Εξώδικο στη Ν. Κεραμέως για τη διαδικασία των πρυτανικών εκλογών στο Παν. Δυτ. Μακεδονίας

Εξώδικη δήλωση μετά διαμαρτυρίας, ενστάσεως και επιφυλάξεως ενώπιον παντός αρμοδίου δικαστηρίου και πάσης αρχής

Εξώδικο έστειλε ο πρώην Πρύτανης του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας Στ. Γκανάτσιος προς την υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως, τον υφυπουργό Β.Διγαλάκη και τον Πρύτανη του πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας.

Με το εξώδικο ο καθηγητής του πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας Στέργιος Γκανάτσιος ζητά  την αναβολή των επικείμενων πρυτανικών εκλογών που έχουν προγραμματιστεί για τις 21 Αυγούστου.

Σύμφωνα με τον κ.Γκανάτσιο ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Δυτ. Μακεδονίας πρέπει να λάβει "υπόψη πέρα από τα νομικά και ηθικά ζητήματα που υπάρχουν και την εκπεφρασμένη βούληση των μελών της Συγκλήτου (όπως άλλωστε διαβιβάστηκε στο αρμόδιο υπουργείο Παιδείας) που επιθυμούν να διεξαχθούν οι πρυτανικές εκλογές με συμμετοχή στο εκλέγειν και εκλέγεσθαι όλων των συναδέλφων που πληρούν τα ουσιαστικά προσόντα.
Άλλωστε όπως έχει γραφεί, η πρώτη κορυφαία στιγμή του Νέου Πανεπιστημίου είναι οι επικείμενες "πρώτες κοινές εκλογές" που δεν πρέπει να ξεκινήσουν με ένα δημοκρατικό άγος αποκλείοντας μαζικά πλειοψηφίες Ισότιμων συναδέλφων. Διαδικασία η οποία και παράνομα θα εξελιχθεί και μόνο 'πρώτη κοινή' δε θα είναι εάν αυτές διενεργηθούν τη 21 του Αυγούστου του 2019"

 

Δείτε εδώ το εξώδικο

 

 

σχετικά άρθρα