εκπαίδευση μαθητές καθηγητές τάξη
Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Εκπαιδευτικοί διώκονται γιατί ακολούθησαν τις αποφάσεις της ΕΛΜΕ και της ΟΛΜΕ

Ανακοίνωση της Α ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης σχετικά με ψήφισμα συμπαράστασης σε συναδέλφους τους που διώκονται από τη ΔΔΕ Ανατολικής Θεσσαλονίκης

Το ΔΣ της Α΄ΕΛΜΕ δηλώνει την αμέριστη συμπαράστασή του στους 8 συναδέλφους που υφίστανται δίωξη (ΕΔΕ) από τη ΔΔΕ Ανατολικής Θεσσαλονίκης, μετά από απανωτές καταγγελίες πρώην διευθύντριας. Η συγεκριμένη διευθύντρια, αφού μήνυσε σχεδόν όλους τους συναδέλφους του 2ου Γυμνασίου Άνω Τούμπας και μετά την πανηγυρική τους αθώωση από το Δικαστήριο, έδειξε ακόμα μια φορά την εμπάθειά της κατηγορώντας συναδέλφους του σχολείου και 2 συναδέλφους μέλη του ΔΣ της Δ΄ ΕΛΜΕ, αυτή τη φορά, και για τη συνδικαλιστική τους δράση.

Εκτός των άλλων ανυπόστατων κατηγοριών, η πρώην διευθύντρια αμφισβητεί την απόφαση του Δικαστηρίου και ζητάει πειθαρχική δίωξη για «υποκίνηση συναδέλφων εναντίον της αυτοαξιολόγησης» και παράβασης καθήκοντος. Στην πραγματικότητα, οι συναδέλφισσες δεν έκαναν τίποτα άλλο από το να υπερασπίσουν και να εφαρμόσουν τη συνδικαλιστική απεργία –αποχή από κάθε μορφή αξιολόγησης, που αποτελούσε απόφαση του Σωματείου (ΕΛΜΕ) και της Ομοσπονδίας (ΟΛΜΕ).

Μέχρι εδώ η υπόθεση θα μπορούσε να χαρακτηριστεί γραφική. Όμως, με ευθύνη της Διοίκησης, η οποία αγνόησε και τις αποφάσεις των συνδικαλιστικών μας οργάνων, αλλά και την αθωωτική απόφαση του Δικαστηρίου και το ιστορικό της υπόθεσης που ταλαιπώρησε το σχολείο και τους συναδέλφους, διατάχθηκε ΕΔΕ. Παρά την κατάρρευση του κατηγορητηρίου, την αθωωτική απόφαση για τους 20 συναδέλφους από το Πρωτοδικείο και την άρνηση του Εφετείου να δεχτεί αίτηση Έφεσης, η Διεύθυνση θεωρεί ότι πρέπει να ταλαιπωρεί τους συναδέλφους για 5η συνεχόμενη χρονιά.

Είναι σαφές ότι κάθε προσπάθεια καταστολής της συνδικαλιστικής δράσης και της καλλιέργειας κλίματος τρομοκρατίας εντάσσεται στα πλαίσια της πολιτικής που θέλει να βάλει ταφόπλακα στη δράση των σωματείων.

Απαιτούμε από τη Διοίκηση να σταματήσει άμεσα την πειθαρχική δίωξη των συναδέλφων.

Δηλώνουμε ότι θα συνεχίσουμε να είμαστε στο πλάι κάθε συναδέλφου που διώκεται για τη δράση του και ότι η προσπάθεια φίμωσης των σωματείων θα βρει αντιμέτωπους όλους τους εργαζόμενους.

Η Πρόεδρος                           Ο Γραμματέας

Δέσποινα Δάσιου               Δημήτρης Καραμανλής

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Πίνακες εκπαιδευτικών: Οι καλύτερες ώρες για την αίτηση στο ΑΣΕΠ

«Δεν αντέχω άλλο»: Τα αθόρυβα σημάδια της εφηβικής απελπισίας με αφορμή το περιστατικό στην Ηλιούπολη

Προκηρύξεις εκπαιδευτικών 2026: Πώς θα δεις πρώτος τους πίνακες μέσω google

Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Λογότυπο ΑΣΕΠ και Υπουργείο Παιδείας στο πλαίσιο των αιτήσεων για τις προκηρύξεις εκπαιδευτικών 1ΓΕ/2026 και 2ΓΕ/2026 και τους νέους πίνακες κατάταξης
Ανατροπή με Πίνακες Εκπ/κών 2027: Βγαίνουν 2 νέα πιστοποιητικά
ΧΟΡΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ: Αλλάζουν όλα! Άνοιξαν 2500 νέες θέσεις τηλεξέτασης για να πάρουν όσοι προλάβουν 2 εύκολα πιστοποιητικά από το σπίτι τους που...
Ανατροπή με Πίνακες Εκπ/κών 2027: Βγαίνουν 2 νέα πιστοποιητικά
Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, η είσοδος του υπουργείου
ΥΠΑΙΘΑ: Ψηφιακή πρόσβαση του ΥΠΕΣ στα στοιχεία εκπαιδευτικών
Η ψηφιακή διασύνδεση των υπουργείων Παιδείας και Εσωτερικών δίνει πρόσβαση στα στοιχεία των εκπαιδευτικών για τις εξετάσεις πολιτογράφησης
ΥΠΑΙΘΑ: Ψηφιακή πρόσβαση του ΥΠΕΣ στα στοιχεία εκπαιδευτικών
Επαναλειτουργούν σήμερα και οι βρεφονηπιακοί σταθμοί ΟΑΕΔ
«Η Προϊσταμένη μπορεί να κάνει ό,τι θέλει» – Σάλος από τις καταγγελίες εκπαιδευτικών στο Μαρούσι
Ένταση και βαριές καταγγελίες στο 16ο Νηπιαγωγείο Αμαρουσίου – «Κλίμα φόβου και εκφοβισμού»
«Η Προϊσταμένη μπορεί να κάνει ό,τι θέλει» – Σάλος από τις καταγγελίες εκπαιδευτικών στο Μαρούσι
βιβλία
Λέξεις σπάνιες αλλά εύστοχες: "πελιδνός", "ρέκτης" και "σόλοικος"
Η ελληνική γλώσσα είναι γεμάτη λέξεις που, αν και δεν χρησιμοποιούνται συχνά στην καθημερινότητα, παραμένουν ιδιαίτερα εκφραστικές και ακριβείς.
Λέξεις σπάνιες αλλά εύστοχες: "πελιδνός", "ρέκτης" και "σόλοικος"