"Στο περίμενε" αναπληρωτές με πτυχία εξωτερικού - Ακόμα εκκρεμεί αναγνώριση από το ΔΟΑΤΑΠ
Παρά την απεύθυνσή τους στους αρμόδιους το πρόβλημα δεν έχει λυθεί - Επιστολή διαμαρτυρίας σε Υπουργείο Παιδείας, ΑΣΕΠ και ΔΟΑΤΑΠ

Επιστολή διαμαρτυρίας σε Υπουργείο Παιδείας, ΑΣΕΠ και ΔΟΑΤΑΠ απέστειλαν εκπαιδευτικοί και κάτοχοι μεταπτυχιακού τίτλου Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης από το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας. 

Όπως σημειώνουν στο alfavita.gr, οι εν λόγω εκπαιδευτικοί έχουν λάβει τα πτυχία τους εδώ και πολύ καιρό, την ίδια ώρα όμως εκκρεμεί αδικαιολόγητα η αναγνώριση των τίτλων από το ΔΟΑΤΑΠ.

Ταυτόχρονα, επισημαίνουν ότι η επικείμενη προκήρυξη για τις προσλήψεις στην Ειδική Αγωγή δεν προβλέπει τη δυνατότητα υποβολής αίτησης με αριθμό πρωτοκόλλου, με αποτέλεσμα τον αποκλεισμό εκπαιδευτικών από τη διαδικασία.

Υπογραμμίζουν δε πως αυτό αποτελεί μια κατάφωρη αδικία, καθώς σε προηγούμενες αντίστοιχες προκηρύξεις του ΑΣΕΠ κάτι τέτοιο προβλεπόταν, ενώ τώρα η δυνατότητα δεν υπάρχει.

Οι εκπαιδευτικοί έχουν απευθυνθεί σε Υπουργό, αναπληρωτή Υπουργό, Υφυπουργό, καθώς στη γεν. Γραμματεία της κυβέρνησης, στο ΑΣΕΠ και στο ΔΟΑΤΑΠ, χωρίς όμως να λάβουν απάντηση, ενώ τονίζουν ότι συνήθως ο ένας πετάει το μπαλάκι της ευθύνης στον άλλον.

Οι ίδιοι ζητούν το δικαίωμα να καταθέσουν αίτηση με αριθμό πρωτοκόλλου, αφού η ευθύνη για την πολύμηνη καθυστέρηση αναγνώρισης των τίτλων μας από το ΔΟΑΤΑΠ δεν είναι δική τους.

Υπενθυμίζεται παράλληλα ότι αναπληρωτές με πτυχία εξωτερικού για τα οποία εκκρεμεί αναγνώριση από το ΔΟΑΤΑΠ είχαν προχωρήσει σε διαμαρτυρία προς τον ίδιο τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, τον οποίο και συνάντησαν αυτοπροσώπως στις Αρχάνες Ηρακλείου, στις αρχές Μαΐου.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΤΟΥ ALFAVITA.GR

Διαβάστε παρακάτω την επιστολή διαμαρτυρίας των εκπαιδευτικών, όπως απεστάλη στους αρμόδιους φορείς:

«Αξιότιμοι Κύριοι,

είμαστε κάτοχοι μεταπτυχιακών διπλωμάτων από Πανεπιστήμια του εξωτερικού τα οποία έχουμε καταθέσει στον ΔΟΑΤΑΠ προς αναγνώριση. Δυστυχώς εδώ και μήνες λόγω αδικαιολόγητης καθυστέρησης της συγκεκριμένης δημόσιας υπηρεσίας δεν μπορούμε να τα χρησιμοποιήσουμε για τις προκηρύξεις 1Ε/2019, 2Ε/2019, 3Ε/2019 καθώς σε αυτές δεν προβλέπεται να μπορούμε να καταθέσουμε την πράξη αναγνώρισης ακόμα μέχρι την προθεσμία των ενστάσεων επί των προσωρινών πινάκων. Αυτό έχει προβλεφθεί σε πάρα πολλές προκηρύξεις του ΑΣΕΠ στο παρελθόν. Παραθέτουμε ενδεικτικά:

Στις 2Κ/2008 και 3Κ/2008. Στις διατάξεις του άρθρου 11, παρ. 2, υποπαρ.12 του ν.4229/2014 (ΦΕΚ 8/10.01.2014 τ. Α΄) ορίζεται ότι: «Υποψήφιοι αναπληρωτές ΕΑΕ οι οποίοι δεν συμπεριλήφθηκαν στους προσωρινούς πίνακες, δύνανται να συμπεριληφθούν στους οριστικούς πίνακες αναπληρωτών ΕΑΕ, εφόσον προσκομίσουν μεταπτυχιακό τίτλο με συνάφεια στην ειδική αγωγή έως την κύρωση των οριστικών πινάκων. Η παρούσα περίπτωση ισχύει από το σχολικό έτος 2013-2014.

