Thumbnail
Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
27.567 οι αναπληρωτές ΕΕΠ και ΕΒΠ που διαχειρίσθηκε το ΑΣΕΠ 2018-19.

Του Β. Χριστινάκη

Ο συνάδελφος Βασίλης Χριστινάκης, είναι Μαθηματικός, Διευθυντής του Ενιαίου Ειδικού Επαγγελματικού Γυμνασίου-Λυκείου Ρόδου και μέλος της Διοίκησης της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας Παραρτήματος Δωδεκανήσου.

Σύνολο αναπληρωτών Εκπαιδευτικών/ΕΕΠ/ΕΒΠ στους πίνακες και η μεταβολή τους μεταξύ των σχολικών ετών 2017-2018 2018-2019

Με αφορμή την επικείμενη δημοσίευση των προκηρύξεων του ΑΣΕΠ 1ΕΑ/2019, 2ΕΑ/2019 και 3ΕΑ/2019 μπορείτε να δείτε παρακάτω το σύνολο των υποψηφίων αναπληρωτών Εκπαιδευτικών/ΕΕΠ/ΕΒΠ για τα σχολικά έτη 2017-2018 και 2018-2019.

Όπως μπορείτε να δείτε έχουμε μια πολύ μεγάλη αύξηση του 50% στους εκπαιδευτικούς και μια εξίσου μεγάλη να αγγίζει το 33% στο ΕΕΠ-ΕΒΠ από το σχολικό έτος 2017-2018 στο σχολικό έτος 2018-2019. Το σύνολο των υποψηφίων Εκπαιδευτικών/ΕΕΠ/ΕΒΠ που διαχειρίστηκε το ΑΣΕΠ και εντάχθηκαν στους πίνακες για το σχολικό έτος 2018-2019 ήταν 18.566 (εκπαιδευτικοί) και 9.001 (ΕΕΠ-ΕΒΠ) δηλαδή συνολικά 27.567. Κατά την γνώμη μου, επειδή είναι χρονιά μόνιμων διορισμών και οι πίνακες που θα προκύψουν, σύμφωνα με την νομοθεσία, θα διατηρηθούν για 3 χρόνια, θα έχουμε μεγαλύτερη αύξηση από την φετινή.

Αν όμως υποθέσουμε ότι για την επόμενη χρονιά θα έχουμε το ίδιο ποσοστό αύξησης τότε προκύπτει ότι οι υποψήφιοι εκπαιδευτικοί θα είναι 28.000 και το ΕΕΠ-ΕΒΠ 13.500 δηλαδή συνολικά 41.500 υποψήφιοι.

Η αύξηση αυτή σε συνδυασμό με την προσθήκη νέων στοιχείων μοριοδότησης για όλους τους υποψηφίους όπως: Πλήθος Τέκνων, ΚΕΠΑ (από 50% και άνω), Δεύτερο Πτυχίο, Μεταπτυχιακοί Τίτλοι (επιπλέον της ΕΑΕ), Σεμινάριο Επιμόρφωσης (επιπλέον της ΕΑΕ), Ξένες Γλώσσες, ΤΠΕ, καθιστά πολύ δύσκολο το έργο της έκδοσης ΟΡΙΣΤΙΚΩΝ πινάκων από το ΑΣΕΠ έως της 15-7-2019 σύμφωνα με τον νόμο.

Η μη διαφαινόμενη έκδοση προκήρυξης για τους εκπαιδευτικούς Γενικής Παιδείας προφανώς και θα αποδεσμεύσει προσωπικό του ΑΣΕΠ που είχε απασχοληθεί πέρυσι, παρόλα αυτά θεωρώ ότι πρέπει να υπάρξει τροποποίηση της καταληκτικής ημερομηνίας ώστε να υπάρχει κάποια ελπίδα, έστω και μικρή για να βγουν οι οριστικοί πίνακες εγκαίρως.

ΣΥΝΟΛΟ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ 2017-2018 ΚΑΙ 2018-2019

ΣΥΝΟΛΟ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ ΕΕΠ-ΕΒΠ ΑΝΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΓΙΑ 2017-2018 ΚΑΙ 2018-2019 

Πηγή: www.especial.gr

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Προσλήψεις εκπαιδευτικών – ΟΠΣΥΔ: Τα 6 βήματα για σωστά δικαιολογητικά και φάκελο

Πανελλήνιες 2026: Το έγγραφο «κλειδί» για την είσοδο στα εξεταστικά κέντρα

Προκηρύξεις εκπαιδευτικών 2026: Πώς θα δεις πρώτος τους πίνακες μέσω google

Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

αριστ
Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών: Ζητά την απόσυρση των ποινικών διώξεων κατά τριών καθηγητών του ΑΠΘ

Με ανακοίνωσή του, το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών (ΜΑΣ) καταδικάζει τις ποινικές διώξεις για διατάραξη λειτουργίας και παράνομη βία...

Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών: Ζητά την απόσυρση των ποινικών διώξεων κατά τριών καθηγητών του ΑΠΘ
katalipsi
Χανιά: Ο διευθυντής γυμνασίου έστειλε 15 μαθητές και τους γονείς τους στον Εισαγγελέα για κατάληψη
Θύελλα αντιδράσεων στη σχολική κοινότητα: Στον Εισαγγελέα Ανηλίκων 15 παιδιά μετά από επώνυμη μήνυση διευθυντή
Χανιά: Ο διευθυντής γυμνασίου έστειλε 15 μαθητές και τους γονείς τους στον Εισαγγελέα για κατάληψη
ιτυε
Το ελληνικό σχολείο αλλάζει: Το ΙΤΥΕ «Διόφαντος» παρουσίασε τον ψηφιακό οδικό χάρτη 2025–2030
Ψηφιακός μετασχηματισμός στην Παιδεία: Τεχνητή νοημοσύνη, ηχητικά βιβλία και «panic button» στα σχολεία
Το ελληνικό σχολείο αλλάζει: Το ΙΤΥΕ «Διόφαντος» παρουσίασε τον ψηφιακό οδικό χάρτη 2025–2030
ισρτ
Σοκ προκαλεί βίντεο με βασανισμούς των ακτιβιστών του Flotilla από ακροδεξιό υπουργό του Ισραήλ
Παγκόσμιος Στολίσκος Αλληλεγγύης: Σοκάρουν οι εικόνες με τους δεμένους ακτιβιστές και τους 19 Έλληνες
Σοκ προκαλεί βίντεο με βασανισμούς των ακτιβιστών του Flotilla από ακροδεξιό υπουργό του Ισραήλ