pistopoihsh agglikwn LTE golearn AEP
Σε σοβαρότατες καταγγελίες για τον Οργανισμό προχώρησαν οι εκπρόσωποι της ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ στο ΔΣ του ΕΟΠΠΕΠ, Μιχάλης Κουρουτός και Οδυσσέας Ντριβαλάς, ο Πρόεδρος του ΕΚΑ Γιώργος Μυλωνάς αλλά και εργαζόμενος του Οργανισμού

Η κατάσταση στον ΕΟΠΠΕΠ έχει πλέον ξεφύγει από κάθε όριο. Με βασική ευθύνη της Διευθύνουσας Συμβούλου, αλλά και του απαθούς (και εξ αποστάσεως…) Προέδρου του, ο Οργανισμός έχει μεταβληθεί σε κέντρο ρουσφετιών και προεκλογικών διευθετήσεων. 10 τουλάχιστον νέοι άνθρωποι παραμονές των εκλογών «τοποθετήθηκαν» με αδιαφανείς διαδικασίεςστον ΕΟΠΠΕΠ και εργάζονταν (δεν ξέρουμε, αν εξακολουθούν να εργάζονται) χωρίς νόμιμη σύμβαση!   Οι υπηρεσίες του Υπουργείου Εργασίας στάθηκαν στο ύψος τους και σε έλεγχο που διενήργησαν την περασμένη εβδομάδα «συνέλαβαν» 2 από αυτούς, με αποτέλεσμα να επιβληθεί στον ΕΟΠΠΕΠ συνολικό πρόστιμο 21.000 ευρώ (10.500 ευρώ για κάθε αδήλωτο εργαζόμενο – ΣΥΝΗΜΜΕΝΑ 1 & 2) Είναι πραγματικά αδιανόητο δημόσιος οργανισμός να ολισθαίνει σε πρακτικές που χρησιμοποιούν οι πλέον στυγνοί και αδίστακτοι εργοδότες του ιδιωτικού τομέα.

Και σαν να μην έφτανε αυτό, πληροφορηθήκαμε εμβρόντητοι από έγγραφη καταγγελία (ΣΥΝΗΜΜΕΝΟ) μετακλητού υπαλλήλου του ΕΟΠΠΕΠ (ο οποίος μάλιστα υπήρξε σύμβουλος του πρώην Υφυπουργού Παιδείας κ. Μπαξεβανάκη) ότι η Διευθύνουσα Σύμβουλος τον κλείδωσε στο γραφείο της απειλώντας τον! Μάλιστα ο υπάλληλος πανικόβλητος άρχισε να χτυπάει το τζάμι καλώντας σε βοήθεια και τελικά οι συνάδελφοί του τον απεγκλώβισαν!

Όλα αυτά μάλιστα συμβαίνουν, ενώ το ΔΣ του ΕΟΠΠΕΠ λειτουργεί παράνομα (σύμφωνα με γνωμοδότηση του νομικού συμβούλου του Οργανισμού κ. Λωρίτη – ΣΥΝΗΜΜΕΝΟ) και λαμβάνει κρίσιμες αποφάσεις χωρίς τους εκπροσώπους των κοινωνικών εταίρων, με 3 μόλις μέλη και χωρίς απαρτία. Πρόκειται για τον απόλυτο ευτελισμό της λειτουργίας του Οργανισμού και την κατάργηση κάθε έννοιας διαφάνειας και κοινωνικής λογοδοσίας που προέβλεπε ο ιδρυτικός του νόμος. Δεν προξενεί καμιά εντύπωση που τις τελευταίες ημέρες η Διευθύνουσα Σύμβουλος του ΕΟΠΠΕΠ, γνωρίζοντας ότι θα έλθει αντιμέτωπη με όσα έχει πράξει την τελευταία διετία στον Οργανισμό, έχει εξαπολύσει μια φαιδρή εκστρατεία παραπληροφόρησης στα ΜΜΕ, μήπως σώσει «οτιδήποτε αν σώζεται».

Όλα όσα βλέπουν το φως της δημοσιότητας για τον ΕΟΠΠΕΠ, έναν από τους πιο κρίσιμους Οργανισμούς της πολιτείας, σοκάρουν εύλογα κάθε πολίτη. Ένας Οργανισμός που τρεκλίζει χωρίς να μπορεί να πραγματοποιήσει στοιχειώδεις λειτουργίες, με μια αυταρχική διοίκηση, χωρίς ουσιαστικά ΔΣ, με υπαλλήλους που τον εγκαταλείπουν έχοντας βιώσει μια διετία τραγικών εργασιακών συνθηκών, με όργιο ρουσφετιών, παράνομων απευθείας αναθέσεων σε «κολλητούς» της Διευθύνουσας Συμβούλου και μαύρης εργασίας και με τουλάχιστον 5 καταδίκες από τον ΣΕΠΕ για βαρύτατες παραβιάσεις εργασιακών δικαιωμάτων. Η εικόνα αυτή προσβάλλει την κυβέρνηση και το Υπουργείο Παιδείας που θα πρέπει άμεσα να προβούν σε ενέργειες κάθαρσης και αποκατάστασης της ομαλής και δημοκρατικής λειτουργίας του ΕΟΠΠΕΠ.

