Καταγγελία για ΔΙΕΚ: Χωρίς Οδηγούς Σπουδών λειτουργούν πολλές Ειδικότητες ΙΕΚ
Του Σταύρου Παππά

Με έκπληξή μου στις 2/9/2019 προσπαθώντας να ενημερωθώ για τις Ειδικότητες των ΔΙΕΚ βρέθηκα μπροστά σε μια απαράδεκτη κατάσταση. Με αφορμή την επικοινωνία μου με ΔΙΕΚ της Αττικής για διευκρίνιση όσον αφορά τον Οδηγό Σπουδών ειδικότητας η απάντηση ήταν «Δεν διατίθεται».

Σε επικοινωνία μου με άλλο ΔΙΕΚ για άλλη Ειδικότητα ακριβώς το ίδιο. Ύστερα από επιπλέον επικοινωνία αλλά και έρευνά μου στο διαδίκτυο οι εκπλήξεις διαδέχονταν η μια την άλλη. Σύμφωνα με δημοσιεύματα η συγκεκριμένη Ειδικότητα δεν είναι η μοναδική που αντιμετωπίζει αυτό το πρόβλημα αλλά άλλες περίπου 60, όπως αναφέρεται αφού από το 2013 θα έπρεπε να έχουν δημιουργηθεί όλοι οι Οδηγοί Σπουδών για όλες τις Ειδικότητες.

Αποτέλεσμα αυτού είναι μάλιστα και ο αποκλεισμός αποφοίτων από τις Εξετάσεις Πιστοποίησης του ΕΟΠΠΕΠ εδώ και πολλά χρόνια, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να πιστοποιήσουν την κατάρτιση τους, και άρα να μην μπορούν να ενταχθούν στην αγορά εργασίας.

Όπως με ενημέρωσαν την βασική ευθύνη έχει η ΓΓΔΒΜ που δεν έχει αναρτήσει τους Οδηγούς Σπουδών ως όφειλε.

Φυσικά η επικοινωνία με τα ΔΙΕΚ σταμάταγε όταν ετέθη το ερώτημα «πως νομιμοποιείται η έγκριση και λειτουργία των τμημάτων μόνο με ωρολόγιο πρόγραμμα;»

Σιγή ιχθύος και από την Πανελλήνια Ένωση Διευθυντών Δημοσίων Ινστιτούτων Επαγγελματικής Κατάρτισης όταν κατέθεσα τα ερωτήματά μου.

Στις 3/9/2019 έστειλα στο e- mail [email protected]  ζητώντας διευκρινήσεις για το θέμα, όπως προτείνεται στην σελίδα αιτήσεων για τα ΔΙΕΚ (Για άλλα θέματα σχετικά με την πρόσκληση μπορείτε να στέλνετε email στο [email protected])  Δεν έλαβα καμία απάντηση και επανέφερα τα ερωτήματά μου στις 4/9/2019.

Αντί για απαντήσεις στα ερωτήματά μου έλαβα την πρωτοκόλληση τους στο αρχείο του Υπουργείου.

Αφήνω όλα τα συμπεράσματα σε σας…

Και κάτι ακόμα….

Με ποιον τρόπο «η Κεντρική στρατηγική στόχευση είναι να αναδείξουμε τις αστείρευτες δυνατότητες της Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης, ώστε να καταστεί συνειδητή επιλογή και εργαλείο απασχόλησης για πολλούς, από λύση ανάγκης για λίγους που θεωρείται σήμερα.» όπως έχει θέσει η Υπουργός Παιδείας κ. Κεραμέως;

Η κατάσταση αυτή δεν οδηγεί στην κατάρτιση και στην εργασία… αλλά στην αβεβαιότητα και στην ανεργία…

Όταν έχουμε να κάνουμε με το μέλλον και τα όνειρα χιλιάδων ανθρώπων οφείλουμε να είμαστε πιο προσεκτικοί.

Διαβάστε Επίσης:

Εκτοξεύεται η ζήτηση για το ετήσιο σεμινάριο του Παν.Αιγαίου στη Σχολική Ψυχολογία

googlenews4
Ακολουθήστε το alfavita.gr στο GOOGLE NEWS 
viber67
Ακολουθήστε το alfavita.gr στο VIBER

 

σχετικά άρθρα

Αποσπάσεις εκπαιδευτικών στο ΙΕΠ ως επιστημονικό προσωπικό: Τα προσωρινά αποτελέσματα
Αποσπάσεις εκπαιδευτικών στο ΙΕΠ ως επιστημονικό προσωπικό: Τα προσωρινά αποτελέσματα
Οι υποψήφιοι μπορούν να υποβάλλουν ενστάσεις αποκλειστικά ηλεκτρονικά μέσω από της ειδικής πλατφόρμας αιτήσεων του ΙΕΠ
Αποσπάσεις εκπαιδευτικών στο ΙΕΠ ως επιστημονικό προσωπικό: Τα προσωρινά αποτελέσματα