meionotika sxoleia thrakis
Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Του Μπιλιάλ Μπερμπάτ, Αιρετού Α.Π.Υ.Σ.Π.Ε. Δασκάλων κλάδου ΠΕ 73 Μειονοτικού Προγράμματος Μειονοτικών Σχολείων Θράκης

Αδικαιολόγητη η καθυστέρηση της διαδικασίας πρόσληψης των αναπληρωτών δασκάλων του κλάδου ΠΕ 73 του μειονοτικού προγράμματος μειονοτικών σχολείων πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Θράκης.

Λίγες μέρες πέρασαν από τη μέρα που χτύπησε το πρώτο κουδούνι για τη νέα σχολική χρονιά σε όλη τη χώρα και είναι γεγονός πώς η έναρξη των μαθημάτων για το σχολικό έτος 2019-2020 σε αρκετά από τα μειονοτικά σχολεία της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Θράκης  διεξήχθη με ελλείψεις εκπαιδευτικού προσωπικού και δεκάδες λειτουργικά κενά στο μειονοτικό πρόγραμμα, αφού καθυστερεί η διαδικασία πρόσληψης των αναπληρωτών και εκκρεμεί ακόμη και μέχρι σήμερα η υπογραφή της πρόσκλησης για τη δήλωση περιοχών προτίμησης στην ηλεκτρονική πλατφόρμα Ο.Π.Σ.Υ.Δ. για τους αναπληρωτές δασκάλους του κλάδου ΠΕ 73 του μειονοτικού προγράμματος μειονοτικών σχολείων.

Ενώ το ΦΕΚ για την παράταση ισχύος πινάκων κατάταξης υποψηφίων αναπληρωτών εκπαιδευτικών μειονοτικού προγράμματος Μειονοτικών Σχολείων κλάδου ΠΕ 73 διδακτικού έτους 2018-2019 δημοσιεύτηκε την Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου 2019 με υπογραφή της Υπουργού Παιδείας κκ. Νίκης Κεραμέως, άξιον απορίας όλων ημών είναι το γεγονός πώς διανύθηκε χρόνος δέκα ημερών από τότε και ακόμη δεν έχει υπογραφεί η πρόσκληση για τη δήλωση περιοχών προτίμησης για πρόσληψη αναπληρωτών εκπαιδευτικών ΠΕ 73 κατά το σχολικό έτος 2019-2020.

Σύμφωνα με τις επίσημες ανακοινώσεις που δημοσιεύτηκαν στις ιστοσελίδες των Διευθύνσεων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ξάνθης, Ροδόπης και Έβρου τα λειτουργικά κενά ΠΕ 73 στο μειονοτικό πρόγραμμα ανέρχονται συνολικά στα 37(Ξάνθη 26, Ροδόπη 6 και Έβρος 5 κενά) ενώ δεν αποκλείεται τις επόμενες ημέρες αυτός ο αριθμός να αγγίξει ακόμα και το 40 . Η καθυστέρηση της διαδικασίας πρόσληψης των αναπληρωτών εκπαιδευτικών επηρεάζει αρνητικά την ομαλή εφαρμογή των ωρολογίων προγραμμάτων σε αρκετά μειονοτικά σχολεία όπου υφίστανται λειτουργικά κενά αλλά  υποβαθμίζει και την ποιότητα της παρεχόμενης εκπαίδευσης. Παράλληλα παρακωλύεται και η εύρυθμη λειτουργία του ελληνόγλωσσου και του μειονοτικού προγράμματος.

Για τους προαναφερόμενους λόγους, παρακαλούμε την άμεση παρέμβαση όλων των αρμόδιων υπηρεσιών του Υπουργείου Παιδείας για την διευθέτηση του παραπάνω προβλήματος, ώστε να ανοίξει ο  Ο.Π.Σ.Υ.Δ. για τη δήλωση προτίμησης περιοχών και να ολοκληρωθεί το ταχύτερο δυνατόν η διαδικασία πρόσληψης των αναπληρωτών  ΠΕ 73.

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

ΑΣΕΠ: Προ των πυλών τρεις νέοι διαγωνισμοί με 5.200 θέσεις

Νέο market pass για 40 ευρώ κάθε μήνα χωρίς αίτηση

Προκηρύξεις εκπαιδευτικών 2026: Πώς θα δεις πρώτος τους πίνακες μέσω google

Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Πολάκης
Εσωκομματική πίεση στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: 11 μέλη της ΚΕ ζητούν ανάκληση της διαγραφής Πολάκη
Επιστολή στον Σωκράτη Φάμελλο με αιχμές για δημοκρατική λειτουργία και αίτημα άμεσης σύγκλησης των οργάνων
Εσωκομματική πίεση στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: 11 μέλη της ΚΕ ζητούν ανάκληση της διαγραφής Πολάκη
Με αφορμή την τραγωδία με τις δύο 17χρονες, καθηγητής απευθύνει ένα συγκλονιστικό μήνυμα στους μαθητές που ετοιμάζονται για τις Πανελλήνιες
Ηλιούπολη: Κλειστό το 5ο ΓΕΛ για το τελευταίο «αντίο» στη 17χρονη μαθήτρια
Με απόφαση του δήμου, εκπαιδευτικοί και μαθητές θα μπορέσουν να παραστούν στην κηδεία της άτυχης μαθήτριας
Ηλιούπολη: Κλειστό το 5ο ΓΕΛ για το τελευταίο «αντίο» στη 17χρονη μαθήτρια
Άνδρας περπατάει με βαλίτσα στο χέρι σε νησί
Κυκλάδες: «Ανάσα» για τους εκπαιδευτικούς με επιδόματα στέγασης και σίτισης στα νησιά
Δήμοι των Κυκλάδων προχωρούν σε μέτρα στήριξης εκπαιδευτικών, ενώ συνεχίζονται οι πιέσεις για μόνιμες λύσεις απέναντι στο υψηλό κόστος διαβίωσης
Κυκλάδες: «Ανάσα» για τους εκπαιδευτικούς με επιδόματα στέγασης και σίτισης στα νησιά