Πρόγραμμα Erasmus+ στη Βαρκελώνη του ΕΠΑΛ Αιγινίου
ΕΠΑΛ ΑΙΓΙΝΙΟΥ ΠΙΕΡΙΑΣ

Ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία η υλοποίηση του ευρωπαϊκού προγράμματος ERASMUS+ KA1 του σχολείου μας με θέμα: «Αρτοσκευάσματα Νέας Γενιάς: Αρχές επεξεργασίας, Βιομηχανικές Τάσεις, Προώθησης» στην Βαρκελώνη  από τις 18 Μαρτίου έως τις 2 Απριλίου 2019. Δεκαέξι (16) μαθητές από τον τομέα Γεωπονίας, Τροφίμων & Περιβάλλοντος και τον τομέα Οικονομίας & Διοίκησης, από την Β΄και Γ΄Λυκείου.

Οι μαθητές μαζί με τους συνοδούς καθηγητές και τον Δ/ντή του σχολείου και σε συνεργασία με τον φορέα υποδοχής MOVEU ταξίδεψαν και παρέμειναν στην Βαρκελώνη για δεκαέξι (16) ημέρες, όπου επιμορφώθηκαν σε θέματα σχετικά με την επιχειρηματικότητα και την παραγωγή αρτοσκευασμάτων με και χωρίς γλουτένη στην ευρύτερη περιοχή της Καταλονίας, εξερεύνησαν τις επαγγελματικές προοπτικές τους στους συγκεκριμένους τομείς, απόλαυσαν και εξοικειώθηκαν πλήρως με την ιδιαίτερη πολιτιστική, αρχιτεκτονική και καλλιτεχνική ομορφιά και ζωντάνια της πόλης της Βαρκελώνης. Ήταν, όπως χαρακτηριστικά δήλωσαν, «εμπειρία ζωής». 

1_1.jpg


Όλες οι δράσεις και οι επισκέψεις των μαθητών στην Βαρκελώνη παρουσιάστηκαν στο Αιγίνιο Πιερίας, στις 22 Μαϊου 2019, σε ανοιχτή προς την τοπική κοινωνία εκδήλωση που διοργανώθηκε από το ΕΠΑΛ Αιγινίου. Κατά τη διάχυση των αποτελεσμάτων του προγράμματος, με οπτικοακουστικό υλικό  και ζωντανή επικοινωνία με τον φορέα MOVEU στη Βαρκελώνη, διαπιστώθηκε για μια ακόμη φορά πως τα οφέλη του προγράμματος υπήρξαν πολύπλευρα και σημαντικά. Οι μαθητές όχι μόνο απέκτησαν εξειδικευμένες γνώσεις και γνώρισαν «το διαφορετικό» αλλά και εξέλιξαν την επαγγελματική τους ταυτότητα βελτιώνοντας τις κοινωνικές τους δεξιότητες μέσα από τη συμβίωση και αλληλεπίδραση σε πολυπολιτισμικό περιβάλλον. Τέλος, ανέπτυξαν επαγγελματική συνείδηση που ευελπιστούμε να τους βοηθήσει στην εργασιακή τους επιβίωση μέσα στην Ευρωπαϊκή πραγματικότητα.

Στόχος του σχολείου μας και υπόσχεση προς τους μαθητές μας είναι η επιδίωξη παρόμοιων ευρωπαϊκών προγραμμάτων αλλά και προγραμμάτων e-twinning, αδελφοποίησης και ανταλλαγής σχολείων, όπως το έχουμε καταφέρει μέχρι σήμερα, με σχολεία του εξωτερικού, στη Λεμεσό της Κύπρου, στην Νυρεμβέργη της Γερμανίας, στο Μιλάνο της Ιταλίας και στην Βαρκελώνη της Ισπανίας. Θέλουμε να πιστεύουμε ότι τα καλύτερα έρχονται! 

Περισσότερες πληροφορίες και υλικό μπορείτε να δείτε σε αυτό τον σύνδεσμο

Διαβάστε Επίσης:
 

ΑΣΕΠ: Tο ΚΟΡΥΦΑΙΟ Σεμινάριο στην ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ με ανοικτές αιτήσεις

 

Σχολική Ψυχολογία: Το ανερχόμενο μοριοδοτούμενο σεμινάριο για χιλιάδες αναπληρωτές

 

Βρες μαθητές σε όλη την Ελλάδα και κλείσε ιδιαίτερα μαθήματα στο αντικείμενο που διδάσκεις

 

 

 

σχετικά άρθρα

59 κλειστά σχολεία και τμήματα λόγω κορονοϊού στις 22 Σεπτεμβρίου
59 κλειστά σχολεία και τμήματα λόγω κορονοϊού στις 22 Σεπτεμβρίου
Αυξάνεται η λίστα με τα κλειστά σχολεία και τμήματα καθώς αυξάνονται παράλληλα και τα κρούσματα κορονοϊού στην Ελλάδα - Η νέα λίστα του Υπουργείου...
59 κλειστά σχολεία και τμήματα λόγω κορονοϊού στις 22 Σεπτεμβρίου
«Επινοητικότητα» γονέων: Ζητάνε ψευδείς βεβαιώσεις για να μην φοράνε μάσκα τα παιδιά τους
«Επινοητικότητα» γονέων: Ζητάνε ψευδείς βεβαιώσεις για να μην φοράνε μάσκα τα παιδιά τους
Καταγγελία πνευμονολόγου για γονείς που ζητάνε ψευδείς βεβαιώσεις - Άλλοι αφήνουν τα παιδιά τους στους παππούδες, εκθέτοντας στον κίνδυνο ηλικιωμένους
«Επινοητικότητα» γονέων: Ζητάνε ψευδείς βεβαιώσεις για να μην φοράνε μάσκα τα παιδιά τους