Eπιμορφούμενοι ΕΚΠΑ σε Γαβρόγλου: Όχι στον αποκλεισμό μας από την προκήρυξη της Ειδικής
Την ένταξή τους στην προκήρυξη ΕΑΕ ζητούν με επιστολή τους σε υπουργό και υφυπουργό Παιδείας οι επιμορφούμενοι του προγράμματος ΕΑΕ Ιουνίου του ΕΚΠΑ - Διαβάστε την επιστολή που δημοσιεύει το alfavita.gr

Επιστολή προς τον Κώστα Γαβρόγλου και τη Μερόπη Τζούφη στέλνουν οι επιμορφούμενοι του προγράμματος ΕΑΕ Ιουνίου του ΕΚΠΑ, κάνοντας λόγο για αποκλεισμό τους από τον προκηρυγμένο διαγωνισμό του ΑΣΕΠ 3ΕΑ/2019 για διορισμό εκπαιδευτικών Ειδικής Αγωγής.

Όπως επισημαίνουν στην επιστολή τους "το πρόγραμμα αυτό μοριοδοτείται και ικανοποιεί τις προϋποθέσεις για την ένταξή μας στους επικουρικούς πίνακες Ειδικής Αγωγής".

Κατά συνέπεια, οι επιμορφούμενοι ζητούν την ένταξή τους στην προκήρυξη ΕΑΕ με την υποβολή βεβαίωσης παρακολούθησης του προγράμματος. ΑΠο εκεί και έπειτα ζητούν, με τη λήξη του προγράμματος, τον Ιούνιο του 2019, να καταβάλουν επιπροσθέτως τον τίτλο παρακολούθησης και τη χρονοβεβαίωση.

Κάνουν δε λόγο για "σημαντική αδικία", καθώς αποκλείονται για ελάχιστες μέρες από τις αιτήσεις.

Αναλυτικά η επιστολή που στάλθηκε στο alfavita.gr:

Με την παρούσα επιστολή επιθυμούμε να σας γνωστοποιήσουμε την προβληματική μας, αναφορικά με τη δυνατότητα ένταξης του ετησίου προγράμματος εξειδίκευσης Ειδικής Αγωγής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών του κ. Παπαδάτου, διάρκειας 500 ωρών, με ολοκλήρωση του προγράμματος τον Ιούνιο του 2019, στον προκηρυγμένο διαγωνισμό του ΑΣΕΠ 3ΕΑ/2019 για διορισμό εκπαιδευτικών Ειδικής Αγωγής.

Το πρόγραμμα αυτό μοριοδοτείται και ικανοποιεί τις προϋποθέσεις για την ένταξή μας στους επικουρικούς πίνακες Ειδικής Αγωγής. Από την πλευρά μας, ως επιμορφούμενοι, έχουμε ολοκληρώσει τα θεωρητικά και πρακτικά μαθήματα, πλην ελαχίστων εναπομεινάντων, έχουμε καταρτιστεί επιστημονικά, έχουμε ολοκληρώσει την πρακτική μας άσκηση σε δομές της ΕΑΕ, το οποίο είναι καίριας αξίας, και έχουμε καταθέσει την τελική εργασία περί της παιδαγωγικής αξιολόγησης.

Θεωρούμε ότι πρόκειται για ένα πολύ σημαντικό βήμα η συμμετοχή μας στην προκήρυξη και η ένταξή μας στους επικουρικούς πίνακες ΕΑΕ, το οποίο θα κρίνει την επαγγελματική μας εξέλιξη. Επί της ουσίας, για ελάχιστες μέρες, μιας και το πρόγραμμα του ΕΚΠΑ λήγει τον Ιούνιο, χάνουμε το πλεονέκτημα να διεκδικήσουμε μια θέση εργασίας στην Ειδική Αγωγή.

