Κύπρος: Νέο Σύστημα Διορισμών στην Εκπαίδευση - Εξετάσεις τον Νοέμβριο
Τι γνωρίζουμε έως τώρα - Η ανακοίνωση προς Αιτητές/Υποψηφίους για τους Πίνακες Διορισμών

Νέο Σύστημα Διορισμών στην Εκπαίδευση (ΝΣΔΕ) τίθεται σε εφαρμογή στην Κύπρο. Ο υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού, Κώστας Χαμπιαούρης, ανέφερε σχετικά:

«Η εισαγωγή ενός νέου, σύγχρονου και αξιοκρατικού συστήματος διορισμών στη δημόσια εκπαιδευτική υπηρεσία, αποτελεί κεντρικό άξονα των μεταρρυθμιστικών μας προσπαθειών, οι οποίες αποσκοπούν στην αναβάθμιση και βελτίωση του εκπαιδευτικού μας συστήματος».

Το Νέο Σύστημα Διορισμών στην Εκπαίδευση (ΝΣΔΕ), σύμφωνα με τον υπουργό, στοχεύει στην επιλογή των καταλληλότερων Εκπαιδευτικών για ένταξη στην Εκπαίδευση, στη βάση επιτυχίας σε Γραπτές Εξετάσεις και, ως εκ τούτου, εδράζεται σε ποιοτικά και αξιοκρατικά κριτήρια.

Για τον σκοπό αυτό δημιουργήθηκε ιστοσελίδα για να παρέχει σε κάθε ενδιαφερόμενο/η, με πλήρη διαφάνεια, όλες τις πληροφορίες σχετικά με τις διαδικασίες που διέπουν το ΝΣΔΕ. Δείτε ΕΔΩ την ιστοσελίδα

Εξετάσεις

Οι εξετάσεις του Νέου Συστήματος Διορισμών στην Εκπαίδευση (ΝΣΔΕ) για εγγραφή στον κατάλογο των Διορισμών Εκπαιδευτικών θα διεξαχθούν το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Νοεμβρίου 2019.

Σύμφωνα με τους περί Δημόσιας Εκπαιδευτικής Υπηρεσίας Νόμους,

Η Επιτροπή Εκπαιδευτικής Υπηρεσίας δέχεται αιτήσεις ή εκδηλώσεις ενδιαφέροντος, ανάλογα με την περίπτωση, για εγγραφή στους πίνακες διορισμών.

Μεταξύ Σεπτεμβρίου και Δεκεμβρίου, διεξάγεται γραπτή εξέταση για μοριοδότηση υποψηφίων που έχουν υποβάλει αίτηση ή εκδήλωση ενδιαφέροντος στο Γραφείο της Επιτροπής μέχρι τις 31 Αυγούστου.

Για τους πίνακες διορισμών Μαρτίου 2020, οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να υποβάλουν αίτηση ή εκδήλωση ενδιαφέροντος στο Γραφείο της Επιτροπής Εκπαιδευτικής Υπηρεσίας μέχρι την Παρασκευή, 30 Αυγούστου 2019.

Αιτήσεις

Αίτηση για εγγραφή σε Πίνακα Διορισμών (έντυπο ΕΕΥ01Β) υποβάλλεται από πρόσωπα που δεν είναι εγγεγραμμένα στον Πίνακα Διοριστέων της εν λόγω ειδικότητας.Εκδήλωση ενδιαφέροντος (έντυπο ΕΕΥ01Γ) για εγγραφή σε Πίνακα Διορισμών υποβάλλεται από πρόσωπα που είναι εγγεγραμμένα στον Πίνακα Διοριστέων της εν λόγω ειδικότητας.

Σημειώνεται ότι θα ακολουθήσει αναλυτική ανακοίνωση του ΥΠΠΑΝ σχετικά με τις αιτήσεις συμμετοχής στις γραπτές εξετάσεις, το πρόγραμμα εξετάσεων και τα θέματα πληρωμών, το πρώτο δεκαήμερο του Σεπτεμβρίου.

ΕΔΩ η ανακοίνωση προς Αιτητές/Υποψηφίους για τους Πίνακες Διορισμών

σχετικά άρθρα

Μεταθέσεις: Δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα τα δηλωμένα κενά
Μεταθέσεις: Δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα τα δηλωμένα κενά
Τοποθέτηση Αιρετού ΠΥΣΔΕ Σερρών Παπαχρήστου Βασιλείου στη συνεδρίαση  της 28ης Φεβρουαρίου 2020 - Επί του πίνακα Α και Γ Κενών και πλεονασμάτων...
Μεταθέσεις: Δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα τα δηλωμένα κενά