Thumbnail
Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Μια ταινία κινουμένων σχεδίων μικρού μήκους παραγωγής, σκηνοθεσίας και σεναρίου δύο δυσλεκτικών φοιτητών - Δείτε τις εμπειρίες τους

«Δεν είμαι χαζός, είμαι δυσλεκτικός»: αυτή είναι η κραυγή αγωνίας ενός παιδιού που βασανίζεται από τη δυσλεξία και αδυνατεί να παρακολουθήσει το μάθημα, όχι επειδή δε θέλει αλλά επειδή γύρω του ορθώνονται χιλιάδες εμπόδια που πασχίζει να ξεπεράσει!

Ένα βίντεο φοιτητών, μια συλλογική προσπάθεια, βασισμένη σε αληθινή εμπειρία…

Πώς είναι μέσα στο μυαλό ενός δυσλεκτικού παιδιού;

Στην αρχή του βίντεο βλέπουμε τον μαθητή στην τάξη την ώρα του μαθήματος, ώσπου η κάμερα «μπαίνει» στο μυαλό του και παρακολουθούμε το… λαβύρινθο της σκέψης του και τις δυσκολίες που του προκαλούν τα βιβλία και οι επιπλέον γνώσεις… Τα άγχη, τις αγωνίες, τις ενοχές τους αλλά και τον αγώνα που κάνουν για να μπορέσουν να είναι σαν τα υπόλοιπα παιδιά…. Ωστόσο κάθε παιδί είναι ξεχωριστό και αυτό δεν πρέπει να το ξεχνάμε!

Το ενθαρρυντικό στην όλη υπόθεση είναι ότι δεν είναι μόνος του! Υπάρχουν κι άλλα παιδιά που περνούν το ίδιο, αν και κάθε περίπτωση είναι μοναδική!

Δείτε το βίντεο:

Δύο λόγια για την ταινία:

"Ένα μικρό παιδί με δυσλεξία χάνεται σε έναν κόσμο φτιαγμένο από βιβλία. Μόνο του στον κόσμο αυτό, αναγκάζεται να σκαρφαλώσει ένα βουνό που αντιπροσωπεύει το εκπαιδευτικό σύστημα.

Η ταινία κινουμένων σχεδίων μικρού μήκους ΕΙΜΑΙ ΔΥΣΛΕΚΤΙΚΟΣ εκφράζει το πως αισθάνεται κάποιος που έχει μαθησιακή διαφορά στο τωρινό σχολικό σύστημά. Όσοι έχουν μαθησιακές διαφορές θα πρέπει να είναι περήφανοι για το ποιοι είναι και δεν πρέπει ποτέ να αισθάνονται μόνοι τους. Η ταινία χρησιμοποιεί ισχυρές μεταφορές για να απεικονίσει αυτά τα συναισθήματα, ακολουθώντας ένα μικρό αγόρι στο ταξίδι του για να σκαρφαλώσει ένα βουνό σε έναν κόσμο φτιαγμένο από βιβλία.

Το ΕΙΜΑΙ ΔΥΣΛΕΚΤΙΚΟΣ είναι μια φοιτητική ταινία κινουμένων σχεδίων μικρού μήκους παραγωγής, σκηνοθεσίας και σεναρίου των Mads Johan Øgaard και Katie Wyman. Είμαστε και οι δύο Δυσλεκτικοί και έχουμε περάσει με διαφορετικό τρόπο τους τρόπους που το σχολικό σύστημα προσπαθεί να  διαχειριστεί τους δυσλεκτικούς μαθητές, τους καλούς και τους κακούς. Δημιουργήσαμε αυτή την ταινία με την ελπίδα να δώσουμε στα άτομα με μαθησιακές διαφορές κάτι με το οποίο να ταυτίζονται. Κάτι που να λέει: «Ναι, είναι ένα δύσκολο ταξίδι, αλλά δεν είσαι μόνος σου και μπορείς να ξεπεράσεις τις δυσκολίες!». Είναι ένα μήνυμα που πολλοί από εμάς δεν είχαμε όσο μεγαλώναμε. Γι' αυτό και θέλουμε να δούνε αυτή την ταινία όσο περισσότεροι άνθρωποι γίνεται, ελπίζοντας ότι θα δώσει σε κάποιον το κουράγιο να συνεχίσει."

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Αναδρομικά έως 3.500 ευρώ και αυξήσεις συντάξεων: Ποιοι πληρώνονται

Πανελλήνιες 2026: Θέματα, Λύσεις, Αποτελέσματα και Bάσεις στο google

Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Πανελλαδικές
Πανελλήνιες 2026: Θέματα, εκτιμήσεις και απαντήσεις σε Ιστορία, Φυσική και Οικονομία
Ολοκληρώθηκαν οι πανελλαδικές εξετάσεις στα Γενικά Λύκεια - Τα θέματα που έπεσαν σε Ιστορία, Φυσική και Οικονομία
Πανελλήνιες 2026: Θέματα, εκτιμήσεις και απαντήσεις σε Ιστορία, Φυσική και Οικονομία
δοε
Στο ΥΠΑΙΘΑ η ΔΟΕ αύριο Τρίτη: Καταγγέλλει επιστημονικά προβληματική επιλογή σχολικών εγχειριδίων εντός 10 ημερών
Κινητοποιήσεις στην Παιδεία: Αίτημα της ΔΟΕ για κατεπείγουσα συνάντηση με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου
Στο ΥΠΑΙΘΑ η ΔΟΕ αύριο Τρίτη: Καταγγέλλει επιστημονικά προβληματική επιλογή σχολικών εγχειριδίων εντός 10 ημερών
Πανελλαδικές εξετάσεις 2026
Πανελλαδικές 2026: Καταγγελία για «εγκληματικά λάθη» στα θέματα Ηλεκτροτεχνίας ΕΠΑΛ
Σφοδρή καταγγελία ΕΤΕ για τα θέματα της Ηλεκτροτεχνίας στα ΕΠΑΛ – «Να ληφθούν ως σωστές και οι δύο απαντήσεις»
Πανελλαδικές 2026: Καταγγελία για «εγκληματικά λάθη» στα θέματα Ηλεκτροτεχνίας ΕΠΑΛ