Προς συνεργασία Πανεπιστήμιο Πειραιά - υπουργείο Ναυτιλίας
Συνάντηση πρυτανικών αρχών με τον Γιάννη Πλακιωτάκη

Με τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Πειραιά Καθηγητή Άγγελο Κότιο, τον Αντιπρύτανη Έρευνας και Δια βίου Μάθησης Καθηγητή Γρηγόρη Χονδροκούκη και τον Πρόεδρο του Τμήματος Ναυτιλιακών Σπουδών καθηγητή κ. Άγγελο Μπαντουβάκη, συναντήθηκε σήμερα ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Γιάννης Πλακιωτάκης.

Στη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν θέματα θεσμικής, επιστημονικής και ακαδημαϊκής συνεργασίας μεταξύ του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής και της ερευνητικής κοινότητας του Πανεπιστημίου στα πεδία της ναυτιλίας, λιμενικής πολιτικής, νέων τεχνολογιών, καθώς και σειρά άλλων θεμάτων στενότερης συνεργασίας στον τομέα της μόχλευσης ευρωπαϊκών και άλλων πόρων στους τομείς της θαλάσσιας πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της νησιωτικής πολιτικής.

Μεταξύ των δύο πλευρών συμφωνήθηκε το επόμενο χρονικό διάστημα να υπάρξει συνεργασία προκειμένου να εξειδικευτούν τα έργα κοινού ενδιαφέροντος.

Όπως επισημαίνεται, το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, στο πλαίσιο της εξωστρέφειας και της δικτύωσης με τον ερευνητικό και επιστημονικό τομέα της χώρας, θα εντείνει το διάλογό του με τα ανώτατα εκπαιδευτικά και ερευνητικά ιδρύματα της χώρας προκειμένου να διαμορφωθεί ένα εθνικό χαρτοφυλάκιο στον χώρο της έρευνας και της καινοτομίας στους τομείς της Γαλάζιας Οικονομίας και της Θαλάσσιας Πολιτικής.

σχετικά άρθρα

Χ. Γώγος: Ομόφωνη η απόφαση των ειδικών για το άνοιγμα των δημοτικών σχολείων
Χ. Γώγος: Ομόφωνη η απόφαση των ειδικών για το άνοιγμα των δημοτικών σχολείων
Οι όποιες ενστάσεις κάμφθηκαν λόγω των εξαιρετικών επιδημιολογικών δεδομένων - Χαράλαμπος Γώγος, καθηγητής Λοιμωξιολογίας και Παθολογίας...
Χ. Γώγος: Ομόφωνη η απόφαση των ειδικών για το άνοιγμα των δημοτικών σχολείων