Thumbnail
Το Υπουργείο Παιδείας να δώσει άμεση λύση

Ανακοίνωση του Συλλόγου εκπαιδευτικών ΠΕ Ανατ. Αττικής "Κώστας Σωτηρίου"

Ενώ μία χρονιά εργασιακής ομηρίας των αναπληρωτών σχεδόν ολοκληρώνεται.

Ενώ στην τελευταία παράσταση διαμαρτυρίας του συλλόγου,  τέλη Μάρτη,  η Δ/νση είχε δεσμευτεί για την ολοκλήρωση καταβολής αναδρομικών μισθολογικών κλιμακίων και μεταπτυχιακών με την εξόφληση του μηνός Απριλίου.

Ενώ ήδη είχε καθυστερήσει δραματικά η καταβολή των Μ.Κ. 198 αναπληρωτών στην Αν. Αττική  ένα νέο δεδομένο σφάλματος μισθοδοσίας  έρχεται να προστεθεί στην αγανάκτηση  των συναδέλφων αναπληρωτών και όλων μας.

Χθες 24/4 πληρώθηκαν ναι μεν με επικαιροποιημένο ΜΚ  το μήνα Απρίλιο αλλά χωρίς να λάβουν  τα αναδρομικά προηγουμένων μηνών!!   

Σήμερα νωρίς 25/4 επικοινωνήσαμε  (η πρόεδρος του συλλόγου «Κ. Σωτηρίου» ) με τη Δ/νση και συγκεκριμένα με την προϊσταμένη οικονομικών  ΕΣΠΑ προκειμένου να διερευνήσουμε τι ακριβώς συνέβη.

Μετά την επικοινωνία η Δ/νση προχώρησε στην ανακοίνωση που σας επισυνάπτουμε  και μας κοινοποιήθηκε επίσημα στο email του συλλόγου αλλά και στην τηλεφωνική επικοινωνία.

Το πρόβλημα δε βρίσκεται και δεν αφορά τη Δ/νση όπως μάθαμε και θα διαβάσετε αναλυτικά. Δυστυχώς όμως δεν έχει βρεθεί που βρίσκεται ακριβώς το αναίτιο και πρωτοφανές σφάλμα  της πλατφόρμας του Υπουργείο bglossa.

Μετά από μεγάλη πίεση οι μισθοδοτικές καταστάσεις επικαιροποιήθηκαν εκ νέου χθες το απόγευμα, μετά την ανακάλυψη του λάθους,   από την καταχωρίστρια της Δ/νσης ώστε να είναι σε απόλυτη ετοιμότητα η διαδικασία πληρωμής μετά την αποκατάσταση του λάθους.

Θεωρούμε απαράδεκτο το Υπουργείο να «παίζει» με τους συναδέλφους αναπληρωτές ιδιαίτερα στις σημερινές συνθήκες που αυτοί καλούνται να μετακινούνται με τεράστια έξοδα και δυσκολίες και την ίδια στιγμή να μην τους χορηγείται έγκαιρα ακόμα και αυτός ο πετσοκομμένος ελάχιστος μισθός για τη δουλειά που ήδη έχουν κάνει. Καλούμε σε παρέμβαση των συλλόγων και της ΔΟΕ  στο Υπουργείο για να διασφαλιστεί ότι θα λήξει το ζήτημα χωρίς άλλη καθυστέρηση.

Απαιτούμε από το Υπουργείο την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων των αναπληρωτών!

Είμαστε σε εγρήγορση  και θα προχωρήσουμε σε  άμεση κινητοποίηση στο Υπουργείο την ερχόμενη εβδομάδα σε περίπτωση που δε δοθεί  άμεση λύση. Θα επανέλθουμε με νέα ανακοίνωση  μας για τις περαιτέρω  τις ενέργειές μας μόλις έχουμε επικοινωνία με τις υπηρεσίες του Υπουργείου,  καθώς οι αργίες του Πάσχα δημιουργούν μεγαλύτερη χρονοκαθυστέρηση απόντων των ίδιων των συναδέλφων που έχουν ήδη ταξιδέψει εκτός Αττικής στις ιδιαίτερες πατρίδες τους για τις διακοπές του Πάσχα αλλά και των υπευθύνων του Υπουργείου.

Ευχόμαστε  σε όλες και όλους καλή δύναμη και καλή ξεκούραση!

ΕΔΩ  η αναλυτική  ανακοίνωση της Δ/νσης

                                                              

Για το Δ.Σ.

Η πρόεδρος                                                                                        Ο γραμματέας

Βιολέττα Πατέλη                                                                                Γιάννης Ρούπας

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Γραπτός ΑΣΕΠ: Οδηγίες για να κάνετε την αίτηση εύκολα και γρήγορα με λίγα κλικ

ΕΠΙΣΗΜΟ: Βγήκε η κατανομή θέσεων για το Διαγωνισμό του ΑΣΕΠ - 5124 οι ΜΟΝΙΜΟΙ ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ (Πίνακας - Αιτήσεις)

Νέο σύστημα διορισμών Εκπαιδευτικών: Tο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ που μοριοδοτεί και στους 2 ΠΙΝΑΚΕΣ

Παν.Πατρών: Υποτροφίες σε Μεταπτυχιακά Ειδικής Αγωγής και Διαπολιτισμικής - Αιτήσεις μέσω alfavita.gr

ΑΣΕΠ: Το ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΟ στην Ελλάδα online Lower - Proficiency για Ενήλικες σε 2 ημέρες Μόνο 111 ευρώ

Απαραίτητο τυπικό προσόν ECDL - Πιστοποίηση Υπολογιστών μόνο με 95 ευρώ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

Serres-Sxoleio
Κλειστά σχολεία στο Δήμο Σερρών μέχρι την ημέρα της κηδείας του άτυχου μαθητή

Ολα τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στον Δήμο Σερρών δεν θα λειτουργήσουν μέχρι την ημέρα της κηδείας του...

Κλειστά σχολεία στο Δήμο Σερρών μέχρι την ημέρα της κηδείας του άτυχου μαθητή