Thumbnail
Ταυτόχρονα, η ΠΕΑΔ κρούει τον κώδωνα του κινδύνου  να παραπεμφθούν στις καλένδες οι μόνιμοι διορισμοί στην γενική αγωγή

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες, η ΠΕΑΔ βρέθηκε σήμερα στο Υπουργείο προκειμένου να αντλήσει πληροφορίες για όλα τα μείζονα ζητήματα που μας αφορούν.

Από την επίσκεψη αυτή προέκυψε η εξής πληροφόρηση:

Η Υπουργός βρίσκεται στη φάση της ενημέρωσης και η ΠΕΑΔ υπέβαλε επισήμως αίτημα συνάντησης με τη νέα πολιτική ηγεσία το συντομότερο δυνατόν.

Η Υπουργός θα έχει άμεσα συνάντηση με την ηγεσία του ΑΣΕΠ (κατά πάσα πιθανότητα μόνο για την ειδική*).

Οι πίνακες που είναι αυτή τη στιγμή κυρωμένοι και ισχύουν ως οιονεί κλειστοί είναι οι πίνακες του 2018-2019. Η υπουργός κατά πάσα πιθανότητα με διαπιστωτική της πράξη που προβλέπει ο ν.4589/2019 μετά τις 23/8 (παράταση ισχύος τους από 15/7), θα εκκινήσει τη διαδικασία προσλήψεων αναπληρωτών για το σχολ. έτος 2019-2020, ανοίγοντας τον opsyd μόνο για δήλωση περιοχών. Όποιος/-α δεν είχε προλάβει π.χ. να κάνει αίτηση πέρυσι ενόψει του σχολ. έτους 2018-2019 και ως εκ τούτου δεν εργάστηκε ως αναπληρωτής τη χρονιά αυτή, δεν θα μπορεί να κάνει αίτηση ενδιαφέροντος όπως λέγεται ούτε για τη νέα σχολ. χρονιά.

*Αναφορικά με τους διορισμούς στην ειδική εκτιμάται ότι οι αριθμοί γαι τη β/θμια θα είναι σαφώς μικρότεροι των παλιότερων εκτιμήσεων.

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες, εκτίμησή μας είναι -μετά και τα όσα δήλωσε σήμερα η Υπουργός ενώπιον του Πρωθυπουργού- ότι οι μόνιμοι διορισμοί στην γενική αγωγή όχι μόνο θα παραπεμφθούν στις καλένδες, αλλά ελλοχεύει ο κίνδυνος πίσω από τη λεγόμενη «αυτονόμηση» των σχολείων να μεταφερθεί ολόκληρη η δομή λειτουργίας της α/θμιας & β/θμιας εκπ/σης στους Δήμους (!!!) με ό,τι μπορεί αν σημάνει αυτό για την πλήρη διάλυση των εργασιακών σχέσεων των εκπαιδευτικών, μονίμων και αναπληρωτών με τη δημόσια εκπαίδευση.

Το εκπαιδευτικό κίνημα έδωσε για πολλά χρόνια τη μάχη για αξιοκρατικούς πίνακες κατάταξης των εκπαιδευτικών (ωρομισθίων και αναπληρωτών) οι οποίοι παρά τις όποιες στρεβλώσεις τους αποτελούσαν έως τώρα σημείο αναφοράς ιεραρχικής κατάταξης με πρώτη και σημαντικότερη παράμετρο την προϋπηρεσία κ.ο.κ.

Εκτιμούμε ότι όλα όσα γνωρίζαμε θα κινδυνεύσουν να ανατραπούν προς βλάβη τόσο της ίδιας της εκπαίδευσης ως δημόσιου αγαθού, όσο και ημών των ταλαιπωρημένων «εργαλείων» του συστήματος της αέναης αναπλήρωσης.

Ως εκ τούτου,

καλούμε τον κάθε συνάδελφο/-ισσα να βρίσκεται σε εγρήγορση.

Καλούμε τα τριτοβάθμια σωματεία να αφήσουν -αν μπορούν- στην άκρη τις όποιες άλλες λογικές και να συντονιστούμε με σοβαρότητα, ψυχραιμία και αποφασιστικότητα.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Black Friday σε μοριοδοτούμενα σεμινάρια και Πιστοποιήσεις Ξένων Γλωσσών για έξτρα 20 μόρια

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 24/11

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ξυλοδαρμος
Βίντεο σοκ από Νέο Ηράκλειο: Μαθητές και εξωσχολικοί σε βίαιη συμπλοκή
Σοκαριστικές εικόνες καταγράφουν μαθητές και εξωσχολικούς σε βίαιη συμπλοκή, αναδεικνύοντας την ανάγκη για μέτρα πρόληψης και ασφάλειας γύρω από τα...
Βίντεο σοκ από Νέο Ηράκλειο: Μαθητές και εξωσχολικοί σε βίαιη συμπλοκή
υδροστροβιλος
Κακοκαιρία «Adel»: Υδροστρόβιλος εντυπωσιάζει στο Μαθράκι της Κέρκυρας
Το φαινόμενο καταγράφηκε από κατοίκους χωρίς να προκαλέσει ζημιές, ενώ η κακοκαιρία συνεχίζει να επηρεάζει το Ιόνιο και τη Βόρεια Ελλάδα
Κακοκαιρία «Adel»: Υδροστρόβιλος εντυπωσιάζει στο Μαθράκι της Κέρκυρας
φλογα
ΚΕΔΑΣΥ Αιτωλοακαρνανίας: Συμμετοχή στη Λαμπαδηδρομία των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων ‘’MILANO CORTINA 2026’’
Η Ολυμπιακή Φλόγα θα ανάψει στην Αρχαία Ολυμπία στις 26 Νοεμβρίου 2025 και θα ταξιδέψει επί 9 ημέρε
ΚΕΔΑΣΥ Αιτωλοακαρνανίας: Συμμετοχή στη Λαμπαδηδρομία των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων ‘’MILANO CORTINA 2026’’
aithoysa2.jpg
Υποστελέχωση απειλεί τη λειτουργία των ολοήμερων σχολείων στα Άνω Λιόσια
Αναστολή του ολοήμερου προγράμματος λόγω έλλειψης εκπαιδευτικού προσωπικού και προβλήματα πρόσληψης
Υποστελέχωση απειλεί τη λειτουργία των ολοήμερων σχολείων στα Άνω Λιόσια