφεί η πρόσκληση για τη δήλωση περιοχών προτίμησης για πρόσληψη αναπληρωτών εκπαιδευτικών ΠΕ 73 κατά το σχολικό έτος 2019-2020.

Σύμφωνα με τις επίσημες ανακοινώσεις που δημοσιεύτηκαν στις ιστοσελίδες των Διευθύνσεων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ξάνθης, Ροδόπης και Έβρου τα λειτουργικά κενά ΠΕ 73 στο μειονοτικό πρόγραμμα ανέρχονται συνολικά στα 37(Ξάνθη 26, Ροδόπη 6 και Έβρος 5 κενά) ενώ δεν αποκλείεται τις επόμενες ημέρες αυτός ο αριθμός να αγγίξει ακόμα και το 40 . Η καθυστέρηση της διαδικασίας πρόσληψης των αναπληρωτών εκπαιδευτικών επηρεάζει αρνητικά την ομαλή εφαρμογή των ωρολογίων προγραμμάτων σε αρκετά μειονοτικά σχολεία όπου υφίστανται λειτουργικά κενά αλλά  υποβαθμίζει και την ποιότητα της παρεχόμενης εκπαίδευσης. Παράλληλα παρακωλύεται και η εύρυθμη λειτουργία του ελληνόγλωσσου και του μειονοτικού προγράμματος.

Για τους προαναφερόμενους λόγους, παρακαλούμε την άμεση παρέμβαση όλων των αρμόδιων υπηρεσιών του Υπουργείου Παιδείας για την διευθέτηση του παραπάνω προβλήματος, ώστε να ανοίξει ο  Ο.Π.Σ.Υ.Δ. για τη δήλωση προτίμησης περιοχών και να ολοκληρωθεί το ταχύτερο δυνατόν η διαδικασία πρόσληψης των αναπληρωτών  ΠΕ 73.

σχετικά άρθρα

Κροατία: Φοιτητές από τη Νιγηρία κατέληξαν σε καταυλισμό προσφύγων γιατί οι αστυνομικοί δεν τούς πίστευαν
Κροατία: Φοιτητές από τη Νιγηρία κατέληξαν σε καταυλισμό προσφύγων γιατί οι αστυνομικοί δεν τούς πίστευαν
Οι δύο 18χρονοι είχαν πάει στη χώρα για να διαγωνιστούν στο Παγκόσμιο Διαπανεπιστημιακό Πρωτάθλημα πινγκ πονγκ - Συνελήφθησαν ως μετανάστες χωρίς...
Κροατία: Φοιτητές από τη Νιγηρία κατέληξαν σε καταυλισμό προσφύγων γιατί οι αστυνομικοί δεν τούς πίστευαν
ΟΑΕΔ: Πρόγραμμα για 500 ανέργους νέους στη Περιφέρεια Ηπείρου
ΟΑΕΔ: Πρόγραμμα για 500 ανέργους νέους στη Περιφέρεια Ηπείρου
Πρόγραμμα απόκτησης επαγγελματικής εμπειρίας για 500 ανέργους 18 έως 30 ετών σε επιχειρήσεις του Ιδιωτικού Τομέα και του Δημοσίου στην Περιφέρεια...
ΟΑΕΔ: Πρόγραμμα για 500 ανέργους νέους στη Περιφέρεια Ηπείρου