Thumbnail
Η ανακοίνωση της Πανελλήνιας Ένωσης Αναπληρωτών Δευτεροβάθμιας για τις δηλώσεις του υποψηφίου της ΝΔ - «Οι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί δεν είναι νούμερα», σημειώνει η Ένωση

Τις δηλώσεις του υποψήφιου βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Γιώργου Βλάχου, σχετικά με τις χθεσινές του δηλώσεις στην ΕΡΤ για τις προσλήψεις αναπληρωτών (ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΔΩ) καταγγέλλει η Πανελλήνια Ένωση Αναπληρωτών Δευτεροβάθμιας.

Όπως τονίζεται στη σχετική ανακοίνωση, η ΠΕΑΔ «καταγγέλλει τις απαράδεκτες δηλώσεις του εκπροσώπου της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιώργου Βλάχου», καθώς τέτοιες δηλώσεις «όχι μόνο προσβάλλουν τη δημόσια εκπαίδευση ως κοινωνικό αγαθό, αλλά και τους συμβασιούχους λειτουργούς της, τους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς, στην ειδική και στη γενική αγωγή».

Η ΠΕΑΔ καλεί επίσης τη Νέα Δημοκρατία «να προβεί στις δέουσες ενέργειες προς τον κ. Βλάχο και να δηλώσει με σαφήνεια ότι θα σεβαστεί τόσο τους διορισμούς στην Ειδική Αγωγή όσο και εκείνους που έχουν προγραμματιστεί για τη Γενική Αγωγή για τα σχολικά έτη 2020 και 2021»

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΠΕΑΔ:

«Η Π.Ε.Α.Δ., εκπροσωπώντας θεσμικά τους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς που στελεχώνουν χρόνια τώρα τα δημόσια σχολεία δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης της χώρας, καταγγέλλει τις απαράδεκτες δηλώσεις του εκπροσώπου της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιώργου Βλάχου στην εκπομπή «η επόμενη μέρα» της ΕΡΤ1 την Παρασκευή 21/6, στην οποία ανακοίνωσε ότι ο προγραμματισμός τόσο των μόνιμων διορισμών στην Ειδική Αγωγή, όσο και εκείνοι στη Γενική Αγωγή, για τους οποίους είτε έχει δρομολογηθεί ήδη η διαδικασία από το ΑΣΕΠ, είτε πρόκειται να εκκινήσει μετά τη χορήγηση της απαιτούμενης άδειας από το ΣτΕ, είναι στον αέρα!

Παραθέτουμε το σχετικό απόσπασμα απομαγνητοφωνημένο:

«Από την στιγμή που οι αριθμοί αυτοί δεν έχουν προέλθει από κάποια μελέτη για να δούμε τις ανάγκες. Προφανώς είναι στον αέρα. Είναι στην προεκλογική λογική. Η κυβέρνηση τι λέει; Ρίχνει αριθμούς στον αέρα, ότι θα πάρω για την Ειδική Αγωγή 4.500, δεν το μελέτησε κανείς. Δεν μας είπε να συμμετέχουμε, να βγάλουμε από κοινού τον αριθμό, σαν προεκλογικές δυνάμεις εννοώ, βγήκε και το εξήγγειλε προεκλογικά.

Γνωρίζοντας ότι δεν θα είναι η αυριανή κυβέρνηση εάν δεν γίνει η πρόσληψη 4.500 διατηρεί για τον εαυτό της το δικαίωμα να πει είδατε, αν ήμασταν εμείς  κυβέρνηση θα παίρναμε. Από πού θα πληρωθούν;»

Τέτοιες απόψεις όχι μόνο προσβάλλουν τη δημόσια εκπαίδευση ως κοινωνικό αγαθό, αλλά και τους συμβασιούχους λειτουργούς της, τους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς, στην ειδική και στη γενική αγωγή, οι οποίοι για πάνω από δέκα χρόνια προσφέρουν κάτω από το απαξιωτικό καθεστώς του «μόνιμου» συμβασιούχου τις υπηρεσίες τους σε κάθε εσχατιά της χώρας!

Επιπλέον, τέτοιες απόψεις προσβάλλουν την αυτονόητη αρχή για κάθε ευνομούμενο κράτος της συνέχειας του κράτους!