Θα θέλαμε να σας εκφράσουμε τον προβληματισμό μας σχετικά με τους επικείμενους διορισμούς στην εκπαίδευση, καθώς αν και έχουμε ολοκληρώσει τις μεταπτυχιακές/διδακτορικές μας σπουδές, η αίτησή μας δεν έχει κριθεί ακόμα από τον ΔΟΑΤΑΠ. 

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα στους επικείμενους διορισμούς στην εκπαίδευση να μην λάβουμε το σύνολο των μορίων των προσόντων μας. Επιπλέον, για τα επόμενα 3 έτη δε θα μπορούμε να προσθέσουμε κάποιο προσόν – προσόν το οποίο αποκτήσαμε πριν την έναρξη της διαδικασίας των αιτήσεων.

Θεωρούμε πως δεν θα αντιμετωπίσουμε ως ίσοι Έλληνες Πολίτες σε σχέση με τους συναδέλφους μας οι οποίοι ολοκλήρωσαν τις σπουδές τους σε ελληνικά πανεπιστήμια, καθώς εκείνοι θα λάβουν το σύνολο των μορίων για τα προσόντα τους, ενώ εμείς όχι. Επιπλέον, όσοι συνάδελφοι αναμένουν αναγνώριση μεταπτυχιακού τίτλου στην Ειδική Αγωγή και δεν διαθέτουν άλλο τυπικό προσόν για την ειδική αγωγή, ουσιαστικά αποκλείονται από τη διαδικασία.

Για τους παραπάνω λόγους αιτούμαστε να έχουμε τη δυνατότητα κατά την αίτησή μας, να καταθέσουμε την αίτηση αναγνώρισης προς τον ΔΟΑΤΑΠ με τον αριθμό πρωτοκόλλου και κατά τη διάρκεια των ενστάσεων να καταθέσουμε την αναγνώριση από τον ΔΟΑΤΑΠ, όπως έχει γίνει και σε άλλους διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ, άλλωστε δεν είναι δική μας ευθύνη η καθυστέρηση των αναγνωρίσεων.

Η διαδικασία αναγνώρισης στον ΔΟΑΤΑΠ όπως γνωρίζετε δεν γίνεται με βάση αριθμού πρωτοκόλλου. Ενώ σε διάστημα 3 μηνών θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί η διαδικασια αναγνώρισης όπως αναγράφεται και στην επίσημη ιστοσελίδα του Δοαταπ, αυτή την στιγμή εκκρεμούν αναγνωρίσεις πτυχίων από το 2018, ενώ εκδίδονται αναγνωρίσεις από αιτησεις του 2019 σε λιγότερο από 60 ημέρες.

Παρακαλούμε για τις ενέργειές σας,

Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ - ΑΦΟΡΑ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΕΣ ΚΑΙ ΑΔΙΟΡΙΣΤΟΥΣ

Σε 10 ημέρες ECDL εξ αποστάσεως για να προλάβετε τις προκηρύξεις

--> ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ ΣΕ ΔΙΟΡΙΣΜΟΥΣ ΕΚΠ/ΚΩΝ - Αναπληρωτών - ΑΣΕΠ - ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ - Δ/ΝΤΕΣ Σχολείων

Ετήσιο (9μηνο) Εξ αποστάσεως μοριοδοτούμενο σεμινάριο Οργάνωση - Διοίκηση της Εκπ/σης του Παν.Πελοποννήσου

Ετήσιο (9μηνο) Εξ αποστάσεως μοριοδοτούμενο σεμινάριο στην Διαπολιτισμική Εκπαίδευση 

σχετικά άρθρα

Αναστέλλονται όλες οι εκπαιδευτικές εκδρομές προς Ιταλία λόγω κοροναϊού
Αναστέλλονται όλες οι εκπαιδευτικές εκδρομές προς Ιταλία λόγω κοροναϊού
Αναστέλλονται όλες οι εκπαιδευτικές εκδρομές που προγραμματίζονταν και προγραμματίζονται προς την Ιταλία, μέχρι νεωτέρας, κατόπιν εντολής της...
Αναστέλλονται όλες οι εκπαιδευτικές εκδρομές προς Ιταλία λόγω κοροναϊού
Επιμόρφωση χιλιάδων νέων Εκπαιδευτικών σε 6 αντικείμενα
Επιμόρφωση χιλιάδων νέων Εκπαιδευτικών σε 6 αντικείμενα
Ανοικτές αιτήσεις για όλους τους εκπαιδευτικούς, αναπληρωτές και αδιόριστους έχουν την εβδομάδα που μας έρχονται τα μοριοδοτούμενα επιμορφωτικά...
Επιμόρφωση χιλιάδων νέων Εκπαιδευτικών σε 6 αντικείμενα