Κατάληψη από την πρώτη μέρα στο 1ο και 1ο λύκειο Πετρούπολης
Τι ανέφεραν οι γονείς για την κοινή κατάληψη με τους μαθητές του σχολείου

Αντί για αγιασμό, σε κατάληψη προέβησαν από κοινού γονείς και μαθητές στο 1ο και 2ο λύκειο Πετρούπολης από γονείς και μαθητές. 

Αιτία η δημιουργία απογευματινής βάρδιας λόγω συστέγασης των δύο σχολείων, καθώς οι εργασίες αποκατάστασης φθορών από τον σεισμό του Ιουλίου δεν έχουν ολοκληρωθεί.

Ειδικά για τους μαθητές του Λυκείου, προβλέπεται να αλλάζουν βάρδιες εκ περιτροπής, δημιουργώντας προβλήματα στην καθημερινότητά τους και την εκπαιδευτική διαδικασία.

Η πρόεδρος του συλλόγου γονέων κα Λατζάκη μιλώντας στο σταθμό OPEN, ανέφερε πως σε συνάντηση του δήμου με τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς αποφασίστηκε η συγκρότηση επιτροπής, η οποία θα μεταφέρει το αίτημα της άμεσης λύσης στο υπουργείο Παιδείας. Αύριο Παρασκευή έχει προγραμματιστεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας στον χώρο του υπουργείου.

Άμεσο αίτημα είναι να πραγματοποιούνται τα μαθήματα το πρωί για όλους τους μαθητές έστω με χρήση ειδικών κοντέινερ στον χώρο του προαυλίου , καθώς και να δοθεί σαφές χρονοδιάγραμμα για την επισκευή και την παράδοση των κτιρίων.


 

 

σχετικά άρθρα

Θεσσαλονίκη: Έβαλαν συμμαθήτριά τους να γλείψει τουαλέτα του σχολείου
Θεσσαλονίκη: Έβαλαν συμμαθήτριά τους να γλείψει τουαλέτα του σχολείου
Στο 17ο δημοτικό σχολείο της Θεσσαλονίκης, τρεις μαθητές έβαλαν συμμαθήτριά τους να γλείψει «τούρκικη» τουαλέτα, όπως αποκάλυψε ο ραδιοφωνικός...
Θεσσαλονίκη: Έβαλαν συμμαθήτριά τους να γλείψει τουαλέτα του σχολείου