Διευθύντρια μηνύει εκπαιδευτικούς - Αθωώνονται - Διώκονται εκ νέου από τη ΔΔΕ
Εκπαιδευτικοί διώκονται γιατί ακολούθησαν τις αποφάσεις της ΕΛΜΕ και της ΟΛΜΕ

Ανακοίνωση της Α ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης σχετικά με ψήφισμα συμπαράστασης σε συναδέλφους τους που διώκονται από τη ΔΔΕ Ανατολικής Θεσσαλονίκης

Το ΔΣ της Α΄ΕΛΜΕ δηλώνει την αμέριστη συμπαράστασή του στους 8 συναδέλφους που υφίστανται δίωξη (ΕΔΕ) από τη ΔΔΕ Ανατολικής Θεσσαλονίκης, μετά από απανωτές καταγγελίες πρώην διευθύντριας. Η συγεκριμένη διευθύντρια, αφού μήνυσε σχεδόν όλους τους συναδέλφους του 2ου Γυμνασίου Άνω Τούμπας και μετά την πανηγυρική τους αθώωση από το Δικαστήριο, έδειξε ακόμα μια φορά την εμπάθειά της κατηγορώντας συναδέλφους του σχολείου και 2 συναδέλφους μέλη του ΔΣ της Δ΄ ΕΛΜΕ, αυτή τη φορά, και για τη συνδικαλιστική τους δράση.

Εκτός των άλλων ανυπόστατων κατηγοριών, η πρώην διευθύντρια αμφισβητεί την απόφαση του Δικαστηρίου και ζητάει πειθαρχική δίωξη για «υποκίνηση συναδέλφων εναντίον της αυτοαξιολόγησης» και παράβασης καθήκοντος. Στην πραγματικότητα, οι συναδέλφισσες δεν έκαναν τίποτα άλλο από το να υπερασπίσουν και να εφαρμόσουν τη συνδικαλιστική απεργία –αποχή από κάθε μορφή αξιολόγησης, που αποτελούσε απόφαση του Σωματείου (ΕΛΜΕ) και της Ομοσπονδίας (ΟΛΜΕ).

Μέχρι εδώ η υπόθεση θα μπορούσε να χαρακτηριστεί γραφική. Όμως, με ευθύνη της Διοίκησης, η οποία αγνόησε και τις αποφάσεις των συνδικαλιστικών μας οργάνων, αλλά και την αθωωτική απόφαση του Δικαστηρίου και το ιστορικό της υπόθεσης που ταλαιπώρησε το σχολείο και τους συναδέλφους, διατάχθηκε ΕΔΕ. Παρά την κατάρρευση του κατηγορητηρίου, την αθωωτική απόφαση για τους 20 συναδέλφους από το Πρωτοδικείο και την άρνηση του Εφετείου να δεχτεί αίτηση Έφεσης, η Διεύθυνση θεωρεί ότι πρέπει να ταλαιπωρεί τους συναδέλφους για 5η συνεχόμενη χρονιά.

Είναι σαφές ότι κάθε προσπάθεια καταστολής της συνδικαλιστικής δράσης και της καλλιέργειας κλίματος τρομοκρατίας εντάσσεται στα πλαίσια της πολιτικής που θέλει να βάλει ταφόπλακα στη δράση των σωματείων.

Απαιτούμε από τη Διοίκηση να σταματήσει άμεσα την πειθαρχική δίωξη των συναδέλφων.

Δηλώνουμε ότι θα συνεχίσουμε να είμαστε στο πλάι κάθε συναδέλφου που διώκεται για τη δράση του και ότι η προσπάθεια φίμωσης των σωματείων θα βρει αντιμέτωπους όλους τους εργαζόμενους.

Η Πρόεδρος                           Ο Γραμματέας

Δέσποινα Δάσιου               Δημήτρης Καραμανλής

σχετικά άρθρα

Ένταση στη Βουλή για τον «Τούρκο βουλευτή Ξάνθης» - «Μετά τον Δημάκη αυτό;» (Video)
Ένταση στη Βουλή για τον «Τούρκο βουλευτή Ξάνθης» - «Μετά τον Δημάκη αυτό;» (Video)
Ένταση σημειώθηκε στην Βουλή μετά την αναφορά της Γενικής Γραμματέως Αντεγκληματικής Πολιτικής, Σοφίας Νικολάου, σε «Τούρκο βουλευτή Ξάνθης»
Ένταση στη Βουλή για τον «Τούρκο βουλευτή Ξάνθης» - «Μετά τον Δημάκη αυτό;» (Video)