Δίχρονη προσχολική αγωγή: Θετική, αλλά επιφυλακτική η ΔΟΕ για την πορεία υλοποίησης του μέτρου
Ανοιχτό το ενδεχόμενο νομοθετικής ρύθμισης ώστε οι δήμοι που αντιμετωπίζουν προβλήματα υποδομών να ενταχθούν στην τρίτη φάση υλοποίησης το έτος 2020

Χρύσα Βαϊνανίδη

Η υποχρεωτική δίχρονη προσχολική αγωγή βρέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης που είχε το απόγευμα της Δευτέρας η νέα ηγεσία του υπουργείου Παιδείας με την ΔΟΕ, έπειτα από αίτημα της Ομοσπονδίας.

Επί τάπητος τέθηκε η πορεία υλοποίησης του μέτρου από τη νέα σχολική χρονιά σε 114 δήμους της χώρας, όπου σύμφωνα με πληροφορίες του alfavita.gr τα προβλήματα εντοπίζονται σε 40 περίπου δήμους και αφορούν κυρίως τη στέγαση και τις υποδομές.

Η υπουργός Παιδείας έχει ήδη ζητήσει από τους Περιφερειακούς Διευθυντές Εκπαίδευσης να συγκεντρώσουν από τους δήμους όλα τα απαραίτητα στοιχεία ώστε το αργότερο έως το τέλος της εβδομάδας να έχει διαμορφωθεί η πλήρης εικόνα για τις αδυναμίες, όπου αυτές εντοπίζονται.

Με δεδομένο ότι ορισμένοι δήμοι αρνούνται να εφαρμόσουν το μέτρο (συντασσόμενοι με τη γραμμή της ΚΕΔΕ που επανειλημμένως έχει ζητήσει την αναστολή του μέτρου), η Ομοσπονδία εμφανίστηκε επιφυλακτική και ζήτησε να της διατεθούν τα στοιχεία προκειμένου να διασταυρωθούν μέσω των τοπικών συλλόγων των εκπαιδευτικών.

Η νέα ηγεσία τάχθηκε, πάντως, υπέρ της εφαρμογής της υποχρεωτικής δίχρονης προσχολικής αγωγής, ενώ δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο να υπάρξει νομοθετική ρύθμιση ώστε οι δήμοι που αντιμετωπίζουν θέματα υποδομών να ενταχθούν στην τρίτη φάση υλοποίησης του μέτρου από το σχολικό έτος 2020-2021, παρά το γεγονός ότι ήταν γνωστό από πέρυσι σε ποιους δήμους θα επεκταθεί η υποχρεωτική δίχρονη προσχολική αγωγή και είχε δοθεί η ανάλογη χρηματοδότηση.

Σε αυτή την περίπτωση, ζητούμενο παραμένει πού θα φοιτήσουν τα νήπια και τα προνήπια τα οποία θα μείνουν εκτός νηπιαγωγείων, καθώς οι γονείς είχαν κάνει ήδη τον προγραμματισμό τους και η προθεσμία υποβολής αιτήσεων για τους παιδικούς σταθμούς έχει λήξει.

σχετικά άρθρα

Βίντεο: Το καταπράσινο νησί του Σαρωνικού με τον «άγνωστο» αρχαιολογικό χώρο που «αγκιστρώνει» τους ταξιδιώτες
Βίντεο: Το καταπράσινο νησί του Σαρωνικού με τον «άγνωστο» αρχαιολογικό χώρο που «αγκιστρώνει» τους ταξιδιώτες
Βίντεο με πανέμορφες εικόνες
Βίντεο: Το καταπράσινο νησί του Σαρωνικού με τον «άγνωστο» αρχαιολογικό χώρο που «αγκιστρώνει» τους ταξιδιώτες