Δίχρονη προσχολική αγωγή: Θετική, αλλά επιφυλακτική η ΔΟΕ για την πορεία υλοποίησης του μέτρου
Ανοιχτό το ενδεχόμενο νομοθετικής ρύθμισης ώστε οι δήμοι που αντιμετωπίζουν προβλήματα υποδομών να ενταχθούν στην τρίτη φάση υλοποίησης το έτος 2020

Χρύσα Βαϊνανίδη

Η υποχρεωτική δίχρονη προσχολική αγωγή βρέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης που είχε το απόγευμα της Δευτέρας η νέα ηγεσία του υπουργείου Παιδείας με την ΔΟΕ, έπειτα από αίτημα της Ομοσπονδίας.

Επί τάπητος τέθηκε η πορεία υλοποίησης του μέτρου από τη νέα σχολική χρονιά σε 114 δήμους της χώρας, όπου σύμφωνα με πληροφορίες του alfavita.gr τα προβλήματα εντοπίζονται σε 40 περίπου δήμους και αφορούν κυρίως τη στέγαση και τις υποδομές.

Η υπουργός Παιδείας έχει ήδη ζητήσει από τους Περιφερειακούς Διευθυντές Εκπαίδευσης να συγκεντρώσουν από τους δήμους όλα τα απαραίτητα στοιχεία ώστε το αργότερο έως το τέλος της εβδομάδας να έχει διαμορφωθεί η πλήρης εικόνα για τις αδυναμίες, όπου αυτές εντοπίζονται.

Με δεδομένο ότι ορισμένοι δήμοι αρνούνται να εφαρμόσουν το μέτρο (συντασσόμενοι με τη γραμμή της ΚΕΔΕ που επανειλημμένως έχει ζητήσει την αναστολή του μέτρου), η Ομοσπονδία εμφανίστηκε επιφυλακτική και ζήτησε να της διατεθούν τα στοιχεία προκειμένου να διασταυρωθούν μέσω των τοπικών συλλόγων των εκπαιδευτικών.

Η νέα ηγεσία τάχθηκε, πάντως, υπέρ της εφαρμογής της υποχρεωτικής δίχρονης προσχολικής αγωγής, ενώ δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο να υπάρξει νομοθετική ρύθμιση ώστε οι δήμοι που αντιμετωπίζουν θέματα υποδομών να ενταχθούν στην τρίτη φάση υλοποίησης του μέτρου από το σχολικό έτος 2020-2021, παρά το γεγονός ότι ήταν γνωστό από πέρυσι σε ποιους δήμους θα επεκταθεί η υποχρεωτική δίχρονη προσχολική αγωγή και είχε δοθεί η ανάλογη χρηματοδότηση.

Σε αυτή την περίπτωση, ζητούμενο παραμένει πού θα φοιτήσουν τα νήπια και τα προνήπια τα οποία θα μείνουν εκτός νηπιαγωγείων, καθώς οι γονείς είχαν κάνει ήδη τον προγραμματισμό τους και η προθεσμία υποβολής αιτήσεων για τους παιδικούς σταθμούς έχει λήξει.

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Αποκάλυψη alfavita.gr: Τροχαίο σοκ με ΚΤΕΛ γεμάτο φοιτητές - «Αποκοιμήθηκε ο οδηγός»

Μόνιμοι διορισμοί εκπαιδευτικών 2026: Τις επόμενες εβδομάδες η ανακοίνωση - Πώς διαμορφώνεται ο αριθμός

Αλλαγές κορυφής στην εκπαίδευση της Αττικής: Χηρεύουν 3 θέσεις "κλειδιά"

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ΕΦΚΑ
«Λουκέτο» στον ΕΦΚΑ μετά τους πυροβολισμούς – Στο επίκεντρο η ασφάλεια εργαζομένων και πολιτών
24ωρη κινητοποίηση προκηρύσσουν οι εργαζόμενοι μετά την ένοπλη επίθεση – Ζητούν άμεσα μέτρα προστασίας και ενίσχυση των υπηρεσιών
«Λουκέτο» στον ΕΦΚΑ μετά τους πυροβολισμούς – Στο επίκεντρο η ασφάλεια εργαζομένων και πολιτών
alkool.jpg
Από την εκδρομή… στο νοσοκομείο: Μαθητές σε κατάσταση μέθης μετά από πτήση – Συλλήψεις στο Ηράκλειο
18χρονος φέρεται να προμήθευσε αλκοόλ εν αγνοία των συνοδών – Στο Αυτόφωρο μαθητής και καθηγητής
Από την εκδρομή… στο νοσοκομείο: Μαθητές σε κατάσταση μέθης μετά από πτήση – Συλλήψεις στο Ηράκλειο
pisina pnigike
Κρήτη: Σε κρίσιμη κατάσταση 5χρονο παιδί μετά από πτώση σε πισίνα ξενοδοχείου
Το παιδί υπέστη σοβαρές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις – Διασωληνώθηκε και χειρουργείται στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο
Κρήτη: Σε κρίσιμη κατάσταση 5χρονο παιδί μετά από πτώση σε πισίνα ξενοδοχείου
patron.gif
Καθαρισμός της παραλίας Πλαζ από το Πανεπιστήμιο Πατρών - Δράση εθελοντισμού και περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης του Πανεπιστημίου Πατρών
«Η δύναμη της συμμετοχής: Το Πανεπιστήμιο Πατρών στην πρώτη γραμμή για μια καθαρή Πλαζ»
Καθαρισμός της παραλίας Πλαζ από το Πανεπιστήμιο Πατρών - Δράση εθελοντισμού και περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης του Πανεπιστημίου Πατρών