Τι αναφέρει η επιστολή εργαζομένου στον Οργανισμό, Στέφανου Μπίστα:

Σας ενημερώνω ότι σήμερα 6/6/19 και ώρα 12:35  κλήθηκα από την διευθύνουσα σύμβουλο του ΕΟΠΠΕΠ Ελένη Γιαννακοπούλου στο γραφείο της για συνάντηση που αφορούσε την εξέλιξη των καταχωρήσεων των εξωτερικών συνεργατών. Την ενημέρωσα ότι έχω καταχωρήσει 1.200 συνεργάτες. Μου απάντησε ότι είναι πολύ λίγο και ότι δεν δουλεύω αρκετά. Ως εκ τούτου μου είπε να αλλάξω γραφείο…ώστε να βλέπει όντως αν εργάζομαι.

Της εξήγησα ότι στον συγκεκριμένο Η/Υ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΘΕΙ Η ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΜΙΣΘΟΔΟΣΙΑΣ ΜΕ ΚΩΔΙΚΟΥΣ ΧΡΗΣΤΗ ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΡΕΣΩ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΩ ΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΗΣ ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΚΑΡΤΕΛΛΩΝ ΜΙΣΘΟΔΟΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΛΗΡΩΜΗ ΤΩΝ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΣΥΝΕΡΓΑΤΩΝ… Έτσι εξαιτίας της συγκεκριμένης  αλλαγής χώρου εργασίας δεν θα μπορέσω να ολοκληρώσω το έργο που μου έχετε αναθέσει. Αυτό, της εξήγησα ότι  δεν αποτελεί άρνηση εκτέλεσης  του έργου που μου έχει αναθέσει. Αντί της κατανόησής της, με κλείδωσε στο γραφείο της εμποδίζοντας την έξοδο μου μπαίνοντας μπροστά απειλώντας ότι θα φωνάξει την αστυνομία έαν επιχειρήσω να βγώ έξω, έως ότου αποδεχτώ την αλλαγή θέσης. Εγώ φώναξα βοήθεια χτυπώντας το τζαμάκι του γραφείου της και έτσι κατέφτασαν οι υπάλληλοι του ΕΟΠΠΕΠ που βρίσκονταν στον όροφο ,γεγονός που μου επέτρεψε να βγώ από το γραφείο της Κυρίας Γιαννακοπούλου.

 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Σπαζοκεφαλιά: Πόσα ζώα βλέπετε στην εικόνα;

1000 ΕΥΡΩ ΈΚΤΑΚΤΟ επίδομα σε ανέργους - Πώς θα τα πάρετε και πότε μέσω του GoLearn

Νέο σύστημα διορισμών Εκπαιδευτικών: Αυτό το σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ μοριοδοτεί και στους δύο ΠΙΝΑΚΕΣ

Η 1η Πανεπιστημιακή Επιμόρφωση στον Αυτισμό από το Παν.Πατρών με Μοριοδοτούμενο Πιστοποιητικό

ΑΣΕΠ: Το ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΟ στην Ελλάδα online Lower - Proficiency για Ενήλικες σε 2 ημέρες Μόνο 111 ευρώ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

Δίκη Λιγνάδη: Σήμερα η απολογία του για τους βιασμούς τριών ανηλίκων και ενός ενήλικα
Απολογείται σήμερα ενώπιον του ΜΟΔ ο Δ.Λιγνάδης- Τι θα ισχυριστεί για τις κατηγορίες και τους καταγγέλλοντες και πού θα αποδώσει τις σοβαρότατες...
Δίκη Λιγνάδη: Σήμερα η απολογία του για τους βιασμούς τριών ανηλίκων και ενός ενήλικα
Εκπαιδευτικοί: Πριν από τις 20 Ιουλίου οι προκηρύξεις για 8.586 μόνιμους διορισμούς
Οι διορισμοί των εκπαιδευτικών ένα από τα θέματα της σημερινής ατζέντας της συνάντησης Υπουργείου Παιδείας - ΟΛΜΕ
Εκπαιδευτικοί: Πριν από τις 20 Ιουλίου οι προκηρύξεις για 8.586 μόνιμους διορισμούς