«Αθλούμαι - Συμμετέχω – Εκφράζομαι» στο Εθνικό Καυτανζόγλειο Στάδιο
Την Τετάρτη 26 Ιουνίου 2019 και ώρα 12:00

Την Τετάρτη 26 Ιουνίου 2019 και ώρα 12:00, θα πραγματοποιηθεί στην Αίθουσα Τύπου του Καυτανζογλείου Σταδίου εκδήλωση για τη λήξη του Προγράμματος Αθλητικών και Πολιτιστικών δράσεων «Αθλούμαι-Συμμετέχω-Εκφράζομαι» της Περιφερειακής Διεύθυνσης Π/θμιας και Δ/θμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας. Το φετινό πρόγραμμα διήρκησε από την 1-11-2018 έως τις 30-5-2019 και διεξήχθη στον κατεξοχήν παραδειγματικό χώρο αθλητισμού που είναι το Εθνικό Καυτανζόγλειο Στάδιο. 

Σκοπός του αθλητικού μέρους του προγράμματος ήταν, καθ’ όλη τη διάρκεια του σχολικού έτους, να πραγματοποιούνται αθλητικές δράσεις, εναλλακτικοί τρόποι άσκησης, παιδαγωγικά παιχνίδια, γνωριμία με αθλήματα τα οποία δεν είναι ιδιαίτερα γνωστά στη μαθητική κοινότητα, αναδεικνύοντας και ενισχύοντας με αυτόν τον τρόπο τη δημιουργική έκφραση, τη δυνατότητα ανάπτυξης ατομικών και ομαδικών δεξιοτήτων, καθώς και τη θεμελίωση μιας αθλητικής κουλτούρας που ενισχύει τις βασικές αξίες της ζωής στη συνείδηση της νεολαίας. 

Στόχος των καλλιτεχνικών - πολιτιστικών δράσεων του προγράμματος ήταν η βιωματική συμμετοχή των μαθητών και των μαθητριών και η ανάπτυξη θετικής αλληλεπίδρασης μεταξύ τους με την καθοδήγηση ηθοποιών – θεατρολόγων, εικαστικών και μουσικών προκειμένου οι μαθητές-τριες να συνδέσουν τον Αθλητισμό και τις πολλές όψεις του με την Τέχνη και τον Πολιτισμό, κατανοώντας ότι αποτελούν τις δύο όψεις του ίδιου νομίσματος.

Η παρουσία σας στην εκδήλωση θα μας τιμήσει ιδιαίτερα.

Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Market Pass 2026: Πώς θα πάρετε το επίδομα για σούπερ μάρκετ

VOUCHER ΔΥΠΑ 750 ΕΥΡΩ: Μάθε αν εγκρίθηκες και ξεκίνα πρώτος

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Συνάντηση με τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Παιδείας κ. Γιάννη Παπαδομαρκάκη είχε χθες ο Δήμαρχος Κερατσινίου - Δραπετσώνας Χρήστος Βρεττάκος, συνοδευόμενος από την Αντιδήμαρχο Παιδείας και Πολιτισμού Στέλλα Μιχάλογλου.
Συνάντηση Βρεττάκου - Παπαδομαρκάκη: Στο επίκεντρο τα σχολεία στο Κερατσίνι
Συνάντηση με τον Γενικό Γραμματέα του υπουργείου Παιδείας είχε ο Δήμαρχος Κερατσινίου - Δραπετσώνας Χρήστος Βρεττάκος
Συνάντηση Βρεττάκου - Παπαδομαρκάκη: Στο επίκεντρο τα σχολεία στο Κερατσίνι
μαθητές στο σχολείο
Όρια, ελευθερία και διάλογος: Ποιο στυλ ανατροφής βοηθά πραγματικά τα παιδιά;
Η συνεργασία ανάμεσα σε γονείς και εκπαιδευτικούς αποτελεί βασική προϋπόθεση για τη δημιουργία ενός συνεκτικού παιδαγωγικού πλαισίου
Όρια, ελευθερία και διάλογος: Ποιο στυλ ανατροφής βοηθά πραγματικά τα παιδιά;