Thumbnail
Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Η Ένωση ζητά «τη δέσμευση όλων των κομμάτων για την άμεση και έγκαιρη εφαρμογή των νέων πινάκων» - Αναλυτικά η σχετική ανακοίνωση

Τον κώδωνα του κινδύνου κρούει η Πανελλήνια Ένωση Αναπληρωτών Δευτεροβάθμιας αναφορικά με την έναρξη της νέα σχολικής χρονιάς, υπό το πρίσμα των πρόσφατων εξελίξεων στο πολιτικό σκηνικό της χώρας.

Όπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση, «ελλοχεύει ο σοβαρότατος κίνδυνος να βρίσκονται τον Σεπτέμβριο οι μαθητές, τα θρανία και οι καρέκλες, τα σχολικά βιβλία, αλλά όχι οι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί», «αν δεν τεθεί σε εφαρμογή ο νέος νόμος 4589/2019 ως προς την κατάρτιση των πινάκων των αναπληρωτών εκπαιδευτικών και λόγω της ακυρότητας των παλαιοτέρων πινάκων».

Η ΠΕΑΔ ζητά «τη δέσμευση όλων των κομμάτων για την άμεση και έγκαιρη εφαρμογή των νέων πινάκων, ώστε να παρακαμφθούν τα όποια νομικά πιθανά κωλύματα και οι πάντες να βρίσκονται στη θέση τους από την αρχή της σχολικής χρονιάς».

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΠΕΑΔ:

«Οι πρόσφατες πολιτικές εξελίξεις επηρεάζουν με άμεσο και δραματικό τρόπο τη λειτουργία των σχολικών μονάδων, καθώς ελλοχεύει ο σοβαρότατος κίνδυνος να βρίσκονται τον Σεπτέμβριο οι μαθητές, τα θρανία και οι καρέκλες, τα σχολικά βιβλία, αλλά όχι οι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί!

Κι αυτό γιατί αν δεν τεθεί σε εφαρμογή ο νέος νόμος 4589/2019 ως προς την κατάρτιση των πινάκων των αναπληρωτών εκπαιδευτικών και λόγω της ακυρότητας των παλαιοτέρων πινάκων, κατόπιν των αποφάσεων των ανωτάτων δικαστηρίων του τόπου μας, θα ήταν εξαιρετικά δυσάρεστο να ξαναβρεθούμε στη γνωστή κατάσταση του Σεπτεμβρίου του 2015, όπου αδυνατούσε το Υπουργείο Παιδείας να προσλάβει αναπληρωτές εκπαιδευτικούς, λόγω των συνεχών προσφυγών στα δικαστήρια, με τις γνωστές σε όλους αρνητικές συνέπειες.

Η γνωστή παθογένεια του συστήματος, που στηρίζεται όλο και περισσότερο στους αναπληρωτές, οι περισσότεροι εκ των οποίων έχουν συμπληρώσει μια δεκαετία περιφοράς ανά την Ελλάδα, δημιουργεί προβλήματα, των οποίων η λύση δεν μπορεί και δεν επιτρέπεται να αντιμετωπίζεται με κομματικά κριτήρια. Είναι ζήτημα ηθικό η προστασία αυτών των δεκάδων χιλιάδων ανθρώπων, που έχουν διαλύσει την προσωπική τους ζωή, «μπαλώνοντας», υπό τις πλέον αντίξοες συνθήκες, τις αδυναμίες του εκπαιδευτικού μας συστήματος.

Η ΠΕΑΔ ζητά τη δέσμευση όλων των κομμάτων για την άμεση και έγκαιρη εφαρμογή των νέων πινάκων, ώστε να παρακαμφθούν τα όποια νομικά πιθανά κωλύματα και οι πάντες να βρίσκονται στη θέση τους από την αρχή της σχολικής χρονιάς, προς όφελος όλων και κυρίως των μαθητών. 

Ας μείνει η Εκπαίδευση εκτός των κομματικών αντιπαραθέσεων. Το οφείλουμε στον τόπο και το μέλλον »

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Αποτελέσματα Κοινωνικού Τουρισμού: Όλη η λίστα όσων δικαιούνται Voucher

Προκηρύξεις εκπαιδευτικών 2026: Πώς θα δεις πρώτος τους πίνακες μέσω google

Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

γιανκ
Γιώργος Γιανκόπουλος: Ο κορυφαίος εφευρέτης της Regeneron που μοιράστηκε τη λίστα του Forbes με τον Έλον Μασκ, στο Aristotle Innovation Forum
Στο επίκεντρο της παγκόσμιας καινοτομίας το ΑΠΘ: Επιστήμονες διεθνούς βεληνεκούς συζητούν για το μέλλον της Τεχνολογίας και της Υγείας
Γιώργος Γιανκόπουλος: Ο κορυφαίος εφευρέτης της Regeneron που μοιράστηκε τη λίστα του Forbes με τον Έλον Μασκ, στο Aristotle Innovation Forum
Θεσσαλονικη
ΑΣΕΠ: Ανοίγουν οι αιτήσεις για 286 προσλήψεις στον Δήμο Θεσσαλονίκης - Οι ειδικότητες, τα κριτήρια και οι προθεσμίες
Δήμος Θεσσαλονίκης: Πράσινο φως για 286 προσλήψεις μέσω ΑΣΕΠ – Ξεκινούν οι αιτήσεις
ΑΣΕΠ: Ανοίγουν οι αιτήσεις για 286 προσλήψεις στον Δήμο Θεσσαλονίκης - Οι ειδικότητες, τα κριτήρια και οι προθεσμίες
Ο Νίκος Ανδρουλάκης μιλάει και πίσω φαίνεται λογότυπο του ΠΑΣΟΚ
Η κόντρα για το ακίνητο Ανδρουλάκη ανοίγει τον ασκό του Αιόλου για τις περιουσιακές δηλώσεις της ΝΔ
Η αντεπίθεση της Χαριλάου Τρικούπη και τα «καρφιά» για τα κεφάλαια υπουργών στο εξωτερικό
Η κόντρα για το ακίνητο Ανδρουλάκη ανοίγει τον ασκό του Αιόλου για τις περιουσιακές δηλώσεις της ΝΔ