Thumbnail
Αδύνατη η ομαλή έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, σύμφωνα με το Σύλλογο Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Σαλαμίνας

Για δεκάδες κενά και ελλείψεις σε εκπαιδευτικούς στα σχολεία της Σαλαμίνας και της Διεύθυνσης Πειραιά κάνει λόγο ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Σαλαμίνας.

Όπως τονίζεται στη σχετική ανακοίνωση, το μέγεθος του προβλήματος είναι τέτοιο που δεν επιτρέπει την ομαλή έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς.

Πιο αναλυτικά, επισημαίνεται:

Από την αρχή της χρονιάς, φάνηκε η προχειρότητα της κυβέρνησης, καθώς και ο κακός σχεδιασμός της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας στο ζήτημα των προσλήψεων αναπληρωτών. Είναι σίγουρο ότι όταν προσλαμβάνεις στη Διεύθυνση Πειραιά 237 λιγότερους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς,  έχεις βαρύτατη ευθύνη για την κατάσταση που δημιουργείται.

Η εικόνα στα σχολεία και νηπιαγωγεία της Σαλαμίνας σήμερα ήταν, από πλευράς ελλείψεων σε εκπαιδευτικούς, η χειρότερη των τελευταίων ετών. Όπως φαίνεται και από τα στοιχεία που συλλέξαμε ως Σύλλογος από τους διευθυντές και τις προϊσταμένες νηπιαγωγείων, τα κενά στο νησί μας (σε δασκάλους νηπιαγωγούς, εκπαιδευτικούς ειδικοτήτων και ειδικής αγωγής) είναι δεκάδες, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να γίνει ομαλά η έναρξη της σχολικής χρονιάς 2019 – 2020. 

Είναι ευνόητο ότι οι ελλείψεις αυτές δημιουργούν μεγάλες δυσλειτουργίες στα σχολεία και είναι ευθύνη του Υπουργείου και της κυβέρνησης να καλύψει άμεσα όλα τα κενά, με άμεση νέα φάση προσλήψεων και να προχωρήσει άμεσα σε μόνιμους διορισμούς εκπαιδευτικών. Τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών είναι υπέρτατη αξία για όλη την εκπαιδευτική κοινότητα.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Voucher 750 ευρώ για εργαζόμενους ιδιωτικού: Ξεκινούν 10/3 οι αιτήσεις

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ελμε
Αντιδράσεις για τα πειραματικά σχολεία σε Νέα Ιωνία και Χαλάνδρι
Εκπαιδευτικοί και γονείς εναντιώνονται στη μετατροπή των γειτονιάς σχολείων, προαναγγέλλοντας κινητοποιήσεις για την ανάκληση της απόφασης
Αντιδράσεις για τα πειραματικά σχολεία σε Νέα Ιωνία και Χαλάνδρι
πετρουνιας
Παγκόσμιο Κύπελλο Μπακού: «Ασημένιος» ο Λευτέρης Πετρούνιας στους κρίκους
Ο «άρχοντας των κρίκων» επιβεβαιώνει την κλάση του με εξαιρετική εμφάνιση και δυνατή παρουσία στο παγκόσμιο στερέωμα της ενόργανης
Παγκόσμιο Κύπελλο Μπακού: «Ασημένιος» ο Λευτέρης Πετρούνιας στους κρίκους
Άνοδο καταγράφουν οι τιμές του πετρελαίου
Ανεβαίνουν ξανά οι τιμές του πετρελαίου – Προειδοποίηση από το Κατάρ για παγκόσμια ενεργειακή κρίση
Το Brent ξεπέρασε τα 93 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο υπ. Ενέργειας του Κατάρ προειδοποιεί για πιθανή διακοπή εξαγωγών και άνοδο έως τα 150 δολάρια
Ανεβαίνουν ξανά οι τιμές του πετρελαίου – Προειδοποίηση από το Κατάρ για παγκόσμια ενεργειακή κρίση