ΕΛΜΕ Πειραιά: Για τον απεργιακό αγώνα των εργαζομένων στη τράπεζα Πειραιώς
ανακοίνωση της ΕΛΜΕ Πειραιά

           Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Πειραιά χαιρετίζει τον πολυήμερο απεργιακό αγώνα των εργαζομένων της Τράπεζας Πειραιώς, των εκατοντάδων εργαζόμενων του RBU (τμήμα κόκκινων δανείων) που αγωνίζονται να μη χάσουν τη δουλειά τους και τα δικαιώματα τους.

            Η τράπεζα Πειραιώς όπως και όλες οι τράπεζες χρόνια τώρα εκμεταλλεύονται την εργασία των υπαλλήλων της για να αβγατίζει τα κέρδη της. Εκμεταλλεύεται τον κόπο και τι θυσίες των λαϊκών νοικοκυριών που μάτωσαν για να μπορούν να έχουν ένα «κεραμίδι» πάνω από το κεφάλι τους, τον κόπο και τις θυσίες των φτωχών αυτοαπασχολούμενων στον αγώνα για το μεροκάματο.

            Τώρα και αφού έχει χρηματοδοτηθεί με δις ευρώ από τις τσέπες του ελληνικού λαού, αποφασίζει να μεταβιβάσει τα κόκκινα δάνεια και τους εργαζόμενους σε ξένο fund γιατί η «διαχείρισή» τους δεν αποδίδει τα αναμενόμενα κέρδη.

            Πρόκειται για μια απαράδεκτη απόφαση, που αξιοποιεί την εργασιακή ζούγκλα και τους εκατοντάδες αντεργατικούς νόμους που ψήφισαν όλες οι κυβερνήσεις διαχρονικά. Αποδεικνύει ότι η ανάπτυξη για την οποία μιλούν, δηλαδή τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων, προϋποθέτουν το τσάκισμα των εργασιακών δικαιωμάτων και εργαζόμενους αναλώσιμους.

            Ο αγώνας των υπαλλήλων της τράπεζας Πειραιώς είναι δίκαιος. Παλεύουν για τη δουλειά τους και για μια ζωή με αξιοπρέπεια και θα κερδίσουν.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Έκτακτο επίδομα έως 1.700 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα

Η πιο εύκολη Πιστοποίηση Αγγλικών στην Ελλάδα σε 2 ημέρες στα χέρια σου - Δίνεις από το σπίτι σου

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 14/12

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Αγρότες πάνω σε τρακτέρ κατά τη διάρκεια μπλόκου
Αγρότες σε στάση αναμονής για τις προτάσεις Τσιάρα – Ανοιχτό το ενδεχόμενο συνάντησης με το Μαξίμου
Στα μπλόκα «μετρούν» τα περιθώρια υποχώρησης, ενώ η κυβέρνηση μιλά για διάλογο εντός δημοσιονομικών αντοχών
Αγρότες σε στάση αναμονής για τις προτάσεις Τσιάρα – Ανοιχτό το ενδεχόμενο συνάντησης με το Μαξίμου
απερ
Και οι συνταξιούχοι βγαίνουν στον δρόμο: Αυξήσεις κάτω από τον πληθωρισμό και διπλή φορολογική πίεση
Συλλαλητήρια σήμερα στο Υπουργείο Εργασίας και πορεία στη Βουλή την ημέρα ψήφισης του Προϋπολογισμού
Και οι συνταξιούχοι βγαίνουν στον δρόμο: Αυξήσεις κάτω από τον πληθωρισμό και διπλή φορολογική πίεση