Μεταθέσεις–Αποσπάσεις–Μετατάξεις: Ενημέρωση Αιρετών ΚΥΣΕΕΠ
Αναλυτική ενημέρωση

Ακολουθεί ενημέρωση για θέματα Υπηρεσιακών Μεταβολών του ΕΕΠ και ΕΒΠ – Μεταθέσεις, Αποσπάσεις, Μετατάξεις – μετά τις χθεσινές συναντήσεις μας με την Υφυπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων κα Σοφία Ζαχαράκη και με το Αυτοτελές Τμήμα ΕΕΠ και ΕΒΠ.

 • Μεταθέσεις ΕΕΠ και ΕΒΠ Εχθές, Παρασκευή 26/7/2019, σύμφωνα με την σχετική Εγκύκλιο της Υπουργού Παιδείας κα Ν. Κεραμέως, θα πρέπει να έγινε από τις ΠΔΕ, η αποστολή των ψηφιοποιημένων δικαιολογητικών, που αφορούν στις αιτήσεις των ΕΕΠ-ΕΒΠ για ένταξη σε ειδική κατηγορία μετάθεσης ή αμφισβητούμενων προς το Αυτοτελές Τμήμα.
 • Από εδώ και πέρα έως τη Δευτέρα 29 Ιουλίου 2019, οι Δ/νσεις Εκπ/σης και οι ΠΔΕ θα έχουν τη δυνατότητα να διορθώνουν στοιχεία στο e-data.
 • Η οριστική παραλαβή όλων των αιτήσεων στο σύστημα θα πρέπει να έχει γίνει μέχρι τότε.
 • Το ΚΥΣΕΕΠ θα συνεδριάσει για τις Μεταθέσεις ΕΕΠ και ΕΒΠ την Πέμπτη 01 Αυγούστου 2019.
 • Ενστάσεις θα εξετασθούν από το αρμόδιο Υπηρεσιακό Συμβούλιο ΚΥΣΕΕΠ, μόνον εφόσον αυτές υποβληθούν εντός 5ημερολογιακών ημερών από τη δημοσίευση της απόφασης των Mεταθέσεων.
 • Αν δεν συμβεί αυτό οι Eνστάσεις δεν θα γίνονται δεκτές.

Αποσπάσεις ΕΕΠ ΕΒΠ

 • Ζητήσαμε να ενημερωθούμε από το Αυτοτελές Τμήμα ΕΕΠ και ΕΒΠ  ποιος είναι ο προγραμματισμός ενόψει των αποσπάσεων σχετικά με την έκδοση της Εγκυκλίου.
 • Η απάντηση ήταν πως θα προσπαθήσει το Τμήμα να κοινοποιήσει την Εγκύκλιο σύντομα, μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας των Μεταθέσεων, χωρίς μας δώσει συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα για τη διαδικασία των Αποσπάσεων.
 • Από την πλευρά μας θεωρούμε ότι θα πρέπει να υπάρξει δημοσίευση του Πίνακα Λειτουργικών κενών για τις Αποσπάσεις και  κοινοποίηση στους Αιρετούς του ΚΥΣΕΕΠ και στη ΠΟΣΕΕΠΕΑ, για λόγους διαφάνειας της διαδικασίας.
 • Επίσης τονίσαμε πως για λόγους ίσης μεταχείρισης των Εκπαιδευτικών, ΕΕΠ / ΕΒΠ, θα πρέπει να δοθεί και β΄ Φάση Αποσπάσεων για το ΕΕΠ / ΕΒΠ, όπως συμβαίνει στους εκπαιδευτικούς, μέσα από τη διαδικασία των αιτήσεων όπως προβλέπεται.

Μετατάξεις ΕΕΠ ΕΒΠ

 • Σύμφωνα με τη νομοθεσία Μετατάξεις εκπαιδευτικών και μελών Ε.Ε.Π. και Ε.Β.Π. διενεργούνται μετά τις Μεταθέσεις των εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και μελών Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού (Ε.Ε.Π.) και Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού (Ε.Β.Π.).
 • Παρ’ όλα αυτά μέχρι τώρα δεν υπάρχει κάποια διευκρινιστική Εγκύκλιος ή και Απόφαση για το συγκεκριμένο ζήτημα.
 • Οπως δεν υπάρχει απόφαση γενικώς για το θέμα των Μετατάξεων του ΕΕΠ και ΕΒΠ, για το τι ακριβώς ισχύει.
 • Τα παραπάνω τα θέσαμε στην Υφυπουργό Παιδείας κα Ζαχαράκη και αναμένουμε διευθέτησή τους.

Συνεδριάσεις ΚΥΣΕΕΠ

Ζητήσαμε να υπάρχει ενημέρωση των μελών του ΚΥΣΕΕΠ από το Υπουργείο σχετικά με  τα αιτήματα των μελών ΕΕΠ και ΕΒΠ που κατατίθενται, δεδομένου ότι όταν κάποια απορρίπτονται ή δεν συζητώνται χωρίς να τα γνωρίζουμε, αφού δεν φθάνουν προς συζήτηση στο Υπηρεσιακό Συμβούλιο.

Διαβάστε Επίσης:

Εκτοξεύεται η ζήτηση για το ετήσιο σεμινάριο του Παν.Αιγαίου στη Σχολική Ψυχολογία

googlenews4
Ακολουθήστε το alfavita.gr στο GOOGLE NEWS 
viber67
Ακολουθήστε το alfavita.gr στο VIBER

 

σχετικά άρθρα

Συνεχίζεται ο εμπαιγμός του υπ. Εργασίας απέναντι στους οδηγούς των σχολικών λεωφορείων
Συνεχίζεται ο εμπαιγμός του υπ. Εργασίας απέναντι στους οδηγούς των σχολικών λεωφορείων
Ανακοίνωση του Συλλόγου Εργαζομένων στην Ιδιωτική Εκπαίδευση ν. Αττικής «Ο Βύρων»
Συνεχίζεται ο εμπαιγμός του υπ. Εργασίας απέναντι στους οδηγούς των σχολικών λεωφορείων
Η. Μόσιαλος: Δεν αντέχουμε νέο lockdown - Θα πρέπει να μάθουμε να ζούμε με τον κορονοϊό
Η. Μόσιαλος: Δεν αντέχουμε νέο lockdown - Θα πρέπει να μάθουμε να ζούμε με τον κορονοϊό
«Τώρα δεν χρειάζεται πανικός αλλά σχέδιο για να μην έχουμε δεύτερο κύμα, προσεκτική ανάλυση των δεδομένων και διεπιστημονική προσέγγιση της...
Η. Μόσιαλος: Δεν αντέχουμε νέο lockdown - Θα πρέπει να μάθουμε να ζούμε με τον κορονοϊό