ΕΛΜΕ Ιωαννίνων: Συνδιδασκαλία Ειδικοτήτων - Κατάργηση διορισμών
Ανακοίνωση για τις συνδιδασκαλίες στα ΕΠΑΛ

Διορισμοί… «τέλος»

Συναδέλφισσες\οι, χθες 11-9-2019 η ηγεσία του ΥΠΑΙΘ με έναν περίτεχνο τρόπο – Διευκρίνιση: Φ14/140291/Δ4/10-09-2019 που κοινοποιεί την υπ. Αρ. 42712/Γ2/20-03-2014 (ΦΕΚ 833 Β ́)Υπουργική Απόφαση – δίνει νέες οδηγίες προς τα ΕΠΑ.Λ. για «Συνδιδασκαλία» σε κοινά μαθήματα Ειδικοτήτων του ίδιου Τομέα στα ΕΠΑΛ και μαθημάτων Γενικής Παιδείας όπως Νέα Ελληνικά,  Μαθηματικά, Πληροφορική.

Στην οδηγία αυτή μπαίνουν και τα πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα ειδικότητας των  ΕΠΑΛ.

Φυσικά η κίνηση αυτή μειώνει κατά πολύ τις ώρες, ώστε να μειωθούν οι ανάγκες για διορισμούς,  και δημιουργεί επιπλέον προβλήματα τόσο με τη μείωση των ωραρίων των συναδέλφων – επιπλέον υπεράριθμοι, νέες κατανομές, νέες μετακινήσεις και τοποθετήσεις συναδέλφων – αλλά και με το «στοίβαγμα των μαθητών και τη δημιουργία μεγάλων τμημάτων».

Δυστυχώς για άλλη μια φορά βλέπουμε να συνεχίζεται το έργο της αποδόμησης της Δημόσιας Τεχνικής Εκπαίδευσης από την κυβέρνηση της Ν.Δ.

Η ομοσπονδία μας για άλλη μια φορά έμεινε πίσω – φυσικά πιάστηκε στον ύπνο – αφού και από εκεί δεν υπάρχει μια στάση και συγκεκριμένες θέσεις που έπρεπε να είχαν δοθεί στην ηγεσία του ΥΠΑΙΘ προλαβαίνοντας τέτοιες κινήσεις.

Η ΕΛΜΕ Ιωαννίνων καταγγέλλει την κίνηση αυτή του ΥΠΑΙΘ με την οποία ξεκινάει έναν νέο κύκλο επιθέσεων στον Εκπαιδευτικό κόσμο που σκοπό έχει την διάλυση της Τεχνικής Εκπαίδευσης. Εξάλλου είναι νωπές οι μνήμες των διαθεσιμοτήτων, που η συγκυβέρνηση Ν.Δ. – ΠΑΣΟΚ υλοποίησε την περίοδο της διακυβέρνησής της.

 

best of network

σχετικά άρθρα

Η αρχαιοκαπηλία μαστίζει και το Μεξικό - Επιχειρήματα παρόμοια με αυτά για τα μάρμαρα του Παρθενώνα
Η αρχαιοκαπηλία μαστίζει και το Μεξικό - Επιχειρήματα παρόμοια με αυτά για τα μάρμαρα του Παρθενώνα
Συλλέκτες και μουσεία συχνά υποστηρίζουν ότι στον τόπο προέλευσης του εκάστοτε έργου δεν έχουν την τεχνογνωσία για το πώς να φροντίζουν τις...
Η αρχαιοκαπηλία μαστίζει και το Μεξικό - Επιχειρήματα παρόμοια με αυτά για τα μάρμαρα του Παρθενώνα