ΕΛΜΕ Ιωαννίνων: Συνδιδασκαλία Ειδικοτήτων - Κατάργηση διορισμών
Ανακοίνωση για τις συνδιδασκαλίες στα ΕΠΑΛ

Διορισμοί… «τέλος»

Συναδέλφισσες\οι, χθες 11-9-2019 η ηγεσία του ΥΠΑΙΘ με έναν περίτεχνο τρόπο – Διευκρίνιση: Φ14/140291/Δ4/10-09-2019 που κοινοποιεί την υπ. Αρ. 42712/Γ2/20-03-2014 (ΦΕΚ 833 Β ́)Υπουργική Απόφαση – δίνει νέες οδηγίες προς τα ΕΠΑ.Λ. για «Συνδιδασκαλία» σε κοινά μαθήματα Ειδικοτήτων του ίδιου Τομέα στα ΕΠΑΛ και μαθημάτων Γενικής Παιδείας όπως Νέα Ελληνικά,  Μαθηματικά, Πληροφορική.

Στην οδηγία αυτή μπαίνουν και τα πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα ειδικότητας των  ΕΠΑΛ.

Φυσικά η κίνηση αυτή μειώνει κατά πολύ τις ώρες, ώστε να μειωθούν οι ανάγκες για διορισμούς,  και δημιουργεί επιπλέον προβλήματα τόσο με τη μείωση των ωραρίων των συναδέλφων – επιπλέον υπεράριθμοι, νέες κατανομές, νέες μετακινήσεις και τοποθετήσεις συναδέλφων – αλλά και με το «στοίβαγμα των μαθητών και τη δημιουργία μεγάλων τμημάτων».

Δυστυχώς για άλλη μια φορά βλέπουμε να συνεχίζεται το έργο της αποδόμησης της Δημόσιας Τεχνικής Εκπαίδευσης από την κυβέρνηση της Ν.Δ.

Η ομοσπονδία μας για άλλη μια φορά έμεινε πίσω – φυσικά πιάστηκε στον ύπνο – αφού και από εκεί δεν υπάρχει μια στάση και συγκεκριμένες θέσεις που έπρεπε να είχαν δοθεί στην ηγεσία του ΥΠΑΙΘ προλαβαίνοντας τέτοιες κινήσεις.

Η ΕΛΜΕ Ιωαννίνων καταγγέλλει την κίνηση αυτή του ΥΠΑΙΘ με την οποία ξεκινάει έναν νέο κύκλο επιθέσεων στον Εκπαιδευτικό κόσμο που σκοπό έχει την διάλυση της Τεχνικής Εκπαίδευσης. Εξάλλου είναι νωπές οι μνήμες των διαθεσιμοτήτων, που η συγκυβέρνηση Ν.Δ. – ΠΑΣΟΚ υλοποίησε την περίοδο της διακυβέρνησής της.

 

σχετικά άρθρα

Πέθανε η Άλκη Ζέη
Πέθανε η Άλκη Ζέη

 "Έσβησε" στα 97 της χρόνια η 'Αλκη Ζέη. Στο σπίτι της με τα παιδιά της, την Ειρήνη και τον Πέτρο. Η κηδεία της θα γίνει την Τρίτη από το...

Πέθανε η Άλκη Ζέη
Η ΔΑΠ Μυτιλήνης καταδικάζει αναρχικούς και «δήθεν αλληλέγγυους» για τα επεισόδια στη Λέσβο
Η ΔΑΠ Μυτιλήνης καταδικάζει αναρχικούς και «δήθεν αλληλέγγυους» για τα επεισόδια στη Λέσβο
«Γνωστούς-άγνωστους», αναρχικούς, αντιεξουσιαστές και «δήθεν αλληλέγγυους» «βλέπει» η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ πίσω από το όργιο κρατικής καταστολής στα νησιά
Η ΔΑΠ Μυτιλήνης καταδικάζει αναρχικούς και «δήθεν αλληλέγγυους» για τα επεισόδια στη Λέσβο