Thumbnail
Πανελλήνια Ένωση Εκπαιδευτικών για την Περιβαλλοντική Εκπαίδευση

«Αίτημα Συνάντησης με Π.Ε.ΕΚ.Π.Ε. (Πανελλήνια Ένωση Εκπαιδευτικών για την Περιβαλλοντική Εκπαίδευση)»

Κυρία Υπουργέ,
Κυρία Υφυπουργέ,

Δεχτείτε τις ειλικρινείς ευχές μας για επιτυχία στα καθήκοντα τα οποία πρόσφατα αναλάβατε  προς όφελος της δημόσιας εκπαίδευσης.

Η Π.Ε.ΕΚ.Π.Ε. (Πανελλήνια Ένωση Εκπαιδευτικών για την Περιβαλλοντική Εκπαίδευση), είναι μια επιστημονική ένωση εκπαιδευτικών όλων των βαθμίδων, που στόχο έχει την με κάθε τρόπο ενίσχυση και προώθηση προγραμμάτων Εκπαίδευσης για το Περιβάλλον και την Αειφορία, την επικοινωνία και υποστήριξη των εκπαιδευτικών που ασχολούνται με περιβαλλοντικά προγράμματα και δράσεις για την Αειφορία στα σχολεία, τη λειτουργία Κέντρων Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης (Κ.Π.Ε./Κ.Ε.Α.) και των Υπευθύνων στις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης ως υποστηρικτικών θεσμών, την εκπαίδευση ενηλίκων στα πλαίσια της δια βίου μάθησης, τον επιστημονικό προβληματισμό, τη μελέτη και προώθηση της έρευνας γύρω από τα περιβαλλοντικά ζητήματα, την εκλαΐκευση και διοχέτευση ενημέρωσης σε θέματα περιβάλλοντος και οικολογίας, τη δημιουργία περιβαλλοντικής συνείδησης για την προστασία και αειφορική διαχείριση του περιβάλλοντος, τη συστηματική συμβολή στην αλλαγή στάσεων και συμπεριφορών, τη συνεργασία και ανταλλαγή πληροφοριών και εμπειριών με άλλους εθνικούς ή διεθνείς οργανισμούς και οργανώσεις που ασχολούνται με τα αντικείμενα αυτά μέσα από την διοργάνωση εκδηλώσεων, σεμιναρίων, ημερίδων και τακτικών Συνεδρίων.

Στο πλαίσιο της ευθύνης και ενασχόλησής σας με τα προαναφερόμενα αντικείμενα σε επίπεδο Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης, θα επιθυμούσαμε άμεσα την πραγματοποίηση συνάντησης εργασίας με μέλη του προεδρείου μας, που στόχο θα έχει τη γνωριμία, την έγκυρη ενημέρωση, την ανταλλαγή απόψεων και προβληματισμών σχετικά με την Εκπαίδευση για το Περιβάλλον και την Αειφορία, το μέλλον και την προοπτική του 28χρονου και πλέον αυτού επιτυχημένου θεσμού της χώρας μας. Ενός θεσμού που αποτέλεσε οδηγό και στήριγμα για την εφαρμογή των μεταρρυθμιστικών προσπαθειών στη νέα σχολική πραγματικότητα.

Ειδικότερα τα προτεινόμενα θέματα συζήτησης θα αφορούν:

1. Το νομικό πλαίσιο εφαρμογής και υποστήριξης του θεσμού (Ν. 4547/18)
2. Την προσφορά, το ρόλο και την προοπτική των υποστηρικτικών δομών και των αντίστοιχων στελεχών τους στην εκπαιδευτική, οργανωτικο-διοικητική και κοινωνική πραγματικότητα
3. Διευκρινίσεις σχετικά με την εν γένει λειτουργία και προοπτική των Κέντρων Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης (ΚΠΕ/ΚΕΑ) όπως αυτή προκύπτει με βάση τον πρόσφατο Νόμο Ν. 4547/18 .
4. Την αναγνώριση της Ένωσής μας ως συμβούλου του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων σε θέματα Εκπαίδευσης για το Περιβάλλον και την Αειφορία.

Κυρία Υπουργέ,
Κυρία Υφυπουργέ,

Πιστεύοντας πως δεν περισσεύει κανείς στη μάχη για την εκπαίδευση στην προστασία του Περιβάλλοντος και την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής μας, προσβλέπουμε στη θετική ανταπόκριση στο αίτημά μας και αναμένουμε να ορίσετε συνάντηση εργασίας εντός του Ιουλίου 2019 εγκαινιάζοντας μια διαδικασία διαρκούς, ανοιχτού και ξεκάθαρου διαλόγου, με στόχο να δοθούν λύσεις στα μεγάλα ζητήματα της Εκπαίδευσης προς όφελος του θεσμού που υπηρετούμε με αγάπη και μεράκι μέσα στις δύσκολες σημερινές συνθήκες πολύπλευρης κρίσης.

Με εκτίμηση
Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Η Γ. Γραμματέας                                 Ο Πρόεδρος

Παπαϊωάννου Ιωάννα                    Βλάχος Ιωάννης

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Πανελλαδικές 2024: Τι σημαίνει η ήπια αύξηση του αριθμού εισακτέων που ανακοίνωσε ο Κυριάκος Πιερρακάκης

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 22 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 22/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα