Η απαράδεκτη εικόνα διάλυσης της Διεύθυνσης ΠΕ Β Αθήνας
Καταγγελία των ενεργειών της Διεύθυνσης ΠΕ Β Αθήνας. Η καταπάτηση των εργασιακών δικαιωμάτων των εκπαιδευτικών (μονίμων και αναπληρωτών δεν θα περάσει

Ανακοίνωση καταγγελία του Συλλόγου εκπαιδευτικών ΠΕ Αμαρουσίου

Το Δ. Σ. του Συλλόγου Εκπ/κών Π. Ε. Αμαρουσίου ΚΑΤΑΓΓΕΛΕΙ ως απαράδεκτες και απόλυτα αντιεκπαιδευτικές και αντεργατικές τις ενέργειες της Διεύθυνσης Π. Ε. Β΄ Αθήνας και του ΥΠΑΙΘ σε βάρος των εργασιακών δικαιωμάτων των εκπαιδευτικών και των μορφωτικών δικαιωμάτων των μαθητών μας.

Συγκεκριμένα παρά τις περί του αντιθέτου διαβεβαιώσεις που μας δόθηκαν από τον Δ/ντή Π. Ε. Β΄ Αθήνας και την Προϊσταμένη Εκπ/κών Θεμάτων της Δ/νσης Π. Ε. Β΄ Αθήνας στο πλαίσιο της παράστασης διαμαρτυρίας – συνάντησης που διενήργησε το σωματείο μας τη Δευτέρα 9 – 9 – 2019 στις 14:00 στην έδρα της Δ/νσης Π. Ε. Β΄ Αθήνας προχώρησαν στις παρακάτω ενέργειες:

  1. Δεν ανάρτησαν όλα τα κενά που υπάρχουν προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες σε εκπαιδευτικούς παράλληλης στήριξης (δασκάλους & νηπιαγωγούς), ενώ ακόμα και σε αυτούς τους πίνακες που αναρτήθηκαν (χωρίς την προβολή όλων των κενών) υπήρχαν λάθη με αποτέλεσμα να ανεβοκατεβαίνουν οι πίνακες κενών με αλλεπάλληλες αλλαγές και να ζητιέται από τους συναδέλφους αναπληρωτές να υποβάλλουν εκ νέου αιτήσεις τοποθέτησης, αφού είχαν ήδη υποβάλει και είχε αναρτηθεί ο πίνακας τοποθετήσεών τους ο οποίος αποσύρθηκε. Ας σημειωθεί ότι οι συνάδελφοι αναπληρωτές της παράλληλης στήριξης ανέλαβαν υπηρεσία στη Δ/νση Π. Ε. Β΄ Αθήνας (το αργότερο) στις 9 – 9 – 2019 και ακόμα δεν έχουν τοποθετηθεί σε σχολικές μονάδες της περιοχής μας.
  2. Οι τοποθετήσεις των συναδέλφων μας αναπληρωτών (όσες ήδη έχουν γίνει)  έγιναν με πράξεις του Δ/ντή Π. Ε. Β΄ Αθήνας και όχι με πράξεις του Π.Υ.Σ.Π.Ε. Β΄ Αθήνας, όπως είχαμε ζητήσει να γίνουν.
  3. Οι τοποθετήσεις των μονίμων εκπαιδευτικών Π. Ε. των ειδικοτήτων από τη διάθεση του ΠΥΣΠΕ, αν και έγιναν με πράξεις του ΠΥΣΠΕ, σε ό,τι αφορά την συμπλήρωση ωραρίου, ακόμα και των συναδέλφων των ειδικοτήτων που κατέχουν οργανικές θέσεις, γίνεται με τρόπο απόλυτα αδιαφανή και αυθαίρετο από την Διεύθυνση Π. Ε. Β΄ Αθήνας καλώντας εκπαιδευτικούς (μόνιμους) να συμπληρώσουν το ωράριό τους ακόμα και σε σχολικές μονάδες εκτός του Δήμου του σχολείου που κατέχουν οργανική θέση.
  4. Τα συστεγαζόμενα σχολεία παράνομα και παράτυπα χωρίστηκαν στις ομάδες σχολείων τοποθέτησης των εκπαιδευτικών ειδικοτήτων.
  5. Δεν αναρτήθηκαν όλα τα κενά που ακόμα υπάρχουν σε όλες σχεδόν τις ειδικότητες των εκπαιδευτικών Π. Ε. για τα σχολεία της περιοχής μας για την κάλυψή των θέσεων αυτών από τους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς που προσλήφθηκαν για την κάλυψή τους στη Δ/νση Π. Ε. Β΄ Αθήνας.
  6. Δεν ικανοποιήθηκαν αιτήσεις απόσπασης εντός του ΠΥΣΠΕ Β΄ Αθήνας από την γενική στην ειδική αγωγή που μπορούσαν να ικανοποιηθούν ενώ τα ειδικά σχολεία παραμένουν ακόμα ακάλυπτα (χωρίς το αναγκαίο προσωπικό).
  7. Ο χωρισμός των τμημάτων των Νηπιαγωγείων έγινε με βάση τον αριθμό 25 ενώ υπάρχει ήδη ψηφισμένος νόμος για 22 (νήπια – προνήπια) στο τμήμα και όλοι οι Δήμοι της περιοχής μας με ενέργειές τους και απόφαση του ΥΠΑΙΘ αποχώρησαν από την εφαρμογή της Δίχρονης Υποχρεωτικής Προσχολικής Αγωγής & Εκπ/σης επικαλούμενοι προβλήματα στέγασης και έλλειψης υποδομών που θα υποβάθμιζαν το παρεχόμενο επίπεδο εκπαίδευσης των νηπίων και προνηπίων από το Δημόσιο Νηπιαγωγείο. Δεν κατανοούμε λοιπόν την επιμονή του ΥΠΑΙΘ και της κυβέρνησης να επιμένουν στην περαιτέρω υποβάθμιση της ποιότητας της εκπαίδευσης στα Δημόσια Νηπιαγωγεία της περιοχής μας επιμένοντας στο χωρισμό των τμημάτων με βάση την αναλογία 1:25 όταν μάλιστα οι δηλώσεις των υπευθύνων της Διεύθυνσης Π. Ε. Β΄ Αθήνας προς το Δ. Σ. του Συλ. Εκπ/κών Π. Ε. Αμαρουσίου μας διαβεβαίωναν για το αντίθετο.