Για το πρόγραμμα αυτό, για το οποίο κοπιάσαμε αυτή τη χρονιά, αφιερώσαμε χρόνο μελέτης, επιβαρυνθήκαμε οικονομικά, αφιερώσαμε ώρες στις δομές ΕΑΕ για την
πρακτική μας και θέσαμε τους εαυτούς μας διαθέσιμους να παρέχουμε στα παιδιά αυτά τις γνώσεις, το γνήσιο ενδιαφέρον και την κατάρτισή μας, προσδοκώντας και εμείς
από την πλευρά μας, τη δυνατότητα να τα εφαρμόσουμε άμεσα στο εκπαιδευτικό πλαίσιο και να δώσουμε τον καλύτερο εαυτό μας.

Επιπροσθέτως, ανάμεσά μας, πέρα από δασκάλους-φιλολόγους, υπάρχουν και ειδικότητες χαμηλής συχνότητας προσλήψεων, όπως αυτοί της Αγγλικής, Γαλλικής,  Γυμναστές, Μηχανολόγοι, Κοινωνιολόγοι και λοιποί, οι οποίοι θα έχουν την ευκαιρία και το πλεονέκτημα να προσφέρουν μέσω της προκήρυξης, αναβαθμίζοντας το επίπεδο της παρεχόμενης εκπαίδευσης της Ειδικής Αγωγής περαιτέρω.

Ως προς τούτο, αιτούμαστε κατά θερμή παράκληση, επικαλούμενοι τη λογική και το συναίσθημά σας, την ένταξή μας στην προκήρυξη ΕΑΕ με την υποβολή από μέρους μας μιας βεβαίωσης παρακολούθησης του προγράμματος του ΕΚΠΑ και με τη λήξη του προγράμματος τον Ιούνιο του 2019, να καταβάλουμε επιπροσθέτως τον τίτλο παρακολούθησης και τη χρονοβεβαίωση. Θεωρούμε σημαντική αδικία για εμάς για ελάχιστες μέρες να αποκλειστούμε από τις αιτήσεις. Έχουμε κοπιάσει ιδιαίτερα, ολοκληρώνουμε το πρόγραμμα κυριολεκτικά σε λίγες μέρες, έχουμε καλύψει το θεωρητικό και πρακτικό κομμάτι, έχουμε υψηλό επίπεδο κατάρτισης, θέλουμε να προσφέρουμε στην ΕΑΕ και θα το εκτιμούσαμε δεόντως να μας παρέχετε την δυνατότητα αυτή.

Σας ευχαριστούμε για το χρόνο σας και προσδοκούμε τις καίριες και ευσυνείδητες ενέργειές σας για να έχουμε μια θετική έκβαση της υποθέσεώς μας.

Την επιστολή συνυπογράφουν οι 70 επιμορφούμενοι του προγράμματος Ιουνίου 2019, αδημονώντας για μια θετική λύση της κατάστασης.

σχετικά άρθρα

Αναρρωτικές άδειες: «Παιδιά ενός κατώτερου θεού» οι αναπληρωτές ;
Αναρρωτικές άδειες: «Παιδιά ενός κατώτερου θεού» οι αναπληρωτές ;
Ανακοίνωση του Νομαρχιακού Τμήματος της ΑΔΕΔΥ Βοιωτίας για την άνιση μεταχείριση των αναπληρωτών στο ζήτημα των εργασιακών τους δικαιωμάτων
Αναρρωτικές άδειες: «Παιδιά ενός κατώτερου θεού» οι αναπληρωτές ;
Συνάντηση για την επανέναρξη της κατάρτισης αποφοίτων ανθρωπιστικών σπουδών στο επάγγελμα του ξεναγού
Συνάντηση για την επανέναρξη της κατάρτισης αποφοίτων ανθρωπιστικών σπουδών στο επάγγελμα του ξεναγού
Εκπρόσωποι πτυχιούχων τμημάτων ανθρωπιστικών σπουδών συναντήθηκαν με τον υπουργό Τουρισμού
Συνάντηση για την επανέναρξη της κατάρτισης αποφοίτων ανθρωπιστικών σπουδών στο επάγγελμα του ξεναγού