"Το Όνειρο": Σπουδαία διάκριση για το animation του 3ου ΣΔΕ Θεσ/νίκης
"Το Όνειρο" αποτελεί ένα εναλλακτικό 3d animation που αποτυπώνει την κραυγή των έγκλειστων μαθητών απέναντι στα στερεότυπα και τις προκαταλήψεις της κοινωνίας. Η φωνή τους - η διαφυγή τους… Η ανασφάλειά τους - η μη αποδοχή τους… Η ειρωνεία -η άμυνά τους…"

Μια σπουδαία διάκριση πέτυχε το 3ο Σ.Δ.Ε. Θεσσαλονίκης. Η ταινία μικρού μήκους με τίτλο «Το όνειρο» έλαβε βραβείο animation στον 9ο Διεθνή Μαθητικό Διαγωνισμό Ταινιών Μικρού Μήκους Cinema… διάβασες;

Το βραβείο του 9ου Διεθνούς Μαθητικού Διαγωνισμού παρέλαβαν σε ειδική τελετή στο Ίδρυμα Μ. Κακογιάννης, παρουσία του υπουργού Παιδείας κ. Γαβρόγλου και στελεχών των Υπουργείων Παιδείας και Δικαιοσύνης, η διευθύντρια του σχολείου, Μαίρη Γκρίζου, και η εκπαιδεύτρια που συντόνισε την παραγωγή, Βούλα Χατζηγεωργιάδου.

Στη διάρκειας πεντέμισι λεπτών ταινία, οι εκπαιδευόμενοι του 3ου ΣΔΕ Θεσσαλονίκης, έγκλειστοι στο Κατάστημα Κράτησης Διαβατών, φωνάζουν διαφεύγοντας, εκφράζουν τις ανασφάλειές τους, αμύνονται με ειρωνεία.

Πρόκειται για ένα εναλλακτικό 3d animation που αποτυπώνει την κραυγή των έγκλειστων μαθητών απέναντι στα στερεότυπα και τις προκαταλήψεις της κοινωνίας.

Δείτε την ταινία:

Δύο λόγια για την ταινία:

"Το Όνειρο" αποτελεί ένα εναλλακτικό 3d animation που αποτυπώνει την κραυγή των έγκλειστων μαθητών απέναντι στα στερεότυπα και τις προκαταλήψεις της κοινωνίας. Η φωνή τους - η διαφυγή τους… Η ανασφάλειά τους - η μη αποδοχή τους… Η ειρωνεία -η άμυνά τους…

Το animation δημιουργήθηκε αρχικά από τους έγκλειστους μαθητές του 3ου ΣΔΕ Θεσσαλονίκης στα πλαίσια του θερινού σχολείου. Στη συνέχεια όμως το επεξεργάστηκαν  και το εξέλιξαν  με σκοπό τη συμμετοχή τους στον 9ο Διεθνή Μαθητικό Διαγωνισμό ταινιών μικρού μήκους, στέλνοντας ένα μήνυμα για το  δικό τους όνειρο. 

Για την δημιουργία του animation χρησιμοποιήθηκαν το μεράκι, η δημιουργική γραφή, ο ζήλος για την ψηφιακή και κινηματογραφική παιδεία και  τα λογισμικά Muvizu, Movie Maker και Audacity."

best of network

σχετικά άρθρα

Γιατί πέφτουν(;) έξω οι δημοσκοπήσεις
Γιατί πέφτουν(;) έξω οι δημοσκοπήσεις
Τις τελευταίες ημέρες γίνεται ξανά λόγος για δημοσκόπους που μαγειρεύουν νούμερα και «ψαλιδίζουν» διαφορές από φόβο μήπως το εκλογικό αποτέλεσμα...
Γιατί πέφτουν(;) έξω οι δημοσκοπήσεις
Ποια επιδόματα καταβάλλονται σήμερα
Ποια επιδόματα καταβάλλονται σήμερα
Διαθέσιμη είναι από σήμερα η β' δόση του επιδόματος παιδιού για το 2019, με βάση τις διαδικασίες του συστήματος πληρωμών ΔΙΑΣ και των πιστωτικών...
Ποια επιδόματα καταβάλλονται σήμερα