Δεν είναι η πρώτη φορά που η Διεύθυνση Π. Ε. Β΄ Αθήνας παρουσιάζει αυτή την απαράδεκτη εικόνα διάλυσης η οποία επιτείνεται με βάση τις πρόσφατες αντιλαϊκές και αντιεκπαιδευτικές πολιτικές που υλοποιεί η κυβέρνηση της Ν. Δ. και η πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΙΘ.

Στη βάση αυτή καλούμε:

  • τα αιρετά μέλη του ΠΥΣΠΕ Β΄ Αθήνας να πάρουν θέση και να καταγγείλουν τις παραπάνω ενέργειες της Δ/νσης Π. Ε. Β΄ Αθήνας και του ΥΠΑΙΘ αποκαλύπτοντας το μέγεθος της αδιαφάνειας και των αντιεκπαιδευτικών και αντιλαϊκών επιλογών τους,
  • τους συναδέλφους – μέλη του σωματείου μας να συσπειρωθούν στη βάση της ενότητας των μελών του σωματείου μας και όλοι μαζί να διεκδικήσουμε – υπερασπιστούμε τα εργασιακά δικαιώματά μας και τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών μας,
  • το Δ. Σ. της Δ. Ο. Ε. να επιληφθεί άμεσα των παραπάνω θεμάτων που θέτουμε.  

 

σχετικά άρθρα

Αναρρωτικές άδειες: «Παιδιά ενός κατώτερου θεού» οι αναπληρωτές ;
Αναρρωτικές άδειες: «Παιδιά ενός κατώτερου θεού» οι αναπληρωτές ;
Ανακοίνωση του Νομαρχιακού Τμήματος της ΑΔΕΔΥ Βοιωτίας για την άνιση μεταχείριση των αναπληρωτών στο ζήτημα των εργασιακών τους δικαιωμάτων
Αναρρωτικές άδειες: «Παιδιά ενός κατώτερου θεού» οι αναπληρωτές ;
Συνάντηση για την επανέναρξη της κατάρτισης αποφοίτων ανθρωπιστικών σπουδών στο επάγγελμα του ξεναγού
Συνάντηση για την επανέναρξη της κατάρτισης αποφοίτων ανθρωπιστικών σπουδών στο επάγγελμα του ξεναγού
Εκπρόσωποι πτυχιούχων τμημάτων ανθρωπιστικών σπουδών συναντήθηκαν με τον υπουργό Τουρισμού
Συνάντηση για την επανέναρξη της κατάρτισης αποφοίτων ανθρωπιστικών σπουδών στο επάγγελμα του ξεναγού