Ο Κουν στα Εξάρχεια – Κατοχή και Αντίσταση
Εκπαιδευτικές δράσεις, ιστορικοί περίπατοι, δρώμενα, συζητήσεις για έξι ημέρες στην Αθήνα από την Παιδαγωγική Ομάδα «Το Σκασιαρχείο» και το Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση

Ανιχνεύοντας τις διαδρομές 

Αθήνα 23 – 28/11/2019

Η  Παιδαγωγική Ομάδα «Το Σκασιαρχείο» και το Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση οργανώνουν ένα εκπαιδευτικό και καλλιτεχνικό πρόγραμμα με τίτλο «Ο Κουν στα Εξάρχεια – Κατοχή και Αντίσταση» που θα κορυφωθεί με μια εβδομάδα δράσης και εκδηλώσεων στα Εξάρχεια  από 23 έως 28 Νοεμβρίου 2019. 

Το πρόγραμμα  φιλοδοξεί να γνωρίσει στους συμμετέχοντες τον Κάρολο Κουν στην πρώιμη φάση της καλλιτεχνικής δημιουργίας του, στα χρόνια της Κατοχής και της Αντίστασης, με άξονα το μανιφέστο του θεάτρου τέχνης, τα πρώτα θεατρικά έργα που σκηνοθετεί ο Κάρολος Κουν σε συνεργασία με σημαντικούς θιάσους στα πρώτα χρόνια της επαγγελματικής σκηνοθετικής του πορείας, τα απομνημονεύματα συνεργατών του, όπως και συμβάντα και ιστορικά γεγονότα της περιόδου, μέσα από τους δρόμους  που έζησε, περπάτησε και δημιούργησε, την ταβέρνα που έτρωγε και άλλα πολλά. 

Το πρόγραμμα στοχεύει στο άνοιγμα στην κοινότητα, μέσα από σχολεία,  συλλογικότητες, καλλιτεχνικά  σχήματα,  φορείς και κατοίκους της γειτονιάς, καθώς και κάθε ενδιαφερόμενο. Οι δράσεις θα είναι συλλογικές και διαδραστικές και θα προκύψουν από εκπαιδευτικά προγράμματα, τα οποία θα απευθύνονται σε παιδιά, εφήβους, αλλά και ενήλικες. Η τέχνη του θεάτρου θα είναι το κεντρικό σημείο αναφοράς, αλλά θα πλαισιώνεται και από άλλες τέχνες, όπως η μουσική, ο χορός τα εικαστικά, που έτσι κι αλλιώς συμπεριλαμβάνονται στη θεατρική τέχνη και τις οποίες ο Κάρολος Κουν αντιμετώπιζε με την ίδια σοβαρότητα στις θεατρικές του παραστάσεις.

Στο πρόγραμμα συνεργάζονται το Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση και η Παιδαγωγική Ομάδα «Το Σκασιαρχείο». Οι μέρες αυτές συμπίπτουν με την Παγκόσμια Ημέρα για το Θέατρο στην Εκπαίδευση (27/11). Σε αυτό το πλαίσιο το πρόγραμμα  «Ο Κουν στα Εξάρχεια – Κατοχή και Αντίσταση» έχει ως στόχο  να αναβιώσει τις ιστορικές μνήμες και να τις συνδέσει με το παρόν μέσα από θεατρικές παρεμβάσεις και άλλα δρώμενα

Πληροφορίες

Μπάμπης Μπαλτάς
τηλέφωνο: 6948828602
e-mail: [email protected]

Κατερίνα Αλεξιάδη
τηλέφωνο: 6936717978
e-mail: [email protected]

Διαβάστε Επίσης:

Εκτοξεύεται η ζήτηση για το ετήσιο σεμινάριο του Παν.Αιγαίου στη Σχολική Ψυχολογία

 

Αυτό είναι το κορυφαίο μοριοδοτούμενο σεμινάριο στην Ειδική Αγωγή με ανοικτές αιτήσεις

 

Διαπολιτισμική Εκπαίδευση: Μοριοδότηση Προσλήψεων αναπληρωτών με ετήσιο εξ αποστάσεως σεμινάριο
 

googlenews4
Ακολουθήστε το alfavita.gr στο GOOGLE NEWS 
viber67
Ακολουθήστε το alfavita.gr στο VIBER

 

σχετικά άρθρα