Καλούμε την ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας να προβεί στις δέουσες ενέργειες προς τον κ. Βλάχο και να δηλώσει με σαφήνεια ότι θα σεβαστεί τόσο τους διορισμούς στην Ειδική Αγωγή όσο και εκείνους που έχουν προγραμματιστεί για τη Γενική Αγωγή για τα σχολικά έτη 2020 και 2021, δεδομένου ότι οι διορισμοί αυτοί είναι το ελάχιστο που πρέπει η Πολιτεία να υλοποιήσει σε ένα εκπαιδευτικό σύστημα από το όποιο έχουν αποχωρήσει την τελευταία δεκαετία περισσότεροι από 40.000 εκπαιδευτικοί!

Οι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί δεν είναι νούμερα. Είναι εκείνοι και εκείνες που με πατριωτισμό, επιστημονική πληρότητα και αυταπάρνηση υπηρετούν το Δημόσιο Αγαθό της Εκπαίδευσης!

Καλούμε έγκαιρα τις πολιτικές ηγεσίες να αρθούν στο ύψος των περιστάσεων και να προχωρήσει απρόσκοπτα η κατάρτιση νέων πινάκων σύμφωνα με ό,τι προβλέπει ο πρόσφατος νόμος 4589/2019 δεδομένου ότι δεν επιτρέπεται σε κανέναν να οδηγήσει σε περιπέτειες την έναρξη της επόμενης σχολ. χρονιάς.

Η ομαλή λειτουργία ενός Δημόσιου Αγαθού σ’ένα ευνομούμενο κράτος είναι αυτονόητο δικαίωμα για όλους του πολίτες και υποχρέωση της Πολιτείας.»

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

«Κλείσε το WiFi τώρα»: Γιατί οι ειδικοί απαγορεύουν να το έχεις ανοιχτό εκτός σπιτιού

Έκτακτο επίδομα 200 ευρώ για το Πάσχα – Μέχρι πότε οι αιτήσεις

VOUCHER ΔΥΠΑ 750 ΕΥΡΩ: Μάθε αν εγκρίθηκες και ξεκίνα πρώτος

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

κακοποιημένη γυναίκα
Υπόθεση βιασμού 17χρονης στα Χανιά: Ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους οι έξι κατηγορούμενοι
Μετά τις απολογίες τους ενώπιον των αρχών, οι νεαροί αφέθηκαν ελεύθεροι με εγγύηση και υποχρεωτικούς περιορισμούς, ενώ η έρευνα για την υπόθεση...
Υπόθεση βιασμού 17χρονης στα Χανιά: Ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους οι έξι κατηγορούμενοι
κλεομενης
Συγκλονίζει φωτογραφία: Ο 20χρονος Κλεομένης κρατούσε πανό για τον Άλκη
Μια φωτογραφία από μαθητική διαμαρτυρία το 2022 επανέρχεται στο φως μετά τη δολοφονία του νεαρού στη Θεσσαλονίκη, συμβολίζοντας τον φαύλο κύκλο της...
Συγκλονίζει φωτογραφία: Ο 20χρονος Κλεομένης κρατούσε πανό για τον Άλκη
streidia
Από φαγητό των φτωχών σε γκουρμέ σύμβολα: Η απρόσμενη πορεία διάσημων εδεσμάτων
Αστακός, χαβιάρι, στρείδια και σούσι πέρασαν από τα πιάτα των απλών ανθρώπων στα μενού της υψηλής γαστρονομίας
Από φαγητό των φτωχών σε γκουρμέ σύμβολα: Η απρόσμενη πορεία διάσημων εδεσμάτων
Lockdown: Επιστρέφει η Ελεγχόμενη Στάθμευση στην Αθήνα
Δωρεάν στάθμευση για συγκεκριμένες κατηγορίες οχημάτων : Νέες Ρυθμίσεις από το Υπουργείο Υποδομών
Νομοσχέδιο του Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών προβλέπει επέκταση του μέτρου έως το 2026 – Αναμένεται η τελική απόφαση της Βουλή των Ελλήνων
Δωρεάν στάθμευση για συγκεκριμένες κατηγορίες οχημάτων : Νέες Ρυθμίσεις από το Υπουργείο Υποδομών