«Κα υπουργέ επαναφέρετε τη διπλή μοριοδότηση στις δυσπρόσιτες περιοχές»
Η Α' ΕΛΜΕ  Δωδεκανήσου με αφορμή τα κενά εκπαιδευτικών στο Καστελόριζο

Ανακοίνωση-ανοιχτή επιστολή προς την υπουργό Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, αποστέλλει η Α' ΕΛΜΕ  Δωδεκανήσου με αφορμή τα κενά εκπαιδευτικών στο Καστελόριζο.

Πιο αναλυτικά, αναφέρεται:

«Κυρία υπουργέ αν θέλετε για να μην έχουμε υποστελεχωμένα σχολεία όπως στο νησί Καστελόριζο ανοίξτε την μοριοδότηση των πινάκων αναπληρωτών και επαναφέρετε το μέτρο διπλομοριοδότησης τους, στις  δυσπρόσιτες περιοχές  που ανέστειλε η προηγούμενη κυβέρνηση.

Συγκεκριμένα

Από το 2014-15 εφαρμόστηκε η διπλομοριοδότηση των αναπληρωτών εκπαιδευτικών που δέχονταν να υπηρετήσουν σε δυσπρόσιτα σχολεία της περιοχής μας αλλά και της υπόλοιπης Ελλάδας. Το μέτρο αυτό είχε σαν αποτέλεσμα σχολεία όπως του Καστελόριζου, της Νισύρου, της Κάσου, των Λειψών κ.ο.κ να επιλέγονται από την πρώτη  φάση διορισμού των αναπληρωτών. Μάλιστα  ήταν συχνό φαινόμενο να υπάρχουν σχολεία της Ρόδου με κενά εκπαιδευτικού προσωπικού σε αντίθεση με τα μικρά  δυσπρόσιτα  νησιά που είχαν εκπαιδευτικό προσωπικό  από την αρχή της σχολικής χρονιάς.

Χρειάζεται λοιπόν η επαναφορά του συστήματος της διπλομοριοδότησης των αναπληρωτών που θέλουν να υπηρετήσουν σε σχολεία της περιοχής  μας ώστε να επανέλθει και σε αυτόν τον τομέα η κανονικότητα και να μπορέσουν να λειτουργήσουν  στελεχωμένα  όλα  τα  σχολεία.

Ακόμα  χρειάζεται η ανανέωση των πινάκων με μόρια όλων των χρόνων ώστε να υπάρχει κίνητρο σε συναδέρφους εκπαιδευτικούς να υπηρετήσουν σε σχολεία περιοχής μας ώστε να μαζέψουν μόρια.

Η σημερινή ανακοίνωση αποτελεί συνέχεια της ανοικτής επιστολής που έστειλε στα μέσα του Αυγούστου η Α ΕΛΜΕ Δωδεκανήσου ώστε να προβείτε σε  όλες οι απαραίτητες ενέργειες για την έγκαιρη πρόσληψη των συνάδερφών εκπαιδευτικών, ώστε να καλυφθούν τα κενά σε εκπαιδευτικό προσωπικό των σχολείων της περιοχής μας, εξασφαλίζοντας με αυτό τον τρόπο την απρόσκοπτη λειτουργία  τους από την πρώτη ημέρα του αγιασμού».

σχετικά άρθρα

«Ικέτιδες του χθες, του σήμερα ικέτες»: Στο youtube η βραβευμένη ταινία του 2ου Γυμνασίου Ηλιούπολης
«Ικέτιδες του χθες, του σήμερα ικέτες»: Στο youtube η βραβευμένη ταινία του 2ου Γυμνασίου Ηλιούπολης
Γράφει η Τζένη Σιούτη, εκπαιδευτικός, υπεύθυνη πολιτιστικής ομάδας, 2ου Γυμνασίου Ηλιούπολης
«Ικέτιδες του χθες, του σήμερα ικέτες»: Στο youtube η βραβευμένη ταινία του 2ου Γυμνασίου Ηλιούπολης