Συνέντευξη τύπου για την μη καταβολή δεδουλευμένων σε εκπαιδευτές ΙΕΚ [vid]
ΣΙΕΛ Αχαΐας

Πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 18/04/2019 στα γραφεία της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Πελοποννήσου Ηπείρου Νήσων, συνέντευξη τύπου του Συλλόγου Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών-ΣΙΕΛ Αχαΐας, με θέμα την μακρά καθυστέρηση καταβολής των δεδουλευμένων των Εκπαιδευτών των Δημοσίων ΙΕΚ. 

Στη συνέντευξη τύπου τονίστηκε πως οι εκπαιδευτές των ΔΙΕΚ παραμένουν απλήρωτοι από την έναρξη του σπουδαστικού έτους (Οκτώβριος 2019) μέχρι και σήμερα. Επιπλέον, δεν έχουν υπογραφεί συμβάσεις εργασίας για το εαρινό εξάμηνο, παρά το γεγονός πως οι εκπαιδευτικοί βρίσκονται στις θέσεις τους. Το πρόβλημα είναι εντονότερο για τους εκπαιδευτικούς που έχουν ως αποκλειστική απασχόληση την εργασία στα ΔΙΕΚ. Τονίστηκαν οι ευθύνες της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου και του Ιδρύματος Νεολαίας και Δια βίου Μάθησης (ΙΝΕΔΙΒΙΜ) και κατ’ επέκταση της κυβέρνησης, για αυτή την κατάσταση.  Επισημάνθηκε, επίσης, πως η αντιμετώπιση αυτή των εκπαιδευτικών εντάσσεται στο γενικότερο κλίμα υποβάθμισης των ΔΙΕΚ, η οποία αντικειμενικά είναι σε βάρος των σπουδαστών και προς όφελος των επιχειρηματικών ομίλων που δραστηριοποιούνται στην ιδιωτική εκπαίδευση και κατάρτιση.

Ωστόσο, παρά τις γενικότερες ανεπάρκειες και την υποχρηματοδότηση των ΔΙΕΚ, οι εκπαιδευτικοί πολλές φορές καλύπτουν με δικό τους κόστος τις ελλείψεις και κρατούν όρθια τη Δημόσια Εκπαίδευση και ειδικότερα την κατάρτιση. 

Στη συνέντευξη τονίστηκε πως καμιά σαφής απάντηση δεν έχει δοθεί από την πλευρά του Υπουργείου Παιδείας και του ΙΝΕΔΙΒΙΜ, ενώ από το Σωματείο τονίστηκε πως το ΙΝΕΔΙΒΙΜ ως δημόσιος φορές οφείλει να έχει προγραμματισμό για τις διαδικασίες του και πρέπει να απαντήσει με σαφήνεια: 

Α) για την ημερομηνία εξόφλησης του χειμερινού εξαμήνου 
Β) για την ημερομηνία υπογραφής-παραλαβής των συμβάσεων εαρινού εξαμήνου 
Γ) για την ημερομηνία εξόφλησης του εαρινού εξαμήνου 
Δ) για την ημερομηνία καταβολής του συνόλου των ασφαλιστικών εισφορών των συναδέλφων    

Τέλος, επισημάνθηκε πως έχει ξεκινήσει ήδη από το Σωματείο η προετοιμασία του κλάδου και των συναδέλφων για αποχή από τις τελικές εξετάσεις ή/και τη μη παράδοση βαθμολογιών.  Στην ίδια κατεύθυνση βρίσκονται και άλλα Σωματεία και συνάδελφοι από όλη την Ελλάδα. 

 

Διαβάστε Επίσης:

Εκτοξεύεται η ζήτηση για το ετήσιο σεμινάριο του Παν.Αιγαίου στη Σχολική Ψυχολογία

googlenews4
Ακολουθήστε το alfavita.gr στο GOOGLE NEWS 
viber67
Ακολουθήστε το alfavita.gr στο VIBER

 

σχετικά άρθρα

Αρίστευσε στις πανελλαδικές και στοχεύει τη Νομική - Οι συμβουλές της στους υποψηφίους της νέας χρονιάς
Αρίστευσε στις πανελλαδικές και στοχεύει τη Νομική - Οι συμβουλές της στους υποψηφίους της νέας χρονιάς
Η ανοιχτή επιστολή υποψήφιας των πανελλαδικών εξετάσεων 2020 στο alfavita.gr
Αρίστευσε στις πανελλαδικές και στοχεύει τη Νομική - Οι συμβουλές της στους υποψηφίους της νέας χρονιάς